Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

EU-president Herman van Rompuy 'Politicus van het Jaar'

  •  
15-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrompuy_300.jpg
'Eindelijk ben ik populair geworden'
Lezers van het Belgische weekblad Humo gingen zich ook dit jaar weer te buiten aan een populariteitspoll. Opvallend keuze voor Politicus van het Jaar was de nieuwe president van de EU: Herman van Rompuy.
Van Rompuy was zo verguld dat hij de prijs van het in satire gedrenkte weekblad hoogstpersoonlijk kwam ophalen bij de feestelijke uitreiking van de awards in het Sportpaleis van Antwerpen. Presentator Guy Mortier vroeg hem waarom deze prijs het hoogtepunt van zijn carrière is. “Omdat ik nu eindelijk populair ben,” antwoordde de EU-president die het imago heeft van een grijze muis met straatvrees.
Vara-presentator Matthijs van Nieuwkerk werd tot bekwaamste figuur uit het buitenland gekozen in de sector Film/TV. Voorgaande jaren was dat Paul de Leeuw.
Meer uitslagen bij de Humo (als ze die link die nu nog verwijst naar de uitslag van 2008 tenminste repareren).
Beelden: VRT Journaal

Meer over:

nieuws, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Tarak
Tarak15 mrt. 2010 - 0:38

Tja, België is zelf een gefaalde staat waaruit blijkt dat multiculturalisme nooit zal werken (in casu Walen en Vlamingen) , en als vlucht voor het in twee stukken breken van hun land, vluchten ze de EU in, om daar hetgeen te brengen wat hun eigen land doet mislukken: meer dan 1 volk in 1 land. De opgedrongen EU is iets om te bespugen, dat je van zo'n opgedrongen ondemocratisch instituut voorzitter wil worden zegt wel dat de man een buitengewoon cynisch wereldbeeld moet hebben.