Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Ik vrees dat de meeste Nederlanders tiramisu alleen kennen van Mona....ik denk zelf, dat veel Italianen de Mona tiramisu...nog al "mona" vinden. Dank voor het recept, weer wat geleerd en ga het proberen. Ik hoop dat ik u heb kunnen bijbrengen dat mona in (noord)Italie nou niet de beste naam voor een toetjes merk is.
Nog lekkerder indien je het cacaopoeder net voor het opdienen op de tiramisu zeeft. De cacao wordt dan niet zo plakkerig.
Beste Arie Roos, ik schreef dat kinderen ( onder 5), bejaarden, door ziekte verzwakte personen en zwangere vrouwen ernstige risico's lopen bij gebruik van rauwe eieren. Aangezien jij niet tot deze categorieën behoort is de mededeling dat jij er geen last van hebt niet zo relevant in de discussie. Zelfs als je wel tot deze categorieën zou behoren zegt het niet zoveel. Het gevaar van salmonella voor bovengenoemde groepen is vaak genoeg aangetoond en wordt doordenderde medicus als een feit beschouwd. Natuurlijk zijn er vervangers voor rauwe eieren, die gebruikt men dan ook. Mijn reactie sloeg dan ook op het recept hierboven waarin wel rauwe eieren worden gebruikt. Ik stel dat dat erg gevaarlijk is voor bijna een kwart van de bevolking.
tiramisu van rauwe eieren kan niet meer vanwege salmonella, ook in Italië doet men dat niet meer. te gevaarlijk. kinderen en bejaarden kunnen er zelfs aan overlijden, bij zwangere vrouwen kan het tot miskramen lijden. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/salmonella.aspx
Kan prima, hoor ... ik gebruik al jaren rauwe eieren in gerechten, en ik heb nog nooit ergens last van gehad. Verder, als je je hier echt zorgen over maakt, je kan gewoon salmonella-vrij eiwit en eigeel kopen.
lief mensje... wat is dan wel het alternatief voor die rauwe eieren? Op de webpagina waar jij naartoe linkt staat het niet...