Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Defensie wil af van klokkenluiders

  •  
26-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hillen_300_04.jpg
Negeert organisatie order minister Hillen?
Een groep klokkenluiders die aan de bel trokken over ‘ernstige integriteitsschendingen’ bij de dienst Defensie Materieel Organisatie (DMO) dreigt ontslagen te worden. Minister Hillen had in maart nog aan de Kamer beloofd dat hij de medewerkers zou beschermen.
De groep vertelde een onderzoekscommissie over zelfverrijking, diefstal, intimidatie en onderling wantrouwen bij het marine-onderdeel dat verantwoordelijk is voor defensiesoftware en maritieme wapensystemen. Hillen verklaarde dat de moedige medewerkers niet voor hun toekomst hoefden te vrezen. Bij het defensie-onderdeel denken ze daar anders over. Er is een reorganisatie gepland die de betrokken medewerkers overbodig maakt. Hillen heeft aangekondigd de zaak te onderzoeken.
Volgens Kamerlid Jasper van Dijk (SP) toont de gang van zaken aan dat Hillen zijn departement totaal niet onder controle heeft. ‘Dit is de zoveelste keer dat we horen over misstanden bij deze defensie-organisatie’, aldus Van Dijk. ‘Ondanks grote woorden van minister Hillen verandert er niets. Het wordt weer toegedekt met het zoveelste onderzoek, terwijl maatregelen nodig zijn. Ik zal daartoe een debat aanvragen.’
Klok, klepel en alarmbel: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.