Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Conflict in PVV: dictatuur of democratie?

  •  
18-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvv_intern_300.jpg
EenVandaag toont met interne stukken PVV hoe rechterhand Wilders democratie verafschuwt
Uit interne stukken van de PVV die EenVandaag te pakken kreeg is op te maken hoe partij-ideoloog Martin Bosma denkt over democratie. Hij noemt het ’19e-eeuws’. Hij wil beslist geen systeem waarbij PVV’ers controleerbaar invloed kunnen uitoefenen: “Een partij zonder leden is een moderne partij.”
De stukken zijn niet gedateerd maar moeten recent zijn want Bosma verwijst naar zijn eind september verschenen boek.
EenVandaag schrijft:
Fractielid Martin Bosma wil van democratisering niets weten. Volgens Bosma gaan leden de fractie dan ‘vertellen dat de islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn’. ,,Infiltraties zullen aan de orde van de dag zijn”, aldus Bosma in een tegennotitie waarover Eenvandaag ook bericht. Het Eenvandaag-opiniepanel ondervroeg 2500 PVV-kiezers. Een duidelijke meerderheid van 57 procent is het met Brinkman eens dat de partij democratisch moet worden. Voor 37 procent hoeft dat niet.
Download de stukken hier (pdf)
Update 21:19
Trouw schrijft:
De PVV-fractie bespreekt het discussiestuk volgende week dinsdag. Dan staat ook een ‘tegennotitie’ van PVV-Kamerlid Martin Bosma op de agenda. (…) Brinkman wilde donderdagavond geen toelichting geven op zijn voorstellen. Wel sprak hij tegen dat er een richtingenstrijd gaande is in de PVV. “Dat is klinkklare onzin. In elke fractie zijn er wel eens verschillen van mening”, zei Brinkman.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (139)

Nico Bakker2
Nico Bakker216 jun. 2021 - 15:00

PVV gevaar voor democratie, moet veel meer dan 1 partijlid hebben . In Duitsland is zo een partij verboden. Ze kan best rechts-extremistisch zijn, maar met veel partijleden wordt het roeptoeter-gedrag wat getemperd.

Amarinde
Amarinde18 nov. 2010 - 17:50

De grootste bedreiging voor de PVV? Groep Hero. Ik heb eerlijk gezegd wel met Wilders te doen, op het persoonlijke vlak dan ongeacht het een feit is dat hij het aan zichzelf te danken heeft. Democratisering? Dat zou ook inhouden dat Wilders water bij de wijn moet doen en de Islam als Godsdienst moet gaan accepteren. Zo niet loopt dit waarschijnlijk slecht af. Dan staat Groep Hero op vermoed ik. Niets mis mee omdat van deze roversbende Hero wel de meest aansluitende politieke opvattingen heeft mbt. democratie en enig fatsoen. Niet dat het mijn kleurtje is maar toch, hij kan een deel van NL vertegenwoordigen.

Nikos2
Nikos218 nov. 2010 - 17:50

Die Bosma heeft ook veel vertrouwen in zijn kiezers. :P

mees.
mees.18 nov. 2010 - 17:50

op de achterste 2 rijen er al 4 die hun handen niet thuis kunnen houden...wat te denken wat daar op de voorste rijen zit? Hebben die hun losse handjes vastgebonden? http://www.joop.nl/typo3temp/pics/60fd4d7733.jpg

doeidoei
doeidoei18 nov. 2010 - 17:50

Ik heb echt het idee dat de mensen die zich hier druk om maken dezelfde mensen zijn die nooit lid/donateur van de PVV zouden zijn geworden. Wat maakt het nou uit dat die club intern ondemocratisch is? Gezien het feit dat Wilders niet eens weet wie er in zijn fractie zit heeft ie al problemen genoeg. Op termijn moet de partij democratischer, maar eerst moet de partij maar een beetje volwassen worden.

bacher
bacher18 nov. 2010 - 17:50

Heb je 1 issue, staat ook die onder druk.....

bacher
bacher18 nov. 2010 - 17:50

Zij hebben wel humor bij een Vandaag... een democratisch proces ("stemmen binnen partij") loslaten op aanhangers van een niet democratische partij en daaruit blijkt dat meer dan de helft inspraak wenst...

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Levend gefileerd worden doet pijn. En verder gaat het offensief van de rechtse media tegen de PVV. De Mielke-vampiertheorie wordt steeds zichtbaarder.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Wat we nu waarnemen is historisch. We zien hoe de gevestigde orde een politieke partij aan stukken rijt. Kennelijk is er op een bepaald niveau gezegd dat het genoeg is geweest en dat de PVV een toontje lager moet zingen.

JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

do 18 november 2010 15:19 Reageer op Pieter Ik vermoed dat Martin Bosma en Hero Brinkman hun eigen agenda hebben en ooit zullen vechten om de erfenis van Geert. Hoe lang gaat deze man dit leven nog volhouden ? .------------------------------------------------------------------------------------------------ Dit was mijn reactie bij het artikel van Franscisco van Jole... Deze voorspelling komt nu al uit. Hero is al bezig met de toekomst na Geert. Ik vermoed ook dat Hero de stukken heeft gelekt om zijn positie intern sterker te maken. Wat een poppenkast zeg.

dlagewaa
dlagewaa18 nov. 2010 - 17:50

Ach wat amusant. Binnen de PVV wordt gesproken over veranderingen en niet iedereen is het meteen met elkaar eens. Doet me een beetje denken aan 'Tien over Rood'. Een boekje dat in de jaren '70 werd geschreven door een aantal PvdA dissidenten. Die kwamen ook met een nogal rigoreus verlanglijstje. En daar is de PvdA indertijd ook niet zonder slag of stoot in mee gegaan. Sterker nog, de meeste van die punten zijn als wat onpraktisch en onredelijk terzijde geschoven. Waarschijnlijk als gevolg van heftige interne strijd. Eigenlijk zoals het hoort. Voor de liefhebber: http://www.allesopeenrij.nl/index.html?page=http://www.allesopeenrij.nl/lijsten/politiek/overrood.html

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 nov. 2010 - 17:50

[Wilders het charisma en Bosma de brains] Ach, het charisma van een ontevreden pruillip is nou niet bepaald schitterend, en als Bosma voor de brains staat, stelt het intellectuele gehalte ook niets voor. Daar komen ze zelfs bij Idols niet al te ver mee ;-)

FrenkMahon
FrenkMahon18 nov. 2010 - 17:50

Geert Widers zet Nederland wel op de kaart. http://aje.me/9Xw002

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

TAQQIYA!

José
José18 nov. 2010 - 17:50

Dit is interessant. Het gaat hier om een fundamentele kwestie, die potentieel splijtend kan zijn. En twee tegenstanders die, zo schat ik in, niet vlug een stap opzij zullen doen voor elkaar. En hoezeer NL 4NL ook mag hopen dat het geluid van Brinkman gesmoord zal worden, dit krijg je niet voorgoed onderdrukt. Daarvoor is het te fundamenteel en zal het blijven opspelen tot er een oplossing of antwoord op gevonden is. Ik zal het met interesse gaan volgen.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort18 nov. 2010 - 17:50

Ouch! Ook intern hakken de PVV'ers op de PVV. Lekje hier, lekje daar. GW onder vuur van ALLE kanten, 'rechtse media', eigen partij, regeringspartners doen alsof hun neus bloed, etc. etc. Smullen maar jongens :-)

Amarinde
Amarinde18 nov. 2010 - 17:50

Heeft iemand nog Balkenende I in zijn paraat geheugen? Ik vraag me af hoe Rutte zich nu voelt. Hij zal beslist de gelijkenissen zien van het wiebelkabinet met de LPF waar hij in zat als Staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Dat kabinet dat op dag 1 al Philomena Bijlhout binnen 8 uur na installatie liet aftreden. Zou Rutte nu echt zo dom zijn dat hij die kennis in zijn buro laatje heeft opgeborgen omdat hij vanuit zijn partij de VVD goede vriendjes met Geert is? Moet bijna zo zijn. Vermoed dat Mark slapeloze nachten heeft en die film uit 2002 zich weer op zijn netvlies afspeelt. Ach ik heb met ze te doen maar ook hier geldt "eigen schuld, dikke bult"

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Te gek man wat een domme vraag over mevrouw Veldhuijzen van Zanten-Hyllner niet allemaal teweeg kan brengen.

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Wat zal het worden, dictatuur of democratie? http://tinyurl.com/typisch-PVV

Bagus
Bagus18 nov. 2010 - 17:50

Waarom heb ik toch de steeds weer opspelende gedachte dat de pvv wb de interne machtsstrijd niet anders is dan andere partijen. Ik doel hier op de richtingenstrijd tussen "doeners" en "denkers". Ik vind HB bij uitstek een "doene". Een hard L&O-adapt. Als hij iets zegt is het ook grof bedoeld en "recht voor zijn raap". Bij GW en MB vermoed ik altijd een dubbele bodem: heren die grof willen overkomen om het ook zo beoogde verbale intimidatie-effect te bewerkstelligen. De kern van hun populistische tactiek. Je zou haast zeggen retorica als aanvalswapen. Terwijl ik bij HB toch vooral aan een echte wapenstok denk. De tot nu toe ivm werkelijk of vermeend fysiek geweld in opspraak geraakte TK-leden van de PVV horen m.i. vooral in de "doeners"vleugel thuis. Met de nodige modaliteiten zie ik zo'n stromingenstrijd ook wel bij andere partijen. FH en Tofik Dibi bijv in GL als "denkers" tegenover bijv. Ineke van Gent meer als "doener". Feit blijft natuurlijk dat vooralsnog in de PVV de "doeners" flink onder de knoet zitten van de dictatoriale "denkers". Een vorm van een "denkelite" vs een "doevolk". In GL (samen met D'66 de felste, verbale inhoudelijke opponenten van de PVV) ontwikkelt FH zich steeds meer tot een werkelijk postmodern "denker". Het lijkt er wel op dat zij weer dichter bij de onderzoekster van het Wetenschappelijk Burau van de PvdA waar zij haar politieke carriere gestart is) is komen te staan. Dat zou ook haar opschuiven in de richting van "vrijzinnigheid" kunnen verklaren. Het populisme als politieke "techniek" (dank aan Rouanne Rabbit voor deze aanreiker) kent kennelijk ook beidde opties: "woord" vs "daad". Voor mij is het nog een onbeantwoorde vraag welke van de 2 opties in een populistisch politieke context de beste slaagkansen heeft. Tot slot: het kan soms ook zo overkomen dat het aan den volke getoonde denkniveau van sommige PVV-ers bij mij de tenen van vervangende schaamte doet krommen. Dit zijn geen echte "doeners", maar meer van de categorie "bij voorbaat mislukte lanceringen".

