Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Een selfie op duizelingwekkende hoogte

  •  
16-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Twee fotografen uit Rusland maken er een sport van zoveel mogelijk absurd hoge gebouwen te beklimmen, om vervolgens bovenin een selfie te kunnen maken. On The Roofs noemen ze zichzelf en eerder beklommen ze al de Shanghai Tower, het één-na-hoogste gebouw ter wereld, en de bijna 120 meter hoge brug van Moskou.
En nu hebben ze weer een nieuwe uitdaging gevonden. De mannen, Vitaliy Raskalov en Vadim Makhorov, werden bij hun laatste klim vergezeld door Ivan Beerkus. Met zijn drieën bedwongen ze dit keer de 384 meter hoge Shun Hing Tower in het Chinese Shenzhen. Of ze daar vooraf toestemming voor hebben gekregen is niet zeker, maar het leverde wel spectaculaire beelden op. Say cheese !

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Haastig
Haastig16 feb. 2016 - 22:43

Gelukkig smog-kapjes voor. Wel zo veilig.

BasVV
BasVV16 feb. 2016 - 18:26

Vergeten we niet een belangrijke groep mensen. Wie hebben dat gebouwd. Met zwaar materieel en materiaal daar alles bouwvast hebben gemaakt. Maar die stonden misschien geen selfies te maken. Ik zou het niet kunnen. Weinig mensen denk ik. Toch worden die torens gebouwd. Brllllll.

1 Reactie
BasVV
BasVV16 feb. 2016 - 22:01

Wolff: Ken je nog die posters van Amerika waar bouwvakkers over grote hoogten over staalbalken liepen. Mijn maag keerde zich al meteen om. En toch hebben veel mannen dit waagstuk gedaan. Anders zouden er nu geen wolkenkrabbers zijn.

Piet de Geus
Piet de Geus16 feb. 2016 - 15:21

Het zou pas leuk zijn als ze een keer bovenin een selfie gemaakt hebben, naar beneden kijken, ineens niet meer terug durven en de brandweer bellen om te vragen wat die voor hen kan betekenen.

H.Witte
H.Witte16 feb. 2016 - 15:02

Wie hoog klimt kijkt heel ver rond de horizon wordt daar verlegd, maar met beide voeten op de grond overziet men deze wereld echt.