Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

FNV steunt akkoord unaniem

  •  
20-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stem_300_02.jpg
Ook Abvakabo stemt in
De Federatieraad van het FNV heeft zaterdag unaniem het sociaal akkoord goedgekeurd. Daarmee scharen alle bonden zich achter het zogeheten Mondriaan-akkoord. Dat het FNV groen licht zou geven was al duidelijk maar of ook Abvakabo in zou stemmen was de vraag.
De Abvakabo wilde namelijk dat er eerst ook een zorgakkoord zou komen voordat goedkeuring werd uitgesproken. Dat standpunt heeft de bond laten varen.  Trouw schrijft :
Tijdens de Federatieraad van vakcentrale FNV hebben de aangesloten bonden een oproep gedaan om snel een akkoord te sluiten dat zoveel mogelijk ontslagen in de thuiszorg voorkomt. Voor volgend weekeinde zou er een akkoord over de bezuinigingen in de thuiszorg moeten zijn, zo is vandaag de boodschap aan de onderhandelende partijen.
In het sociaal akkoord, dat op 11 april werd gesloten, staan onder meer plannen om de WW en het ontslagrecht te hervormen. Wie werkloos wordt, krijgt vanaf 2016 maximaal twee jaar WW van de overheid. Werknemers en werkgevers gaan zelf sparen voor een derde jaar. Het ontslagrecht wordt vereenvoudigd vanaf 2016. Alle ontslagen werknemers krijgen een ontslagvergoeding, het bedrag wordt wel beperkt tot maximaal 75 duizend euro of maximaal een jaarsalaris voor grootverdieners.

Meer over:

economie, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

johnnysisko
johnnysisko20 apr. 2013 - 14:25

En nogmaals ik vind het voorbarig om te zeggen dat ze zomaar overal mee eens zijn geworden. En dat ze hun eigen executie tekenen. Ik ben zelf actief vakbondslid en weet heus waarvoor ik teken. Wat hadden jullie dan voor akkoord gewild. Je mag van mij gerust kritiek hebben maar onderbouw het dan ook. Waarom vinden jullie het zo slecht?

lembeck
lembeck20 apr. 2013 - 14:25

In het kort, maar duidelijk genoeg. Lees dit eerst voor je dingen afkraakt. Want wat dit doet is hoop genereren. Hoop is noodzakelijk geworden en hoe meer mensen achter dit sprankje hoop willen blijven staan, des te makkelijker zal het worden om dit akkoord vast te houden. Vooraf alles afkraken is negatief denken en dat doen we al sinds Rutte loopt te schreeuwen dat het zo slecht gaat hier. Gewoon dom kudde gedrag, maar het schreeuwen werkt wel. Diep triest. Lees dus: http://www.personeelsnet.nl/bericht/dit-zijn-de-hoofdpunten-van-het-sociaal-akkoord-2013/

basOoms
basOoms20 apr. 2013 - 14:25

FNV is overal mee akkoord. Ook met AOW verhoging, flexwerk en ontslagen.

1 Reactie
bruces
bruces20 apr. 2013 - 14:25

Zelfs akkoord met hun eigen executie..

johnnysisko
johnnysisko20 apr. 2013 - 14:25

en waar baseer je dat op?

1 Reactie
bruces
bruces20 apr. 2013 - 14:25

Akkoord met een akkoord met plus extra 1% gebakken lucht tot augustus 2013.