Joeri2
Joeri218 nov. 2010 - 17:50

Fractielid Martin Bosma wil van democratisering niets weten. Volgens Bosma gaan leden de fractie dan ‘vertellen dat de islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn’. Ja lijkt me ook vervelend als je naar de zinnigheid van je achterban moet gaan luisteren. Typisch ook dat Bosma dus eigenlijk wel weet dat de PVV stemmer vindt dat ze onzin verkopen.

Joeri2
Joeri218 nov. 2010 - 17:50

Bosma is een idioot. Het wiel stamt uit de tijd van nog ver voor de trekschuit en de democratie... Ook maar afschaffen? Taal is nog ouder dan het wiel... Etc. Omdat iets oud is is het nog niet slecht, eerder andersom eigenlijk. Natuurlijk kan alles anders en beter, maar afschaffen is kennis vernietiging, dom dus. Mensen die dat voorstaan behoren tot de idioten.

Latok
Latok18 nov. 2010 - 17:50

Martin Bosma "denkt" over democratie. Hij noemt het '19e-eeuws'. "Een partij zonder leden is een moderne partij." "De oude partijen stammen uit de negentiende eeuw. Toen waren er trekschuiten. Er waren toen grote verschillen tussen Drachten en Sittard. Die verschillende denkbeelden vereiste een ledenstructuur om die verschillen door te geven uit de regio naar Den Haag Nu hebben we satelieten en internet. Elk idee kan zich razendsnel verspreiden." __________________________________________________________ Ik hoor hier een klein kind dat zichzelf tegenspreekt omdat het nog niet rationeel kan nadenken en er middeleeuwse standpunten op nahoudt. Als er 1 'organisatie' is die terug wil naar de vijftiger jaren van de vorige eeuw "toen geluk nog heel gewoon was" is het wel de PVV. Ontkenning tegen beter weten in van individualisme, multiculturaliteit, vrije meningsvorming, globalisering, "elk idee kan zich razendsnel verspreiden" inderdaad. Toch prevaleert het onwerkelijke dorpsdenken alsof godsdiensten, gebruiken en culturen - die wij niet goedkeuren, niet kennen, of bang voor zijn - niet zouden bestaan, en indien toch, zullen we dezen in het openbaar verbranden door ze als hekserij te bestempelen. Nederland moet weer een eiland worden in het grote boze buitenbos. De tijd is niet gestopt bij 31 december 1959, hoe graag dat je dat ook zou willen. Nederland had toen gelukkig nog maar 1 neger, dat was Donald Jones en die zong leuke liedjes op de radio ter vermaak van de brave burgerman, dus dat was wel goed (Maarten van Rossum). In zichzelf gekeerde bekrompen eenzijdige potentieel gevaarlijke beweging. Kijk bijvoorbeeld maar wat voor bedriegers er op afkomen. 3 werf BAH.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Het inkijkje in het PVV-gedachtengoed laat zien wat we al wisten. De ideologische mix is een verzameling van complottheorieen, eigenzinnige interpretaties van de geschiedenis en plakken en knippen van ideeen van grote en kleine denkers. Die ideologische soep moet gebonden worden anders blijft het waterige troep. Dat bindende element is er niet. Dat zit bij de buren van de VVD en islamofobie is dat bindende element evenmin. Dus wat moet je als PVV? De houdbaarheidsdatum nadert.

karuna2
karuna218 nov. 2010 - 17:50

Wat de PVV'ers lijken te willen is dat we democratisch de wil van Wilders aan Nederland opleggen. Dat kan dus alleen als de overgrote meerderheid wil wat Wilders wil. Dat is dus niet zo dus dan moeten andersdenkende maar helemaal hun mond houden. Vandaar de framing van de linkse kerk en de media als vijand. Dat wil de PVV aanhanger en dat wat Bosma zegt dat voor de PVV moet gelden.: "Zolang je precies zegt wat ik wil dat je zegt dan mag je misschien mee doen in de TK, maar anders mag je alleen op ons stemmen." Dat is inderdaad zo'n beetje de structuur van de dictatuur en de PVV aanhanger vindt het prima. Beetje jammer natuurlijk voor ze dat je wel voor een benign dictatorship kan zijn, maar dat ook een socialistische dictatuur kan zijn. Dan vinden ze het mogelijk ineens niet leuk meer.

janwillem2
janwillem218 nov. 2010 - 17:50

Ze kunnen kiezen: of een min of meer mormale politieke partij wo rden, of een partij worden met een stuctuur die veel lijkt op die van de Noord-Koreaanse Communistische partij. Ik weet niet eens of beide wel wenselijk is.

Gerald2
Gerald218 nov. 2010 - 17:50

Geen leden voor PVV is ook strategie van de VVD: VVD-leden zouden wel eens over kunnen stappen waardoor de VVD leden kunnen verliezen

FritsGuevara
FritsGuevara18 nov. 2010 - 17:50

Ik stemde toch al niet op de PVV maar ik zou daarbij niet gelet hebben op hoe democratisch de interne structuur is, het gaat me bij het stemmen puur om programmapunten, ik kies voor een bepaalde mening als ik ergens op stem. Stel dat ik er wel op had gestemd en ik had een andere mening gehad, dan is het door die dictatoriale structuur wel zo duidelijk dat je daar niets aan kunt veranderen dus dan is de enige optie nog een andere partij opzoeken of er zelf eentje oprichten.

Guitarman2
Guitarman218 nov. 2010 - 17:50

We hebben het wel steeds over Wilders, maar die Bosma is veel gevaarlijker, hij is het brein achter alle idiote plannen die de PVV met Nederland voor heeft, daarbij vergeleken is Wilders een pussy Wilders het charisma en Bosma de brains, bloedlinke combinatie

2 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Dan is Brinkman de lever, Lucassen de armen, Sharpe was de benen etc.

ElChe
ElChe18 nov. 2010 - 17:50

"We hebben het wel steeds over Wilders, maar die Bosma is veel gevaarlijker, hij is het brein achter alle idiote plannen die de PVV met Nederland voor heeft, daarbij vergeleken is Wilders een pussy." Tot nu toe heb ik Bosma nog niet kunnen betrappen op iets wat maar in de buurt komt van intelligentie.

cormol
cormol18 nov. 2010 - 17:50

De heer Bosma krijgt om de drie weken een column in de NRC. De vraag is nu natuurlijk, haalt de NRC de Kerst, of hebben de abonnees eerder afscheid genomen?

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

De vraag is of de PVV de kerst haalt.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Wat een onzin! Let maar op dat het doodstil blijft in de PVV fractie. Brinkman zal zich heel rustig houden na de strubbelingen van deze week. Die aandacht is in principe koren op de molen van Wilders en Bosma geweest, want de fractie zal voorlopig uit één mond spreken en het democratiseringsproces zal op de lange baan geschoven worden. De notities die 'gelekt' zijn, blijken te dateren uit juli!!! Je zou bijna vermoeden dat de Partij Van De Dieren deze ouwe koeien uit de sloot gehaald heeft.

3 Reacties
Amarinde
Amarinde18 nov. 2010 - 17:50

Wie zou er opzettelijk gelekt hebben denk jij? Juist ja.

Yggdrasil
Yggdrasil18 nov. 2010 - 17:50

Aandoenlijk

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 nov. 2010 - 17:50

++ Wat een onzin! ++ >> Mwa. Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat het over een half jaar afgelopen is met de PVV.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Is het niet zo dat 1,5 miljoen kiezers hebben besloten dat de PVV helemaal niet democratisch hoéft te zijn? En verder, is het ook niet dat er best gediscussieerd kan worden in de PVV-fractie, maar dat Wilders uiteindelijk gewoon de knoop doorhakt. Bij een bedrijf werkt dat toch ook zo? Er is een vergadering, iedereen geeft zijn mening en de baas laat zich wellicht overtuigen maar neemt wel de beslissingen en neemt daarmee ook de verantwoording op zich. Het is volgens mij helemaal niet verplicht om interne democratie te hebben in een partij of fractie en met zo'n fractie kan ik me heel goed voorstellen dat democratie niet werkt, maar een schoolmeester wel. (En nee dan doel ik niet op De Mos)

1 Reactie
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Dus je neemt deel aan een democratisch bestel maar je bent zelf als partij niet democratisch. dus.. Je bent tegen de bio industrie maar als je boodschappen haalt laadt je je karretje vol met kiloknallers. Leg dat nou eens uit aan me. Dan slaap ik vannacht een stuk lekkerder.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Zelfs op het voetbalforum waar ik een regelmatige poster ben wordt er al negatief over de pVV gesproken terwijl vorige maand nog werd geroepen dat Afellay een vervelend rotmarokkaantje was. http://www.voetbalcentraal.nl/nieuws/57910/premier-rutte-doet-goed-woordje-voor-nederland-bij-blatter-list

1 Reactie
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Een zwaluw maakt nog geen zomer.. Als voetbalsupporters ook al een politieke mening hebben is de democratie inderdaad dooooooooooodd. ;-)

objectivist
objectivist18 nov. 2010 - 17:50

Ik dacht voor eind april maar ik maak er eind januari van dat de PVV instort. Moet haalbaar zijn Geert!

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 nov. 2010 - 17:50

Als u eerlijk was had u gezegd:'' ik ben teleurgesteld in je, Geert!''

