Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Dromen van 2040, als leraren en verpleegkundigen goed betaald krijgen

  •  
09-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Net als Marcel van Roosmalen staat Druktemaker Pieter Derks stil bij de eerder deze week door Forum voor Democratie onthulde toekomstvisie voor 2040. Baudets plannen zijn zeker niet allemaal onrealistisch, constateert Derks. “Als we, zoals Baudet voorstelt, het klimaatprobleem tot 2040 blijven ontkennen, ligt Schiphol tegen die tijd inderdaad in de Noordzee.”
Derks snakt naar een politiek van dromen. “De dromen van Thierry Baudet zijn de mijne niet, maar wat is het prettig om eens iemand te horen praten over het Nederland van 2040.” Want hoe zou het eruit zien dan? “Ik zie goedbetaalde leraren en verpleegkundigen met plezier hun werk doen”, droomt Derks hardop. “En ik hoor hoe zo’n leraar vertelt dat het mooi is om dat werk te kunnen doen in een veilig en vriendelijk land dat hem zo liefdevol heeft opgevangen nadat hij uit het brandende Moria gered was.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

PVDB2
PVDB29 sep. 2020 - 18:54

Probeer altijd je dromen na te streven Thierry. Maar meestal zijn ze echter bedrog. En dat is een demagoog wel toevertrouwd. Want je moet het volk behoeden voor het kwaad. Als redder van de natie, een verzetsheld waken voor mensen die het volk misleiden. Zoals Gerrit Hiemstra natuurlijk één van die mensen is. Maar niet alleen hij. Internationaal doemt het gevaar. Al die linkse kennis instituten, zoals bijvoorbeeld NASA, MIT, Oxford, die, uiteraard, verkeerd zitten natuurlijk... Tenzij je financieel belang bij hebt om één van de meest gestaafde feiten te ontkennen. Ik heb toch iets meer vertrouwen in genoemde instituten dan clubjes als Clintel welke opgericht is door een oud werknemer van Shell. Gefinancierd werden door de fossiele energie en waar huidig boegbeeld Crok kind aan huis is bij FVD en PVV. https://www.ftm.nl/artikelen/clintel-klimaatsceptici-fossiele-industrie?share=84ovrvahpwjvt3xwf8V8dRpei32G0d7%2BRDW82WnLkOayYt%2Fxw00%2B0qorZTS5

ValsPlat
ValsPlat9 sep. 2020 - 17:17

Docenten en verplegend personeel krijgen zo goed betaald dat een werkweek van 32 uur of minder eerder de norm is dan de uitzondering.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt9 sep. 2020 - 17:53

Dus iedereen die parttime werkt, krijgt heel goed betaald, want anders werk je niet parttime. Het kan niet zo zijn dat het voldoende is, geen vetpot, maar genoeg om niet in een burn-out te belanden. Het kan ook niet zo zijn dat men een partner heeft en men ervoor gekozen heeft (geëmancipeerd) dat beide partners parttime werken om ook evenveel bij de kinderen te kunnen zijn. En zo gezamenlijk genoeg verdienend (ze moeten wel alletwee werken, anders redden ze het niet) hun gezin te kunnen onderhouden. Dat kan allemaal niet. Je werkt parttime, dus je hebt een goed salaris. Dat is wel een heel simpele logica.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 sep. 2020 - 19:37

En toch denk ik dat heel veel mensen niet met ze zouden willen ruilen. Voor hetzelfde salaris een MBO+ kantoorbaan is een stuk minder hard werken..

Max6
Max69 sep. 2020 - 20:54

@vdbemt parttime werken wordt gewoon gestimuleerd door ons belastingsysteem. Tot 20K betaal je amper loonbelasting door de belastingvrije voet, heffingskorting, arbeidskorting. En dat haal je als onderwijzer / verpleegkundige wel met 3 dagen werken... daarna is het de keuze om belasting te gaan betalen, of je tijd aan je gezin/hobby's te besteden @joe MBO kantoorbanen... bestaan die nog? en waarom is dat dan minder hard werken.

GoudenBergen
GoudenBergen10 sep. 2020 - 7:20

Er is de afgelopen jaren veel verbeterd. Een leraar basisonderwijs in de L10 schaal begint met 2678 euro bruto per maand en verdient na 15 jaar 4113 euro.

gimli55
gimli5511 sep. 2020 - 8:24

Het bekende gebeuren, je neemt een voorbeeld. Liefst zo ver mogelijk weg van het onderwerp en je begint een nieuwe discussie. Die uiteraard niets met het onderwerp te maken heeft, maar wel voor vele reacties waar ook nieuwe voorbeelden opleveren om ook weer nieuwe discussies over op te zetten. Het bekende vlinder, orkaan en Amazone debat.