Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

EU tegen VS: 'Stop met paniekzaaien!'

  •  
07-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
valsalarm300.jpg
De terreurdreiging in Europa valt reuze mee
De Verenigde Staten waarschuwt haar burgers die op vakantie zijn in Europa voor terreur. Volgens het land moeten Amerikanen in Europa extra alert zijn voor mogelijke aanslagen. De EU vindt dat de VS overdrijft en moet stoppen met het zaaien van paniek.
Amerika heeft zondag een negatief reisadvies voor de gehele Europese regio gegeven. Al Qaeda zou volgens de Verenigde Staten een aanslag willen plegen in Frankrijk of Duitsland. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de VS een negatief reisadvies voor heel Europa geeft.
De EU heeft bekend gemaakt dat er geen enkele reden is om het dreigingsniveau te verhogen. Sterker nog, analisten vrezen dat het vage alarm van de Verenigde Staten onderzoeken zal schaden doordat mogelijke samenzweerders die al worden gevolgd zullen onderduiken.
Volgens de Verenigde Staten doen ze Europa juist een plezier met het terreuralarm. Bruce Riedel van het Brookings Institution in Washington reageert hautain: “Ik denk dat we de Europeanen hebben geholpen bij iets waarvan ze zelf moeite hadden om het te zeggen”.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

frankie48
frankie487 okt. 2010 - 17:00

Waarschijnlijk zijn wij volgens de yankies, op een ander terrein, en als ik mag gokken dat zal wel weer met financiële/economische kwesties te maken niet gehoorzaam genoeg, dan weet je ze zullen je wel dwingen om daar nog eens goed over na te denken, en in de pas te blijven lopen bij wat zij beslissen voor ons.

cormol
cormol7 okt. 2010 - 17:00

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Cried_Wolf

Piranesi2
Piranesi27 okt. 2010 - 17:00

In het zogenaamde kader van "wij komen democratie brengen" spendeert Het Vrije Westen duizenden miljarden. Met duizenden doden als gevolg plus goede omzetcijfers voor wapenfabrikanten. En oh ja, wat olie is veiliggesteld. Is allebei veel geld. In de ommekeer houdt een heel klein groepje, een paar individuen ons in de macht. Ook wel terroristen. Beiden vind ik totaal verwerpelijk. Maar ik denk wel dat "wij" een beetje dom zijn en al zeker niet efficient in verhouding. Maar dat zal de geldmakers een gevulde worst zijn. Nu ik het zo type is het eigenlijk best simpel. En zeg ik tegen mijzelve: "It's big money stupid". Olie en wapens: big bucks. En de rest wordt er aan de haren bijgesleept. Zoals vermeende vijandbeelden. We tuinen er allemaal in. Ten faveure van heel weinigen.

stijngeel2
stijngeel27 okt. 2010 - 17:00

"De terreurdreiging in Europa valt reuze mee" Dat de VS overdrijft in zijn waarschuwingen kan ik me voorstellen, maar over terreurdreiging zeggen dat het "reuze" mee valt, vind ik dan ook weer een ongemakkelijke woordkeuze.

vanessa2
vanessa27 okt. 2010 - 17:00

Je kunt de wekker er op gelijk zetten. Elke drie maanden lanceert men zo'n bericht. Plotsklaps gaat de terreurdreiging in Nederland op oranje (nooit hoor je eens dat ie terug naar groen ging), plotseling is er weer in een vliegtuig een vent met een verdacht flesje aangetroffen, of is er een trainingskamp voor zelfmoordmaagden aangetroffen in Zoekmaaruitiestan. Men houdt ons bang.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort7 okt. 2010 - 17:00

"Al Qaeda zou volgens de Verenigde Staten een aanslag willen plegen in Frankrijk of Duitsland. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de VS een negatief reisadvies voor heel Europa geeft." Ik wed 100 euro dat 90% van de US denkt dat Frankrijk en Duitsland de hoofdsteden van Europa zijn. Verder vind ik het een beetje zielig weer van Europa dat ze nu pas huilie huilie gaan doen: we zaaien met zijn allen al 10 jaar lang paniek, en nu is de US opeens niet liev? Grow up.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH7 okt. 2010 - 17:00

ik HOOP dat je gelijk hebt.