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 nov. 2010 - 17:50

De heer Cohen nu: ''Ha ha ha ha ha..''' Helsema: '' hi hi hi hi hi..'' Gelijk hebben ze.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Nu maar hopen dat de rechtszaak tegen Wilders zo vlug mogelijk begint, daar dat twee doelen dient. a) Het slokt alle aandacht op en derhalve rust in de partij b) Het is bewezen dat het een goede zaak is voor het verkrijgen van PVV stemmers. De vorig zaak bracht 4 zetels op in de peilingen vergeleken met het aantal zetels van vóór de procedure. Ik ben Rabbae en Danen dan ook zeer erkentelijk dat ze er nog een (kansloze) zaak bijgeplakt hebben.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Bosma, letterlijk in de stukken: ' De oude partijen stammen uit de negentiende eeuw. Toen waren er trekschuiten. Er waren toen grote verschillen tussen Drachten en Sittard. Die verschillende denkbeelden vereiste (sic) een ledenstructuur om die verschillen door te geven uit de regio naar Den Haag Nu hebben we satelieten en internet. Elk idee kan zich razendsnel verspreiden. Een partij zonder leden is daarom een moderne partij.' Bosma begrijpt niet dat de verschillende denkbeelden en ideeen door mensen worden ingebracht en dat communicatiemiddelen slechts dragers van informatie zijn. Wat dat met trekschuiten te maken heeft snap ik niet. Van telefoon en telegraaf in de negentiende eeuw heeft hij nog nooit gehoord. Dat groen links, d'66, de partij voor de dieren etc nog niet bestonden in de negentiende eeuw ontgaat hem ook volledig... Een ander ijzersterk argument dat daarna volgt : Een ledenstructuur betekent per definitie het creeren van bureaucratie. De Pvda heeft een grachtenpand in Amsterdam (?) waar voortduren nieuwe nieuwe managers moeten worden aangetrokken om de boel weer op de rails te krijgen ????' Dan gaat hij weer verder met zijn betoog.. ' De negentiende eeuwse ledenstructuur is daarom een belemmering voor de democratie De Fortuyn revolte is onder andere hieruit te verklaren.' Fortuyn was dus de boosdoener die leefbaar nederland overnam via de ledenstructuur. Dat kan ik op zich nog wel verklaren maar.. De alinea die daarna volgt kan ik niet duiden : "Elke partij was een kliekje geworden waar de ledenstructuur nieuwe ideeen buiten de deur hield. (hij ondergraaft hier zijn eigen betoog) ' Gevolg : politieke partijen waren autistisch (?) geworden, ze luisterden naar de leden, niet naar hun kiezers. ' Dat de leden ook de kiezers zijn die op de partij hebben gestemd gaat er bij Bosma niet in. In de volgend alinea haalt hij juist Fortuyn aan ter onderbouwing van zijn stelling, terwijl hij hem een paar alinea's terug nog aanwijst als de man die de revolte binnen leefbaar Nederland ontketende. ' Ledenpartijen zijn fossielen. Volgen Pim Fortuyn is de politieke partij inmiddels verworden tot ' een selectie machine en een kaderorganisatie voor de aanlevering van volksvertegenwoordigers van politieke en bestuurlijke ambten.' (Dat eerste lijkt me normaal, het tweede is misschien dan weer minder wenselijk volgens mij , Pieter ) Dan volgt er weer een magisch realistisch stukje... ' Democratie komt van het woord ' demos '. Er zijn slechts 30.000 mensen partijlid ' Waarom zouden deze mensen van doorslaggevend belang zijn voor de democratie in Nederland?' tja martin, waarom zouden we mensen uberhaupt laten stemmen ? Volgens mij zijn er 318.00 mensen lid van een politieke partij , maar Martin denkt dat daar anders over. ' Andere partijen zijn zich gaan concentreren op de leden met desastrueze gevolgen . De electorale ruimte voor het CDA ligt op rechts maar de leden zijn links. Gevolg is dat men zich hard moet maken voor linkse standpunten terwijl de kiezers rechts zijn. Gehandicapt door haar leden kan de partij haar electorale potentieel niet uitnutten (sic)' Bosma snapt niet dat de actieve cda leden uit de totale populatie van cda kiezers komen en dus representatief zijn voor de standpunten van de partij.. 'Een ledenstructuur zal betekenen dat een opstandig fractielid ( wie zou dat dan toch zijn, toch nie die gekke hero he) zich via de leden van een draagvlak kan gaan voorzien. De steun die in de fractie ontbreekt zal via het opruien van leden gezocht worden.." Bosma probeert de grote leider te beschermen tegen Hero.. ' Is een ledenstructuur nodig voor de eventuele opvolging van Geert ? Natuurlijk niet. De opvolger van een politiek leider is nog nooit uit de leden voortgekomen. ' Bosma snapt niet dat in elke andere partij je eerst lid moet worden voor de partij voordat je uberhaupt voor een kaderfuntie in aanmerking kan komen... ' Wil onze achterban een negentiende eeuwse ledenstructuur ? Nee de voorkeursstemmenactie (sic) leverde net iets meer dan 1 procent van de PVV stemmen. 99 procent van de achterban wil dus geen negentiende eeuwse ledenstructuur.' Dit is weer een sneer naar Brinkman. De redenatie is onnavolgbaar. ' Over een half jaar hebben we zeventien fracties. Dit zal ons handenvol werk gaan bezorgen. Zeker als we in sommige provincies gaan regeren (sic). De toevoeging van een negentiende eeuwse ledenstructuur maakt dit nog veel zwaarder.' Bosma wil de zeventien fracties kennelijk gaan aansturen vanuit de tweede kamer fractie. Ongelooflijk. Dan volgt tot slot de uitsmijter.. ' Temeer omdat links actievoerders (bijvoorbeeld kunstenaars) (sic) al aangekondigd hebben lid te willen worden van de PVV. De ledenstructuur gaat ons straks vertellen (sic) dat de Islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn. Infiltraties zullen aan de orde van de dag zijn ' Voor wie een uitgebreidere onderbouwing wil lezen: Lees hoofdstuk achttien van de schijn -elite van de valsemunters ' Dit is of een hoax of die man is ziek en moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Dit is nota bene een volksvertegenwoordiger !! Dit kan toch alleen maar een hoax zijn ? Dit kan toch niet echt zijn ?

boeie
boeie18 nov. 2010 - 17:50

Wat mij betreft is de PVV het ultieme bewijs dat democratie zijn langste tijd gehad heeft.

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2010 - 17:50

Vraag het de mensen in Zimbabwe maar eens hoe het is om in een dictatuur te leven.

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

---[Wat mij betreft is de PVV het ultieme bewijs dat democratie zijn langste tijd gehad heeft. ]--- Dat ben ik absoluut niet met je eens, de PVV is niet meer dan een rimpeling op het water, zoals we er al meer hebben gehad. Hoewel ook ik een tijdje gedacht heb dat de PVV een groot gevaar is, zie ik de laatste tijd alleen maar onttakeling. Geert Wilders heeft zichzelf enorm overschat. Hij wilde de fout van de LPF vermijden en loopt met ogen open in die andere valkuil, namelijk zijn eigen persoonlijkheid, die in een autocratie het centrum van de macht vormt. Maar het blijft opletten, dat klopt, de strijd is nog niet gedaan. Echter pessimisme zoals jij dat verkondigt deel ik absoluut niet, en vind ik zelfs gevaarlijk.

meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2010 - 17:50

Onze eigentijdse Goebbels (Bosma) laat steeds meer zijn ware gezicht zien. De denktank van Wilders. Een hele enge man.

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2010 - 17:50

Opmerkelijke gelijkenissen http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Bundesarchiv_Bild_146-1968-101-20A%2C_Joseph_Goebbels.jpg http://www.youtube.com/watch?v=iRKjA_sG5RM

cuypsong
cuypsong18 nov. 2010 - 17:50

Isis, je vergelijking is erg verleidelijk, maar volkomen verwerpelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Waarom verbaast dit mij nou niet?

1 Reactie
harryo2
harryo218 nov. 2010 - 17:50

...same old song?

karuna2
karuna218 nov. 2010 - 17:50

Wat zullen we hiervan denken? Gelekte stukken van de PVV. Hmmm, dat is gek! Eenvandaag sprak ook zijn verbazing uit dat de stuken gelekt zijn. Wie heeft dit gelekt? Brinkman? Met het lekken druk geven zodat de discussie er toch van gaat komen? Waarom überhaupt deze notitie? Wat wil Brinkman nou echt? Een een-tweetje Wilders is nu wel erg vergezocht, dus die valt af. Er staat wel een paar keer "de internationale oriëntatie van de fractievoorzitter". Bedoelt Brinkman daarmee dat hij (ook) denkt dat Wilders opstapt zo gauw hij internationaal een poot aan de grond krijgt met zijn strijd tegen de islam? Probeert Brinkman het voortbestaan van de PVV te bewerkstelligen voor als Wilders opstapt? Ik snap het niet. Ik geloof er niets van dat Brinkman in deze moeilijke tijd voor de PVV steun krijgt binnen de fractie. En dan sterft zijn voorstel een langzame dood. Tenzij hij zeker weet dat hij steun heeft van meerdere mensen. Maar daar weten wij dan weer niets van. Of, en daar gok ik op, is Brinkman met zijn grote ego in een machtsstrijd gewikkeld met een ander groot ego in de partij, Bosma/Wilders. Mensen in een machtsstrijd denken niet veel verder dan hun machtsstrijd, dus dan zal timing Brinkman een worst zijn. Het levert Wilders mogelijk problemen. Hij heeft Brinkman niet van zijn plan kunnen praten. Maar hij zou natuurlijk Brinkman kunnen beloven dat er een commissie kan komen om met voorstellen tot democratisering te komen. Hoeft het er uiteindelijk natuurlijk niet van te komen. Voordat die voorstellen er zijn duurt toch ook weer een hele tijd. Maar. Dan moet er dus geen machtsstrijd zijn tussen Brinkman en Bosma, want dan gaat Bosma met zo'n uitstelprocedure niet accoord. Het zou dan immers naar buiten toe lijken alsof Brinkman heeft gewonnen.

3 Reacties
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Karuna , Het is waarschijnlijk een grap.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

De stukken komen misschien gewoon uit een dealtje tussen een journalist en een PVV-insider. De PVV-insider hoort van de journalist dat hij een onaardig feitje aan de weet is gekomen over de PVV-insider. In ruil voor de stukken publiceert de journalist de informatie over de insider niet. Sharpe as a knive.

José
José18 nov. 2010 - 17:50

Wat de timing betreft: ik ben er niet zeker van, maar was niet al vóór die affaires de afspraak dat er dinsdag over gesproken zou worden? Wat het doel betreft, zou het inderdaad kunnen zijn dat Brinkman het voortbestaan van de PVV wil verzekeren als Wilders internationaal gaat. En wat de commissie betreft, las ik dat Brinkman juist een commissie wil, en als Wilders dat toestaat, zal Hero er wel bovenop zitten dat dat niet leidt tot uitstel, schat ik zo in. Ik kan me niet goed voorstellen dat Brinkman zich erbij neer zal leggen dat "zijn kindje" een zachte dood zal sterven.

boeie
boeie18 nov. 2010 - 17:50

Kan er niet eens wat anders als de PVV op joop komen. Ik ben PVV moe...

1 Reactie
robheus2
robheus218 nov. 2010 - 17:50

"Kan er niet eens wat anders als de PVV op joop komen. Ik ben PVV moe..." Ja, wie niet! Ik ben ze al jaren beu. Maar als ze groot zijn gemaakt door de media kunnen ze ook alleen door de media weer klein gemaakt worden. We weten nu wie ze zijn: een stelletje branieschoppers, geweldplegers en inhoudsloze kansloze schreeuwlelijken bijelkaar, maar ze gijzelen ondertussen we onze democratie.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort18 nov. 2010 - 17:50

Per heden is de SP weer groter dan de PvdA... en PVV -5.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 nov. 2010 - 17:50

++ Per heden is de SP weer groter dan de PvdA... ++ >> Niet dat ik dat erg zou vinden, maar count again.

JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Hij hoorde bovenaan te komen en niet ergens in een draad.. Weet ook niet hoe dat komt , maar nogmaals een poging.. Bosma, letterlijk in de stukken: ' De oude partijen stammen uit de negentiende eeuw. Toen waren er trekschuiten. Er waren toen grote verschillen tussen Drachten en Sittard. Die verschillende denkbeelden vereiste (sic) een ledenstructuur om die verschillen door te geven uit de regio naar Den Haag Nu hebben we satelieten en internet. Elk idee kan zich razendsnel verspreiden. Een partij zonder leden is daarom een moderne partij.' Bosma begrijpt niet dat de verschillende denkbeelden en ideeen door mensen worden ingebracht en dat communicatiemiddelen slechts dragers van informatie zijn. Wat dat met trekschuiten te maken heeft snap ik niet. Van telefoon en telegraaf in de negentiende eeuw heeft hij nog nooit gehoord. Dat groen links, d'66, de partij voor de dieren etc nog niet bestonden in de negentiende eeuw ontgaat hem ook volledig... Een ander ijzersterk argument dat daarna volgt : Een ledenstructuur betekent per definitie het creeren van bureaucratie. De Pvda heeft een grachtenpand in Amsterdam (?) waar voortduren nieuwe nieuwe managers moeten worden aangetrokken om de boel weer op de rails te krijgen ????' Dan gaat hij weer verder met zijn betoog.. ' De negentiende eeuwse ledenstructuur is daarom een belemmering voor de democratie De Fortuyn revolte is onder andere hieruit te verklaren.' Fortuyn was dus de boosdoener die leefbaar nederland overnam via de ledenstructuur. Dat kan ik op zich nog wel verklaren maar.. De alinea die daarna volgt kan ik niet duiden : "Elke partij was een kliekje geworden waar de ledenstructuur nieuwe ideeen buiten de deur hield. (hij ondergraaft hier zijn eigen betoog) ' Gevolg : politieke partijen waren autistisch (?) geworden, ze luisterden naar de leden, niet naar hun kiezers. ' Dat de leden ook de kiezers zijn die op de partij hebben gestemd gaat er bij Bosma niet in. In de volgend alinea haalt hij juist Fortuyn aan ter onderbouwing van zijn stelling, terwijl hij hem een paar alinea's terug nog aanwijst als de man die de revolte binnen leefbaar Nederland ontketende. ' Ledenpartijen zijn fossielen. Volgen Pim Fortuyn is de politieke partij inmiddels verworden tot ' een selectie machine en een kaderorganisatie voor de aanlevering van volksvertegenwoordigers van politieke en bestuurlijke ambten.' (Dat eerste lijkt me normaal, het tweede is misschien dan weer minder wenselijk volgens mij , Pieter ) Dan volgt er weer een magisch realistisch stukje... ' Democratie komt van het woord ' demos '. Er zijn slechts 30.000 mensen partijlid ' Waarom zouden deze mensen van doorslaggevend belang zijn voor de democratie in Nederland?' tja martin, waarom zouden we mensen uberhaupt laten stemmen ? Volgens mij zijn er 318.00 mensen lid van een politieke partij , maar Martin denkt dat daar anders over. ' Andere partijen zijn zich gaan concentreren op de leden met desastrueze gevolgen . De electorale ruimte voor het CDA ligt op rechts maar de leden zijn links. Gevolg is dat men zich hard moet maken voor linkse standpunten terwijl de kiezers rechts zijn. Gehandicapt door haar leden kan de partij haar electorale potentieel niet uitnutten (sic)' Bosma snapt niet dat de actieve cda leden uit de totale populatie van cda kiezers komen en dus representatief zijn voor de standpunten van de partij.. 'Een ledenstructuur zal betekenen dat een opstandig fractielid ( wie zou dat dan toch zijn, toch nie die gekke hero he) zich via de leden van een draagvlak kan gaan voorzien. De steun die in de fractie ontbreekt zal via het opruien van leden gezocht worden.." Bosma probeert de grote leider te beschermen tegen Hero.. ' Is een ledenstructuur nodig voor de eventuele opvolging van Geert ? Natuurlijk niet. De opvolger van een politiek leider is nog nooit uit de leden voortgekomen. ' Bosma snapt niet dat in elke andere partij je eerst lid moet worden voor de partij voordat je uberhaupt voor een kaderfuntie in aanmerking kan komen... ' Wil onze achterban een negentiende eeuwse ledenstructuur ? Nee de voorkeursstemmenactie (sic) leverde net iets meer dan 1 procent van de PVV stemmen. 99 procent van de achterban wil dus geen negentiende eeuwse ledenstructuur.' Dit is weer een sneer naar Brinkman. De redenatie is onnavolgbaar. ' Over een half jaar hebben we zeventien fracties. Dit zal ons handenvol werk gaan bezorgen. Zeker als we in sommige provincies gaan regeren (sic). De toevoeging van een negentiende eeuwse ledenstructuur maakt dit nog veel zwaarder.' Bosma wil de zeventien fracties kennelijk gaan aansturen vanuit de tweede kamer fractie. Ongelooflijk. Dan volgt tot slot de uitsmijter.. ' Temeer omdat links actievoerders (bijvoorbeeld kunstenaars) (sic) al aangekondigd hebben lid te willen worden van de PVV. De ledenstructuur gaat ons straks vertellen (sic) dat de Islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn. Infiltraties zullen aan de orde van de dag zijn ' Voor wie een uitgebreidere onderbouwing wil lezen: Lees hoofdstuk achttien van de schijn -elite van de valsemunters ' Dit is of een hoax of die man is ziek en moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Dit is nota bene een volksvertegenwoordiger !! Dit kan toch alleen maar een hoax zijn ?

4 Reacties
Mijzelf2
Mijzelf218 nov. 2010 - 17:50

Hij hoorde bovenaan te komen.............. -------------------------------------------------------- Compliment van deze "Geen Stijl Sub-HoeiBoei"" respondent. Mooie analyse, maar is er een link waar ik Bosman's opvatiingen zelf in zijn geheel kan lezen? Mvg

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Als het fake is Pieter dan is de toon wel erg goed getroffen want dit soort verhalen kom je ook tegen in de comments op Elsevier. Ik mag daar niet meer posten maar ik lees ze wel nog eens.

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Interessante analyse, voor mensen met weinig tijd om de gelekte stukken te lezen, die toch op de hoogte willen zijn, een aanrader.

JanvdH2
JanvdH218 nov. 2010 - 17:50

Alsi k dit lees wil hij de vrijheid om vandaag het ene standpunt in te nemen en morgen het andere, al naar gelang wat er in de Elsevier / Telegraaf / HoeBoei / HetVrijevolk wordt gepubliceerd. Belastings verhoging slecht (dus tegen), belasting verhoging op cultuur (linksche hobby dus goed) Boeikas effect bestaat niet (hebben we bepaald op de groene reken kamer) dus faar geven we geen geld aan uit. Kernenergie is goed (want stoet geen co2 uit) dus dat doen we wel. Draaikonten en plushe plakkers die nergens echt voor staan

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 nov. 2010 - 17:50

Of misschien Brinkman een undercover linkse agent? Zijn doel is te zorgen dat de PVV vroeg of laat door twee of drie moet gezaagd worden. Zoja, heel slimme manier om de democratie te redden. Brinkman is een ex-agent, dus hij kent de wet en de wet hoort bij zijn geschiedenis!

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 nov. 2010 - 17:50

Hij is Ex-agent en niet van niks... EN die hele democratisering van Brinkman is een wassen neus, om de schijn op te houden dat er inderdaad democratische krachten in de PVV zouden zitten. Maar je zag gisteren heel mooi de paniek in 's mans ogen toen ie de roze microfoon onder zijn neus geduwd kreeg. Er is duidelijk het een en ander aan het misgaan, ze hebben het allemaal toch net effe iets te slordig aangepakt, maar goed dat kan ook niet anders met zulke nare haastfiguren.

wiedemeijer
wiedemeijer18 nov. 2010 - 17:50

infltratie van kunstenaars====== ik hoop op een paar vrolijke buiksprekers

1 Reactie
Naamhiero
Naamhiero18 nov. 2010 - 17:50

"infltratie van kunstenaars====== ik hoop op een paar vrolijke buiksprekers" Hmm, kan het mischien daarom zijn dat de PVV zo spastisch doet over de cultuursubsidie? De PVV verovert niet enkel Nederland, maar ook het podium? Marionetten hebben ze al plenty, met Martin Bosma als de enige echte ware Gepetto. Hoofdact is Hero Drinkebroer die de touwtjes doorknipt van deze doorknipt, terwijl hj lang en ongelukkig verder leefde met Fleur 'Stormfront heroine' Agema, en de vele Pinokkio's als hun geadopteerde kindekes? Naast de beloofde strip van Dion 'wapperhandje' Graus, voorzie ik hier de nieuwe Nederlandse poli...cultuur. ;-] Werkelijk, dat vodje, door Martin Bosma geschreven, is enkel een klucht der bange Landen te noemen. Heeft die gast ooit echte vrienden gehad? Ik betwijfel het. Jammer.

Winston2
Winston218 nov. 2010 - 17:50

Had er niet moeten staan: "...dictatuur of schijn-democratie?" Is Wilders, of de PVV zo je wil, een gevaar voor de democratie? Of is al deze aandacht voor Wilders een gevaar voor de democratie? Hieronder lees ik ergens dat Wilders zichzelf heeft overschat. Dat is misschien waar, maar is het niet ook zo dat het electoraat Wilders heeft overschat? En dat wij met zijn allen het veronderstelde gevaar dat hij zou vormen voor de democratie hebben overschat? En wat is dat toch met al dat commentaar over het feit dat de PVV fractieleden er "voor de sier" bij zitten omdat iedereen toch wel met Wilders mee-stemt? Alsof in alle andere partijen niet dezelfde mores geldt. Moesten die twee bij het CDA nu juist niet daarom wijken? Wat is "dualisme" nog waard als iedereen in iedere partij zich neerlegt bij de vooringenomen standpunten van die partij? En wat maakt het dan verder nog uit of die standpunten in een vergadering tot stand komen of door één persoon worden gedicteerd? En voor welke democratie vormt Wilders een gevaar? Joris Luyendijk merkte gisteravond in P&W geheel terecht op dat "de macht" niet in het parlement zit. In "The Plutonomy Report" maakte CityGroup in 2005 al duidelijk dat de westerse politiek al sinds decennia is gekocht door het bedrijfsleven; Joris' verhaal in P&W over de lobbyisten, een vleugel van "de macht" die totaal buiten beeld blijft in de publieke opinie en in de media, sluit hier perfect bij aan. We hebben grotere problemen dan de PVV; dezelfde problemen die de PVV haar bestaansrecht geven. Kritiek op de denkbeelden en beleidsvoorstellen van deze éénmansbeweging is prima. Maar veel liever dan alweer een stuk over deze beweging waarin alleen maar zetten worden herhaald, had ik gezien dat Joop.nl aandacht schonk aan de *werkelijke* problemen van deze democratie. En nu weer over naar de orde van de dag.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen18 nov. 2010 - 17:50

Winston, ik ben het helemaal met je eens!

