Joop

Een Engelse stem kost 750 pond

  •  
08-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
General-Election_1631737c_300.jpg
Schadevergoeding voor Britten die niet konden stemmen
Engelse juridische experts verwachten dat degenen die donderdag niet konden stemmen, omdat de stembureaus sloten voordat ze aan de beurt waren, een schadevergoeding van 750 pond tegemoet kunnen zien.
Dat schrijft Trouw. Honderden mensen in ondermeer Sheffield en Londen werden onverrichter zaken weggestuurd nadat ze uren in de rij hadden gestaan. De Europese conventie geeft hen het recht om te stemmen, dus daarom is de overheid in gebreke gebleven. Dat kan de staat vele miljoenen gaan kosten, aldus de experts.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

jvkessel
jvkessel8 mei 2010 - 7:56

Er werden 6 mei 2010 ook verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Protocol 1, artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens zegt het volgende: "de Staten verbinden zich om met redelijke tussenpozen vrije, geheime verkiezingen te houden onder voorwaarden die de vrije meningsuiting van het volk bij het kiezen van de wetgevende macht waarborgen." Dit recht geldt dus alleen voor de parlementsverkiezingen, het parlement is immers de wetgevende macht. De OSCE heeft internationale waarnemers actief bij de Britse verkiezingen. Die zullen over enkele weken hun rapport publiceren.