Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Drugs worden uit het verkeer verbannen

  •  
14-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drugs_in_auto.jpg
Regels worden vergelijkbaar met rijden onder invloed van alcohol
De regering wil hard optreden tegen mensen die onder invloed van drugs deelnemen aan het verkeer. Wie binnen vijf jaar twee keer wordt veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs, raakt het rijbewijs kwijt. Hoeveel en welke drugs iemand heeft gebruikt, maakt niet uit. Dat meldt RTL nieuws.
Mensen die hun rijbewijs kwijtraken mogen na een periode van rijontzegging en het opnieuw afleggen van een rijexamen wel weer de weg op.
Het kabinet zou vrijdag ook instemmen met een verhoging van de keuringsleeftijd voor oudere automobilisten naar 75 jaar. Op dit moment is die leeftijd nog 70 jaar, maar omdat mensen steeds langer in goede conditie verkeren, wordt de keuringsleeftijd verhoogd.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

lancelot2
lancelot214 dec. 2011 - 19:55

Goede zaak! Drugs is schadelijk voor uwen gezondheid. Aangezien de meesten gewoon op de fiets voort bewegen is er niets aan de hand???............ Oeps, met een fiets maak je gebruik van................. Dus......... ;-)

MartinSijes
MartinSijes14 dec. 2011 - 19:55

Welke testen worden er toegepast? En wat voor kwantitatieve criteria gaat men bij cannabis hanteren? Vooral bij cannabis wordt dat belangrijk. Op zich is het prima dat rijden onder belemmerende invloed van welke stof dan ook wordt tegengegaan. Maar technisch zou dat bij cannabis wel eens ingewikkeld kunnen zijn.

Waterbeer
Waterbeer14 dec. 2011 - 19:55

De hoeveelheid maakt niet uit ? Veel drugs blijven lang in het systeem . Dus geen jointjes meer op zaterdagavond voor de automobilisten....ow en fietsers zijn natuurlijk ook verkeer. Pas op dit is gewoon een verkapt einde aan het gedoogbeleid. overigens : http://www.youtube.com/watch?v=10WxALOt1Cw

1 Reactie
eeweew
eeweew14 dec. 2011 - 19:55

Dan gaat het zeker nog erger naar wiet drinken in de tram. Dit is echt niet meer te harden.