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Het ware gezicht van de PVV Lucassen die de pers bedreigt, Agema scheldt, Brinkman die een klap geeft http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-list.627.0.html?&tx_ttnews[cat]=145&tx_ttnews[tt_news]=19126&cHash=4878eb2862c5c8d805e86f79884ed740

2 Reacties
Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

sorry, per ongeluk, dubbel post, het was al laat, en ik was minder oplettend

Bagus
Bagus18 nov. 2010 - 17:50

Ik heb zojuist de video -zo goed en zo kwaad als het hier in Indo kan-bekeken. Ik ben oprecht geschrokken. Theoretische bespegelingen worden ineens keiharde praktiijk. Als dit de toekomst van de (pers)vrijheid in relatie tot de TK in Nederland moet worden ?? Ik vraag het daarom nogmaals nadrukkelijk: eea is toch niet in scene gezet ?

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Als elke politieke partij democratisch zou zijn dan waren ze allemaal door elkaar kakelende kippen!

1 Reactie
Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Jij acht een gestructureerde democratie ondenkbaar?

Bernie2
Bernie218 nov. 2010 - 17:50

De troonopvolging binnen de PVV is volgens mij wel degelijk relevant en actueler dan je zou vermoeden. Het is geen geheim dat Geert een internationaal platform aan het samenstellen is dat zich gaat richten op de definitieve oplossing van het islamprobleem. Voor Wilders is Nederland te klein en beknellend geworden, tijd om de vleugels uit te slaan: het nieuw-fascistisch zaad moet hoognodig over Europese akkers uitgescheten worden. Geert heeft een heilige opdracht. Kwestie is dus niet of- maar vooral wanneer Wilders opstapt. Terecht lijkt me dat veelzuiper Brinkman deze kwestie, naast de gewenste democratisering van de PVV, nadrukkelijk aan de orde wil hebben. Juist in deze tijden van grote interne chaos en ontmaskeringen binnen de club. Maar aan welke handlanger kan Wilders de warme zorg over zijn club toevertrouwen, wie representeert zijn vuige gedachtegoed op dezelfde schofterige manier? Adjudant Agema heeft beslist PVV-looks, maar zeker niet de moed om openlijk scheldend en tierend op te roepen tot knieënschieten, deportaties en het afrukken van hoofddoekjes. Blijft over mede-ideoloog Bosma. Die durft al hardop zijn chef na te praten, dat belooft zeker nog wat. Maar met het charisma van een sinaasappel dat net een week te lang op een schaal heeft gelegen kom je er niet. En afgaande op de uitgelekte discussiestukken Bosma vs. Brinkman lijkt de xenofoob geen groot teamwerker te zijn. Wilders heeft nog een lange, chaotische en vermoeiende weg te gaan.

1 Reactie
JeanneDarc
JeanneDarc18 nov. 2010 - 17:50

[Voor Wilders is Nederland te klein en beknellend geworden, tijd om de vleugels uit te slaan: het nieuw-fascistisch zaad moet hoognodig over Europese akkers uitgescheten worden. Geert heeft een heilige opdracht.] [Adjudant Agema heeft beslist PVV-looks] [Blijft over mede-ideoloog Bosma [....]Maar met het charisma van een sinaasappel dat net een week te lang op een schaal heeft gelegen kom je er niet.] ========================================================== Ow mijn hemel, ik kom nog steeds niet bij van het lachen....hahahhaha. Geweldig! Inspiratie volop heden morgen Bernie ?

peterh2
peterh218 nov. 2010 - 17:50

Ik denk zelf dat deze heren zich heel erg verkeken hebben op de 'rechtse' pers. Niemand had daar verwacht dat juist WNL, PowNed en GS hen zo hard zouden afmaken op dit nieuws. De retoriek is op een bepaalde manier vergelijkbaar met de manier waarop ze zelf het spel spelen, en alle verwijten over 'links' die normaal gebruikt worden om een discussie af te kappen zijn nu natuurlijk opeens onbruikbaar... Blijkbaar is dit de manier om ze aan te pakken, hopelijk kan de oppositie hier nu iets van opsteken...

2 Reacties
MarcKaptijn
MarcKaptijn18 nov. 2010 - 17:50

Het is dan ook onzin om te spreken over links of rechtse kerken. De partijen die onder 'links' worden geschaard vertonen grote verschillen, en hetzelfde kan je zeggen over de 'rechtse kerk'. Electoraal gezien vormt de PVV voor juist het CDA en de VVD (de 'gevestigde orde') de grootaste bedreiging, en ik weet zeker dat zij (CDA & VVD) electoraal garen zullen willen spinnen van een verzwakking van de PVV. Als je niet echt kan spreken van linkse of rechtse kerk, is ook het idee van 'linkse' of 'rechtse' media te beperkt. De maatschappij is veel te complex om deze in zulke simpele kampen (of normen en waarden om JP maar weer eens aan te halen) te verdelen. Dit is een van de grote denkfouten die juist de PVV maakt, en waar andere partijen niet in mee zouden moeten gaan.

contra
contra18 nov. 2010 - 17:50

Als de PVV gemarginaliseerd kan worden ten gunste van de VVD, zal de rechtse pers geen gelegenheid onbenut laten. Het fatsoen onder de PVV stemmers zal naar de VVD overlopen, de rest kan altijd zijn heil nog zoeken bij de jaren '50 partij van Emiel. PVV is mij te links.

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Ontluisterend: Brinkman, Fractie-democratisering, voorstel 1: Laat fractieleden vrij in het te woord staan van media/journalisten wat betreft politieke incidenten ..... (ontluisterend->) Deze vrijheid betekent natuurlijk wel dat deze enkel geldt voor zijn/haar eigen portefeuille. Van belang is wel dat eenieder op de hoogte is van zijn/haar eigen portefeuille. Dit is tot op de dag van vandaag niet altijd het geval. (sommigen weten dus al jaren niet zo goed wat ze doen in de Tweede Kamer, ik had dat vermoeden al, maar het is nu dus bevestigd) ---------------------------------- Zijn overige punten zijn als van hetzelfde dikke ongrondwettelijke hout waarvan men al jaren planken zaagt bij de PVV. Er staan dus wel enkele grappige fixaties in die ik wel even wil benoemen. Afnemen grondrechten aan Islam viel me op, islam is en blijft het kernpunt. Zelfs in het democratiseringsproces. Waarom? Brinkman waarschuwt om geen one-issue partij te worden, maar eigenlijk is er maar een issue dat zijn voorstellen beheerst: democratisering mag een anti-islam-agenda niet in de weg staan. Tegenstrijdig toch? Verder. links, rechts, maatschappij visie, komt allemaal niet aan de orde, is kennelijk van veel minder belang dan de Islam voor Brinkman. Vanwaar die fixatie op Islam in democratisering-voorstellen. Wat maakt de Islam zo belangrijk dat het in een voorstel over partij-democratisering zo vaak aan bod komt. Zijn zorg, veiligheid, dierenliefde, sociaaleconomisch beleid, noem maar op, dan niet belangrijk? Terzijde: Grappig is ook dat Nederlandse Cultuur eenmaal wordt genoemd, maar gezien de BTW verhoging zal kunst niet onder cultuur vallen. Misschien is dat van de categorie "entartet" (ontaard)? Ik ben benieuwd wat de PVV onder Nederlandse cultuur verstaat, en welke consequenties dat zal hebben. Ik kan de visioenen van in korte broeken, vaandel dragende, zingende pubers niet onderdrukken. http://www.youtube.com/watch?v=FglmmJV431Y&feature=related Maar ik heb misschien teveel televisie gekeken. Ik zou het prettig vinden als een PVV-aanhanger mij zou verlossen van mijn vooroordelen door uit te leggen wat volgens Brinkman Nederlandse Cultuur is, en wat de consequenties zijn van dit speerpunt. Zodat ook ik een aanhanger kan worden van het ware Nederlandse Erfgoed. Ik heb alle potjes sambal al bij de vuilnis gedaan, maar ik besef dat verdieping noodzakelijk is. Alhoewel, sambal, Wilders, Indonesië? Misschien moeten wij de Indonesische cultuur toch tot Nederlandse erfgoed rekenen? We kunnen ons ook afvragen waarom "Nederlandse Cultuur" benoeming verdient en (alweer) zorg, veiligheid, dierenliefde ... niet...

2 Reacties
Bernie2
Bernie218 nov. 2010 - 17:50

Wat mij vooral opvalt aan Brinkmans optreden Rouane is het interessante feit dat hij de islam wél als religie ziet, in tegenstelling tot zijn chef die er een snoeiharde ideologie van heeft gemaakt. En dat gegeven tot PVV-hoofdissue heeft verheerlijkt. Hier lijkt Brinkman evident de verkeerde bestelling voor Wilders: Brinkman als meest spraakmakende PVV'er die zijn zo zorgvuldig opgebouwde organisatie van binnenuit uitholt. Ik denk dat Geert nog liever 10 extra vrouwenmeppende Grausen en desnoods 15 extra snelverdienende Lucassens in zijn team heeft dan nog 1 dag langer de hoogst explosieve personeelsmijn Brinkman in huis te houden.

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt18 nov. 2010 - 17:50

[]Van belang is wel dat eenieder op de hoogte is van zijn/haar eigen portefeuille. Dit is tot op de dag van vandaag niet altijd het geval.'] (sommigen weten dus al jaren niet zo goed wat ze doen in de Tweede Kamer, ik had dat vermoeden al, maar het is nu dus bevestigd)] Dat lijkt me een voorbarige conclusie. Het is toch heel goed mogelijk dat Brinkman het heeft over de situatie na de laatste verkiezingen. In dat geval dat het niet gaat om jaren maar om maanden.

Gezondheid2
Gezondheid218 nov. 2010 - 17:50

Staat er ergens in de grondwet of de kieswet of wat voor wet dan ook dat politieke partijen intern, formeel democratisch georganiseerd moeten zijn? Het sentiment is dat partijen democratisch georganiseerd zouden moeten zijn omdat we in een democratie leven. Maar daar valt geen verplichting aan te ontlenen. Verder maar hopen dat de partij van de man die beveiligd wordt zo spoedig mogelijk overbodig zal zijn.

4 Reacties
Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

---[Staat er ergens in de grondwet of de kieswet of wat voor wet dan ook dat politieke partijen intern, formeel democratisch georganiseerd moeten zijn? ]--- Als dat zo was, hadden we nu niet de huidige situatie gehad, toch?