Alexanderr2
Alexanderr27 okt. 2010 - 17:00

Laten we niet overdrijven met die 90%... Ik kan ook gaan overdrijven en zeggen dat 90% van de Europeanen niet weet waar Chicago ligt of ook maar verder komt dan 3 staten op te noemen. Zelfde met veel historie gegevens, wat weten veel Europeanen nu van de geschiedenis van Noord Amerika? Het is een beetje flauw vaak die vergelijking dat veel Amerikanen niets weten, je moet wel niet vergeten dat veel Amerikanen simpelweg niet uit hun land weg hoeven, ze hebben immers alles daar. Als wij naar Spanje op vakantie gaan doen zij dat in Florida om maar een heel simpel nietig voorbeeldje te geven. En dan begin ik nog niet eens over het aantal hoge kwaliteit universiteiten en andere research/knownledge bedrijven die de VS kent. Verder vind ik het net als jou zielig dat de EU nu pas huilie huilie doet en niet al eerder. En laten we ook eerlijk zijn over de 'security'. Die is in de EU nu eenmaal veel slechter dan in de VS, probeer maar eens naar Spanje te vliegen en vergelijk dat eens met als je naar de VS vliegt. Ik wil de EU helemaal niet te zeik zetten of de VS ophemelen... ik vind gewoon dat je het objectief moet bekijken.

[verwijderd]
[verwijderd]7 okt. 2010 - 17:00

wat een broddelwerk van trouw "Amerika heeft zondag een negatief reisadvies voor de gehele Europese regio gegeven" is complete onzin wat men heeft gezegd heeft is dit "U.S. citizens should take every precaution to be aware of their surroundings and to adopt appropriate safety measures to protect themselves when traveling. " en "U.S. citizens are reminded of the potential for terrorists to attack public transportation systems and other tourist infrastructure. Terrorists have targeted and attacked subway and rail systems, as well as aviation and maritime services. " allemaal feitelijk waar en dus geen negatief advies. misschien wordt het tijd dat de artikelen van kranten eens gemodereerd worden want het is treurig gesteld als kranten niet eens meer de feiten checken

1 Reactie
frankie48
frankie487 okt. 2010 - 17:00

Beste Ton, Heeft de EU nou wel of niet de Amerikanen gevraagd om te stoppen met het afgegeven van dit soort onzin berichten?

Joeri2
Joeri27 okt. 2010 - 17:00

Wat een idioten. Toen wij naar SF gingen zei de hotel eigenaar terwijl hij de helft van de kaart aanwees: hier komt u het beste maar niet. En toen wees hij een klein gedeelte aan: En 's avonds niet buiten dit gebied aub. In DC vallen er dagelijks 2 doden in ''the hood' In NY kun je alleen in Manhatten na donker op straat, maar wordt toch afgeraden. In The Bronx waren de meeste straten dicht getimmerd, en politie vroeg zich af wat die twee witjes hier deden. L.A. dan? Ik ben er nog al eens voor conferenties geweest, en heb daar nog nooit geen sirene gehoord. Chicago? Vriendelijke mensen, zolang je in het centrum blijft. Was het niet Miami waar de huur auto's geen reclame meer mochten hebben omdat er elke week een bezoeker sneuvelde? Er word in de US dik geld verdient in de beveiligings industrie, zeker na 9/11. En net doen alsof het gevaarlijk is in Europa werkt lekker mee aan dat angst gevoel. Maar feitenlijk is het hier natuurlijk veel minder gevaarlijk, de kans alleen al dat je door een verdwaalde kogel sterft is 1000x groter in de US dan hier in de EU, alleen ja, dat is dan niet een verdwaalde kogel van een moslim maar van een Hill Billy... Veel minder erg dus.

2 Reacties
paradoxical
paradoxical7 okt. 2010 - 17:00

Niks aan toe te voegen.

HugoSpanje
HugoSpanje7 okt. 2010 - 17:00

Allemaal OK, maar niet de beledigde meneer uit gaan hangen als iemand 1000kg springstof af laat gaan terwijl u 20 meter verderop schoenen zit te passen. U kunt het keren of wenden zoals u wilt maar er lopen toch een aantal figuren rond die op dit soort grappen uit zijn. Het zou ook niet de eerste keer zijn als ik mij zo herinner.