Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV: Geen contant geld meer in bus

  •  
21-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_300.jpg
Bond wil overvallen terugdringen
In de stad- en streekbussen moet het recht op betalen met contant geld afgeschaft worden. Dat bepleit de vakbond FNV Bondgenoten. Door het afschaffen van kasgeld moet de veiligheid van chauffeurs en passagiers worden bevorderd.
Het AD meldt :
2023704716_793d1f9a4f
‘In 2013 zijn al zes buschauffeurs beroofd met geweld, vaak onder bedreiging van een pistool of mes. Het laatste slachtoffer kreeg verf in zijn gezicht gespoten, waarna de dader er vandoor ging met de geldlade’, aldus de vakbond.
De bond heeft een brief gestuurd aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu waarin wordt aangedrongen op snelle invoer van een elektronisch betaalsysteem. 
cc-foto: FaceMePLS

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

EricDonkaew
EricDonkaew21 apr. 2013 - 20:06

Ik ben hier niet voor. Het is 'eromheen organiseren' in plaats van de problemen frontaal aanpakken.

Gualtero
Gualtero21 apr. 2013 - 20:06

Dan houdt het gewoon op. Dan is openbaar vervoer niet meer openbaar.

dino_radja
dino_radja21 apr. 2013 - 20:06

maak ov gewoon gratis, probleem opgelost.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 apr. 2013 - 20:06

Laat de boef het leven in het openbaar niet bepalen.

lembeck
lembeck21 apr. 2013 - 20:06

Geen goed idee. Als we nog toeristen in ons land willen ontvangen die met ons OV willen reizen dan staan die in die bus met lege handen en moeten weer uitstappen. Naast vertraging voor de passagiers in de bus is het net zo vervelend voor de toeristen. Die moeten dan maar uitzoeken, hoe moeten reizen? Nu IS ons land al xenofoob tegen alles en iedereen dat niet Arisch is, maar dit gaat ons weer een boel geld kosten en geeft ons land een slechte naam. Overigens informeer ik mijn buitenlandse vrienden om NIET naar mijn land te komen, momenteel. De onbeschoftheid hier groeit nog met de dag.

[verwijderd]
[verwijderd]21 apr. 2013 - 20:06

Goed idee, eerst geen strippenkaart meer in de bus maar een ding waarmee je het risico loopt de busreis niet te kunnen beëindigen als je eenmaal buiten staat, dan kaartjes voor de dubbele prijs voor als je zo'n ding niet hebt en vervolgens geen geld meer mogen betalen voor zo'n kaartje. Waarmee het einddoel al snel in zicht komt: helemaal geen bus meer. Prima idee, want als ze eenmaal allemaal thuis bij moeder de vrouw zitten zullen ze zeker niet meer beroofd kunnen worden. Wat wordt de volgende stap? Geen aangetekende brieven en pakjes meer versturen want die hebben waarde en kunnen dus geroofd worden?

1 Reactie
eeweew
eeweew21 apr. 2013 - 20:06

Of gewoon zo een kaart kopen en er geld op zetten, zoe moeilijk is het toch niet? Naast dat contant geld blijkbaar overvallen veroorzaakt kosten deze ongeinformeerde mensen die kaartjes willen kopen ook nog een hoop tijd, soms wel een minuut per stuk.