UitDeDroom
UitDeDroom18 nov. 2010 - 17:50

Bas, dat is bewust niet gebeurd met beroep op souvereinniteit in eigen kring en vrijheid van vereniging, m.n. door christelijke partijen destijds. Daarom is het nog steeds, i.t.t. Duitsland, niet vereist dat interne besluitvorming van politieke partijen democratisch geschiedt. Alleen D66 in Nederland heeft een traditie om o.b.v. one-man-one-vote kandidatenlijsten en programma's vast te stellen. VVD heeft volgens mij voor laatste verkiezingen ook one-man-one-vote gebruikt maar na voordrachten door partijkader. Het huidige systeem komt top van partijen maar wat goed uit vanwege de macht die het verschaft om mensen te kunnen bevorderen of degraderen en daarmee partij- en fractiediscipline af te dwingen.

RosaLange
RosaLange18 nov. 2010 - 17:50

Nee, hiertoe bestaat zeker geen wettelijke verplichting. Maar je mag als kiezer toch wel weten hoe het in de partijen aan toe gaat? En er bestaat trouwens ook geen grond- of kieswettelijk verbod op een discussie daarover ook als die buiten de betreffende partij om wordt gevoerd. Zo hebben we ook gediscussieerd over het feit dat in de SGP geen vrouwen in het bestuur mochten zitten.

FrenkMahon
FrenkMahon18 nov. 2010 - 17:50

--Verder maar hopen dat de partij van de man die beveiligd wordt zo ......-- Als Geert wat genuanceerder was hoefde hij niet beveiligd te worden http://www.youtube.com/watch?v=4JOKUy96t68&feature=related Het buitenland vindt het vreemd dat de Nederlandse regering Wilders beveiligd zodat hij alles over de Islam kan roepen.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Hoe een partij dingen besluit maakt me niets uit. Erg he?

3 Reacties
Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

Nee, hoor, ik had dit verwacht, gezien je traditie hier.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 nov. 2010 - 17:50

++ Hoe een partij dingen besluit maakt me niets uit. Erg he? ++ >> Mag je best vinden en dat meen ik ook nog. Ik heb al eerder geschreven dat ik vind dat Wilders het recht moet hebben om een intern ondemocratische partij op te richten, want iedereen heeft de vrijheid om er niet op te stemmen. (Nu nog het inzicht.) Maar 57% van de PVV-stemmers wil wel dat de partij intern democratiseert tegenover 37% niet (6% geen mening), zo bleek uit een peiling van Een Vandaag. Daar zul je als partij toch gehoor aan moeten geven. En het is natuurlijk een motie van wantrouwen van Wilders (en Bosma) aan het adres van de overige fractieleden dat men via akela Agema toestemming moet vragen aan hopman Wilders om het woord te mogen voeren in de media. Zelfs als het de eigen portefeuille betreft! Tot slot is natuurlijk ook zo dat als een beweging het niet kan doen zonder één man (Wilders, want die verstandelijk beperkte voorheen SGP'er Bosma helpt de partij natuurlijk binnen de kortste keren naar de kl.ten), de beweging geen bestaansrecht heeft. Alhoewel, Bosma die de partij om zeep helpt is natuurlijk ook wel weer aantrekkelijk. Toch maar niet doen, democratiseren?

patrick3
patrick318 nov. 2010 - 17:50

Fuhrerprinzip

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

"Waaraan heb ik dit verdiend" vraagt Wilders zich af. Het antwoord is simpel. Na de door de PVV gewonnen verkiezingen slaat het Wilders in de bol. In zijn overmoed maakt hij kort na elkaar enkele kapitale blunders. Eerst brengt hij Frau Kanselerin in de problemen door een partijgenoot van haar te helpen met een afsplitsing van de CDU (de duitse zusterpartij van het CDA). Vervolgens leest hij haar persoonlijk de les in de duitse media en sleept er het trauma van Weimar bij. Met de eerste actie holt hij haar machtsbasis uit en met de tweede snijdt hij met een heel bot mes diep in een vers en vreselijk duits litteken. Dan schoffeert hij Hare Majesteit door bij haar de schuld te leggen van de moeizame formatie. Tot slot vraagt hij mevrouw Marlies Veldhuizen van Zanten-Hyllner afstand te doen van haar Zweedse paspoort. Dit laatste had als ongelukje weggezet kunnen worden als het een op zich staand feit was geweest. Alles bijelkaar zo slim als de oudgriekse godin Hera drie keer vol op de tenen trappen. Tel bij deze drie dwaze acties het congres van het CDA, het dramatische vertrek van Ab Klink en de ambitie van Maxime Verhagen op en voeg hieraan toe het gezag van Hannie van Leeuwen, Dries van Agt en Ernst Hirsch Ballin. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met de slagkracht van de liberale media en schrijf in de kantlijn van de blocnote waarop de berekening wordt gemaakt de naam van Piet Hein Donner.

3 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Ergens hierboven moet nog het afbranden van de zittende magistratuur een plekje krijgen.

JoopSchouten
JoopSchouten18 nov. 2010 - 17:50

: )))))

matrix2
matrix218 nov. 2010 - 17:50

Inderdaad, als je iedereen de gordijnen injaagt dan komt het een keertje terug. Politiek is zoveel leuker geworden..

roonie
roonie18 nov. 2010 - 17:50

Ach Een memo blaadje wat uit de prullenbak gevist is over iets wat een gesprek geweest zou zijn in de koffiepauze. Eigenlijk zielig zoveel ophef. Dit eindig in een rookpluimpje en vervaagd

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

"Eigenlijk zielig zoveel ophef. Dit eindig in een rookpluimpje en vervaagd." ............................................................ Op Elsevier las ik "zelfs bagatelliseren helpt niet meer".

hphilippens
hphilippens18 nov. 2010 - 17:50

Ik verbaas me over de naïviteit van de PVV-aanhangers en de doortraptheid van Bosma. Waarom is niet iedereen duidelijk dat de Proleet Van Venlo en zijn Paladijn na de verkiezingen het volk zo snel mogelijk willen afschaffen? De Partij is Een Gesloten Blok dat Met Vastberaden Blik naar de toekomst marcheert en de fractie loopt als een gehoorzame hond met de staart tussen de benen achter de Geniale Grootheid aan. Lucassen? Die is nu koudgesteld. Zolang hij zich realiseert dat hij de komende jaren een flinke smak geld binnenkrijgt als hij zich koest houdt, zal hij zich als tegenprestatie niet roeren. Wat heeft de man nog voor andere perspectieven? Interne democratie? Opnieuw is aangetoond wat voor lieden zich allemaal tot het "Gedachtengoed" aangetrokken voelen. Die kunnen maar het best hun mond houden en elke eigen gedachte voor zich houden. Dan is ook hun bedje voorlopig gespreid. En het stemvolk? Daar hebben we onthullingen over gelezen in de stukken van de HP-undercover-journaliste. Toen tijdens de verkiezingen intern gevraagd werd wie van de kandidaten naar een buitengewest zou reizen om daar het volk toe te spreken, werd gereageerd met "Naar die tokkies?" Dat zegt genoeg. En als dan de rottende zweer openbarst, dan blijken al die Gelovigen die in aanbidding naar de Grote Leider blijven opzien, alles, wat er ook naar buiten komt, te vergoelijken. We zien daar ook op dit forum de voorbeelden van. Zij buigen dan drie keer, niet naar Mekka maar Den Haag, en bidden: "Heilig, heilig, alleen U zijt heilig". Ze kronkelen zich in alle mogelijke bochten en doen uitlatingen die een nuchtere toeschouwer blijven verbazen, zoals "In alle partijen komt dit soort dingen voor", "het is weer zo'n hetze uit een bepaalde hoek", "Wat er ook gebeurt ik blijf in de Grote Geert geloven" of ze roepen "het doel heiligt te middelen". Beschamend om te zien. Ik neem niet de moeite om het tegen te spreken, want het is wreed om de goedgelovigen in hun zalige verrukking te storen, als ze van hun wolkje storten kunnen ze zich flink bezeren. Kortom, dat volk dat schaf je na de verkiezingen zo snel mogelijk af.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub18 nov. 2010 - 17:50

"Ik neem niet de moeite om het tegen te spreken, want het is wreed om de goedgelovigen in hun zalige verrukking te storen, als ze van hun wolkje storten kunnen ze zich flink bezeren." Dat roept bij direct het beeld op van de (werkelijk) grote retoricus Socrates, die van staatswege gedwongen werd om een gifbeker te drinken vanwege zijn vermeende corrumpering van de jeugd; wat er werkelijk bedoeld werd, was dat de overheid vreesde dat zijn tot zelfstandig nadenken stimulerende dialectische methode zou leiden tot verstoring van de status quo, n.l. die van collectieve bijgelovige onwetendheid en dus manipuleerbaarheid. Alles wordt weer vanzelf actueel.

meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2010 - 17:50

Hedendaags fascisme http://www.vn.nl/De-Republiek-der-Letteren/Literaire-kroniek/Artikel-literaire-kroniek/Waarin-in-een-pamflet-van-Rob-Riemen-hedendaags-fascisme-wordt-gesignaleerd.htm

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten18 nov. 2010 - 17:50

: ))) FF wat eruit gelicht: '..... Riemen ziet een totale ‘trivialisering en debilisering’ plaatshebben en beschouwt dit als voedingsbodem voor de sentimenten die Wilders met zijn beweging oproept: nationalisme, eigen volk eerst, materialisme, anti-kunstzinnig, bekrompen wereldbeeld, snelle behoeftebevrediging, sensatie, weg met de nuance. In zijn eigen woorden: ‘Wat ons daadwerkelijk wordt geboden door de Partij voor de vrijheid, is het schaamteloze tegendeel van de joods-christelijke en humanistische tradities: plat materialisme, benauwend nationalisme, vreemdelingenhaat, voedsel voor ressentiment, een diepe afkeer van de kunsten en van oefening in geestelijke waarden, een verstikkende geestelijke bekrompenheid, een fel verzet tegen de Europese geest en het voortdurend liegen als politiek. .....' Exact! ...En ik heb weer een nieuw woord geleerd: 'fraseologie'. Top Isis, bedankt.

karuna2
karuna218 nov. 2010 - 17:50

Het begin van het artikel beschrijft precies mijn bezwaar tegen de PVC coalitie. Alles wordt 'gewoon', je houdt het niet vol om steeds verontwaardigd te zijn. [ Er zit sleet op hun weerstand tegen de verleiding van de populistische mode. ] Dit is een citaat uit het artikel waar Isis naar verwijst. Riemen zet het inderdaad nogal stevig neer. Ik heb er een hekel aan om de term fascisme te gebruiken als je naar de jaren 30 verwijst. Maar goed, hoe dan als je gehoord wilt worden in een wereld waar schreeuwen hip is? Wie durft er tegenwoordig nog iets over morele waarden te zeggen zonder weggelachen te worden? Niet alleen 'het volk' loopt achter de rechtse hobby 'verheerlijking van het eigenbelang' aan. Ook de elite. Zij willen ook té graag aardig gevonden worden en worden er té populair doenderig van. En daarmee te weinig kritisch. Wie gaat nog zeggen dat het de morele waarden zijn die Bosma aan de kant zet? Wanneer je Bosma leest, heeft hij op een heel aantal punten gewoon gelijk. Het ís lastig om leden te hebben. Je wordt er langzamer van en minder daadkrachtig. De lijn die uitgezet kan worden wordt er waziger van. Maar........ dat is democratie. In een democratie probeer je alle mensen zoveel mogelijk tegemoet te komen. In een democratie heeft in principe iedereen iets te willen. Dan kún je dus niet een smalle lijn bewandelen zonder die af te dwingen EN dus mensen de mond te snoeren, die dan dus niets te willen hebben. Dat is ook precies wat Bosma wil. Die zegt voor 'het volk' op te komen, maar ze mogen ze dus niet meedoen. Hij wil zijn lijn afdwingen en zolang die lijn tegemoet komt aan de een of andere zondebok creëren die 'het volk' niet is, wordt het goedgevonden. Kern van het geheel is dat Bosma een loopje neemt met de nuance, door een smalle (zuivere) lijn te willen afdwingen. In een democratie is geen zuivere lijn mogelijk als je democratisch mensen laat meepraten. Dus zeg je als je dat wél wil doen: alleen ik weet wat goed voor je is, jij mag op mij stemmen maar verder moet je je mond houden. Buiten dat het zich binnen een democratie afspeelt is er niets democratisch aan.

Sternenstaub
Sternenstaub18 nov. 2010 - 17:50

"Anarcho-kapitalisten" is natuurlijk wel een contradictio in terminus, terwijl de neo-liberalen er het dichtst bijkomen; en dat klopt dan weer, want neo-liberalisme is inderdaad in tegenspraak met zichzelf en met de werkelijkheid.

2 Reacties
Bagus
Bagus18 nov. 2010 - 17:50

Ik vind "laissez-faire" nog steeds de beste, want "neutrale" omschrijving voor marktliberalisme. Bij zo'n definitie moet de aandacht in de politiek primair uitgaan naar de vraag wat dat NEO voor het woord liberalisme in werkelijkheid afdoet aan dat "op zijn beloop laten".

HenryH
HenryH18 nov. 2010 - 17:50

Daar denken de anarchokapitalisten toch anders over, zij zien juist anarcho-communistisch als een tegenstelling, omdat er geen 'collectieve wil' mogenlijk is zonder overheid. Definitie anarchism: Anarchism is a political philosophy which considers the state undesirable, unnecessary, and harmful, and instead promotes a stateless society, or anarchy. Past in mijn beleving meer bij de hedendaagse laissezfaire kapitalisten dan bij de communisten (wat daar nog van over is)

Latok
Latok18 nov. 2010 - 17:50

"De onvrede bij de PVV kiezers over bepaalde immigratie- en integratiepunten is echt niet verdwenen. Zolang dat door andere partijen niet erkend en besproken wordt, zal de PVV gewoon weer boven de 30 zetels gaan stijgen. Dat is een belofte waar men mij op af mag rekenen tegen de tijd dat het maart 2011 is." _____________________________________________________ Dat mensen wel eens "onvrede" ergens over hebben snap ik wel, maar om daar nou meteen maar een hele politieke beweging omheen te kleien, die nogal amateuristisch te werk gaat, is wel een beetje erg veel van het goede en nogal lachwekkend in mijn ogen. Je zou ook eens een fikse strandwandeling kunnen maken en eens bij jezelf te rade kunnen gaan over "waarom ben ik nou toch zo ontevreden met het leven wat ik leidt?" ipv van moslims, negers, feministen, kabouters of Paul de Leeuw daar de schuld van te geven. Of zeg ik nou iets raars?

2 Reacties
Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

---[De onvrede bij de PVV kiezers over bepaalde immigratie- en integratiepunten is echt niet verdwenen]--- Veel PVV stemmers zijn opgenaaid, ze hadden helemaal geen last van immigratie, ze woonden vaak in gebieden waar bijna geen allochtonen voorkwamen.

meijerlahn
meijerlahn18 nov. 2010 - 17:50

"Je zou ook eens een fikse strandwandeling kunnen maken en eens bij jezelf te rade kunnen gaan over "waarom ben ik nou toch zo ontevreden met het leven wat ik leidt?" ----------------------------------------------- Die wandeling kun je vergeten Jeroen! Mijn theorie: sinds de opkomst van de commerciële televisie met zijn nietszeggende infantiele programma's is het denkvermogen van een groot deel van de bevolking er niet op vooruitgegaan. Er wordt massaal naar gekeken naar platvloersheid, onbenulligheid. Zelf nadenken? Daar doet men niet meer aan. Nee, men wil vermaakt worden met debiele televisie. Zelfs de PO maakt zich er nu schuldig aan. Alles voor de kijkcijfers. En intussen wordt iedereen oppervlakkiger, materialistischer en chagrijniger. Programma's waar je nog iets van op zou kunnen steken worden steeds zeldzamer, kranten worden niet meer gelezen. Ik ben ervan overtuigd dat als de nieuwsgierigheid van mensen kapot is gemaakt, het cynisme hoogtij viert. Met dank aan de commerciëlen.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Ene Ad op Elsevier schrijft in een commentaar: "Beste mensen, ik verraad niet snel wat,maar er komt een tegen actie,die links op zijn grondvesten zal doen schudden!!!" De beste man heeft geen idee van welke kant de bulldozer komt die over de PVV rijdt. Overigens schrijft ene Romean: "@ Ad Je weet toch dat Geert tegen iedere vorm van geweld is? Of heb je het over een luchtballon? Pas op dat je de PVV niet nog meer schade toebrengt met je "vriendjes"............." Ze zijn daar aan de overkant bij Elsevier helemaal in paniek en er wordt hevig over de interne notitie gediscussieerd. Sommige reacties zijn best wel eng. Gelukkig maar dat de AIVD meeleest.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Ik dacht dat de AIVD atv had op vrijdag.. Nou lekker dan. Maar de reacties op Elsevier zijn inderdaad bizar. Dacht altijd dat het een weekblad was voor hoger opgeleid nederland.. Niets is wat het lijkt..

Sternenstaub
Sternenstaub18 nov. 2010 - 17:50

Elsevier heeft de historische rol v.d. Telegraaf als koosvod v.d. rechtse (van stilstand naar achteruitgaande) beweging overgenomen. De reacties zijn vaak ronduit abject, en ik vraag mij af of de abonnees hiervan op de hoogte zijn. Het blad kan met niet al te veel moeite omschreven worden als fout. En dan te bedenken dat ik eens dacht dat het intellectueel hoogstaand en onpartijdig was. Zo komt men door schade en schande tot inzicht. http://nl.wikipedia.org/wiki/Elsevier_(opinieweekblad)

xerxes020
xerxes02018 nov. 2010 - 17:50

Joop is zo langzamerhand de PVV-Bode geworden, is er dan niks interessanters voor links nederland dan populisten media-aandacht te geven? De volkskrant is al net zo erg, overal Wilders en zijn kornuiten. Ik begin toch echt PVV-moe te worden.deze tweede LPF valt toch wel uit elkaar.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten18 nov. 2010 - 17:50

Het zijn herhaalde waarschuwingen en terechtwijzingen voor mensen die het nog steeds niet snappen. En aangezien dat er nogal veel zijn (...) hoop ik zelf dat negatief PVV-nieuws net zo lang in de media blijft verschijnen tot 'den onderbuycker' tot het besef komt wat voor een griezels dit feitelijk zijn en dus welke stupide afweging men in het stemhokje heeft gemaakt.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 nov. 2010 - 17:50

Bestrijden van de duivels en de beulen is van alle tijden en juist goed als constant wordt daarover gesproken en gediscusseert, want duivels houden niet van discussies, logisch! De spiegel voor de neus van de duivels vast houden en elk dag, de juist middel om de duivels te bestrijden( mensen die groep mensen in één maatschapij discrimineren en kleineren). Een les kunnen wij nu trekken, na de LPF en nu PVV toestanden: Mensen die namens ''De Vrijheid'' heel graag willen regeren en het volk vertegenwoordigen, vaak zijn zij de echte wijanden van de vrijheiden voor iedereen, de onbeschofte absolutisten, de lopende definities alléén over anderen. Dus, Nederland moet terug naar de echte liberalen, socialen, socialisten, christen democraten, de groenen. Nederland moet geen Extreemrechts partij meer accepteren om mee te regeren, ook niet logisch voor een land die het Internationale gerechtshof kent voor mensenrechten, die de beulen en de dictarturen juist bestraft?????? De extreemrechts figuren hadden hun kans gehad en niet één keer, zij lijken gewoon slopers. Klaar. Een kind van 5 kan hier zijn conclusie trekken.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Ik word ook héél erg moei van dat pvv gezever. En het is nergens voor nodig, die club is "self destructing" zit ingeprogrammeerd, heeft geen enkele hulp van buitenaf nodig. Overigens heeft die Bosma wel gelijk m.b.t. de democratie, althans het Nederlandse model er van, bijna alles is beter. Het allerbeste is m.i. het zogenaamde "benign dictatorship" maar da's wel heel antiek en zal wel nooit terugkomen. Liever gaan we consumerend en voortdurend groeiend op democratische wijze de afgrond tegemoet.

2 Reacties
karuna2
karuna218 nov. 2010 - 17:50

[benign dictatorship] Als je het niet erg vindt dan ben ik het grondig met je oneens. Er is ook geen enkele reden te bedenken waarom je een benign dictatorship wil want je kan toch moeilijk beweren dat we een onstabiel land hadden of zelfs met de PVV hebben. Je gaat er blijkbaar ook zo makkelijk vanuit dat die machthebbers gaan doen wat jij wil.

Winston2
Winston218 nov. 2010 - 17:50

Ik snap het ook niet. Ik heb wel 's een hype meegemaakt, maar dit slaat zelfs Dancing With Stars en Big Brother bij elkaar. Rouane laat dit filmpje zien: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Video-list.627.0.html?&tx_ttnews[cat]=145&tx_ttnews[tt_news]=19126&cHash=4878eb2862c5c8d805e86f79884ed740 En er zijn warempel mensen die vragen of dat niet in scene is gezet... Zo ver zijn we dus al heen. Met deze overkill aan PVV-manie is men niet eens meer in staat te onderscheiden wat nu echt en wat nep is. Beelden van PVV'ers met een voice-over, en de voice-over wordt niet eens meer herkend. Men is er werkelijk van overtuigd dat Wilders de Duivel zelf is... Droevig, triest en bovendien niet waar. Wilders is een xenofoob en een racist, zijn ideeën volkomen verwerpelijk, maar ook verwerpelijke ideeën verkrijgen bestaansrecht als ze maar vaak genoeg herhaald worden, in dezen een aardig handje geholpen door de media die pretenderen links te zijn. En die verwerpelijke ideeën komen echt niet van Wilders zelf; Wilders heeft ze alleen een platform, een podium gegeven, en wij helpen hem daarbij. Wilders is geen oorzaak of veroorzaker: hij oogst. Dat hij *kan* oogsten is om wat jij zegt: "Liever gaan we consumerend en voortdurend groeiend op democratische wijze de afgrond tegemoet." Het zal wel niet helpen, maar toch bedankt dr. Bob voor deze poging de heen-en-weer schreeuwerds wakker te schudden.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

Thijs Berman (PvdA) verklaarde zojuist dat een veroordeeld crimineel gerust in de kamer mag zitten als hij z'n straf uitezeten heeft. Wat onacceptabel is, volgens Thijs Berman (PvdA) , is om dat verleden te verzwijgen. Valt me toch weer mee van de PVDA. Check zelf http://nos.nl/l/tcm:5-845204/

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 nov. 2010 - 17:50

++ Valt me toch weer mee van de PVDA. ++ >> De PvdA/links valt ook wel mee, als je de geschiedenis bekijkt. Zeker in relatieve zin: * De immigratie van Turken en Marokkanen is geïnitieerd door het bedrijfsleven, de maatschappelijke evenknie van rechts. Links was daar niet enthousiast over, de SP zelfs ronduit tegen (uit sociaal-economische motieven, niet racistische). Links accepteerde later echter wel de politieke erfenis van dat beleid. * De immigratie van Surinamers en Antillianen is een indirect gevolg van de Nederlandse slavenhandel van vroegere tijden. Ook dat is geen links initiatief geweest, maar links heeft ook hier wel de politieke erfenis van geaccepteerd. * De Vreemdelingenwet 2001 van Job Cohen is de meest effectieve maatregel geweest die de immigratie van etnische allochtonen deed indammen. Tussen 2003 en 2008 werd daardoor het migratiesaldo van moslims zelfs negatief. Zie http://www.vkblog.nl/bericht/342161/De_aardverschuiving_in_migratieland en http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/06/05/de_mythe_van_massamigratie/ . * Samen met de minimumloon-inkomensvereiste en de verplichte inburgering in het land van herkomst, is de immigratie van uitkeringsbehoeftige etnische allochtonen daardoor (al) tot een absoluut minimum gedaald. Het percentage moslims wordt als gevolg daarvan maximaal slechts 8% in 2050, daarna neemt het al weer af, cijfers CBS. (Het percentage praktiserende moslims wordt nog lager, gezien dat het moskeebezoek sterk achteruit loopt.) En tot 2050 blijft het totale migratiesaldo daardoor gemiddeld slechts 14.000 per jaar. Zie http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/EB986187-DFD1-4EBA-ABC2-E14A8E9B21B0/0/2009k1b15p15art.pdf , figuur 11 op blz. 6/20. Waarvan het merendeel van binnen de EU komt, Turkije niet meegerekend. * De door Cohen bedachte straatcoaches zijn een dermate succes dat rechtse burgemeesters ze ook wilden/willen. En zelfs Parijse beleidsmakers komen naar Amsterdam om te leren hoe ze de problemen in de banlieus kunnen aanpakken. * Het CDA/PvdA/CU-kabinet had al duidelijk gemaakt dat shariarechtspraak in Nederland er nooit zal komen, en die kan er gezien het vorige punt ook nooit komen. Joodse interne rechtspraak blijft wel toegestaan. * Het Krachtwijken-beleid zorgt o.a. voor spreiding van etnische allochtonen vanuit scheefgegroeide wijken. * Linkse of centrumlinkse kabinetten zijn beter voor de staatsschuld dan rechtse. Zie http://sargasso.nl/archief/2005/08/23/staatsschuld-begrotingstekort-en-de-linkse-kabinetten/ .

knetterrechts
knetterrechts18 nov. 2010 - 17:50

Sinds Bush weg is mist links een kop van jut. Na tientallen jaren schelden op Amerikanen, Amerikaanse toestanden en de complotten van de CIA kan dit niet meer met het aantreden van de heilige Obama. Gelukkig hebben we nu in eigen land kop van jut Wilders. Een vermakelijke vertoning vooral op Joop

3 Reacties
Winston2
Winston218 nov. 2010 - 17:50

Ik wenste wel dat er iets meer tegen Obama werd geschopt; hij is een waardig opvolger van Bush. Meer charisma, meer verstand, in staat om in volledige zinnen te spreken, maar in beleid bijna niet te onderscheiden.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Ja we lachen wat af hier. Maar alle gekheid op uh stokkie u vergelijkt Bush met Wilders. Dat gaat wel ver. Maar goed het zijn uw woorden.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 nov. 2010 - 17:50

++ besser wessie, vr 19 november 2010 17:29 ++ >> Bijna goed. We schelden echter altijd op nationalisten en nationaal-socialisten. Toevallig kwam Wilders op tijdens de latere dagen van Bush.

HenryH
HenryH18 nov. 2010 - 17:50

''Dat ze van Jezus, Ghandi en iedereen jatten'' Ik denk niet dat je het begrepen hebt, non-agressie tegen personen en bezittingen, dat betekent dan je niet kunt 'jatten'(ie agressie tegen bezittingen). Criminele aard? Waar heb je het over, non-agressie is het minst crimineel denkbare. Het geld van doden afpakken en het dan successierechten noemen, DAT is crimineel.

2 Reacties
Winston2
Winston218 nov. 2010 - 17:50

"Ik denk niet dat je het begrepen hebt, non-agressie tegen personen en bezittingen, dat betekent dan je niet kunt 'jatten'(ie agressie tegen bezittingen)." Dat je bij het spreken over agressie personen en bezittingen over één kam scheert is nu juist de grote valkuil van jouw liberalisme. Middels bezittingen (en het onthouden van bezittingen) wordt personen juist leed berokkend. Agressie tegen personen gebeurt vaak met hulp van bezittingen. En anarchisme koppelen aan een liberale markt is al helemaal te bezopen voor woorden. Ik zal het nog eens voor je herhalen: de kapitalist is vanwege zijn bezittingen vanzelf ook de machthebber. Bezit is niets anders dan anderen het recht tot toegang tot grond(stoffen) *ontzeggen* en dan vaak ook nog dingen die van *niemand* zijn. Wist je dat er al een ondernemer is in Amerika die stukjes van de Maan verkoopt? Lang leve de markt... Slaap lekker.

Klaas2
Klaas218 nov. 2010 - 17:50

---[Het geld van doden afpakken en het dan successierechten noemen, DAT is crimineel. ]--- Dat is met meerderheid van het Nederlandse volk wet geworden, en ook de huidige regering of de PVV wil dit niet veranderen. Is het navolgen van een wet crimineel? De wet zegt dat besluiten door Kamermeerderheid ondersteund uitgevoerd moeten worden. Maar prettig is het niet, het gaat mij binnenkort ook een smak geld kosten, maar van de andere kant, ik kan goed voor mezelf zorgen, dus ook zonder erfenis gaat het goed met mij. Ik zou zeggen, ga naar je favoriete politieke partij en zeg dat ze dit op de agenda zetten.

Winston2
Winston218 nov. 2010 - 17:50

Uit het (overigens prima) stuk onder de aandacht gebracht door Isis (Isis Maät, vr 19 november 2010 13:16): http://www.vn.nl/De-Republiek-der-Letteren/Literaire-kroniek/Artikel-literaire-kroniek/Waarin-in-een-pamflet-van-Rob-Riemen-hedendaags-fascisme-wordt-gesignaleerd.htm een erg verhelderend citaat: "Bij Groen Links, de SP en de Partij van de Arbeid wordt de nuance gezocht in de discussie over de islam, maar de problemen worden niet ontkend." Zo zie je dat niet alleen Wilders maar echt alle partijen de Islam (en daarmee de Moslim) als probleemgeval beschouwen. Zo erg is het dus mensen. Daarom slaat de term "gematigde Moslim" ook nergens op: alsof Moslims standaard als radicaal of extremist worden geboren, maar er gelukkig ook een paar gematigden tussen zitten. "Jammer dat die kleine groep extremisten het verpesten voor de gematigde Moslim." Waarom "gematigd?" Je zegt toch ook niet "Jammer dat die kleine groep hooligans het verpest voor de gematigde supporter" of zo? Dit is dus de sfeer waardoor Wilders zo kan groeien. Sinds september 2001 (en eigenlijk al langer) zijn we het normaal gaan vinden Moslims weg te zetten als abnormale mensen. Je mag geen Moslim meer zijn; alleen gematigde Moslims worden nog geaccepteerd. Wilders surft mee op dit wereldwijde, door de media constant gevoede misverstand. Heb minder aandacht voor Wilders en meer aandacht voor het misverstand. Althans, dat is mijn advies.

1 Reactie
Jakko2
Jakko218 nov. 2010 - 17:50

quote "Jammer dat die kleine groep extremisten het verpesten voor de gematigde Moslim." Waarom "gematigd?" Je zegt toch ook niet "Jammer dat die kleine groep hooligans het verpest voor de gematigde supporter" of zo? Dit is dus de sfeer waardoor Wilders zo kan groeien. Sinds september 2001 (en eigenlijk al langer) zijn we het normaal gaan vinden Moslims weg te zetten als abnormale mensen. juist wel toch? het maatschappelijk draagvlak voor het betalen aan veiligheidsmaatregelen en politie-inzet bij voetbalwedstrijden is aan het verdampen. als de sector het zelf niet kan regelen, wordt de bereid om aan te kunnen kloppen bij de maatschappij als geheel ondermijnt.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2010 - 17:50

En dat is de volgende..., camerabeelden van een slaande Hernandez. Democratie moet bevochten worden, soms.

2 Reacties
JAWEH
JAWEH18 nov. 2010 - 17:50

Des te vreemder is dan dat het OM de zaak nog steeds ' in onderzoek heeft '. Geweldpleging is geweldpleging. En als er beelden van bestaan dan is de zaak toch duidelijk ?

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat18 nov. 2010 - 17:50

Het was gewoon een reflex van iemand die de hele dag ja knikt.

joopje2
joopje218 nov. 2010 - 17:50

Afdwingen van democratie in partijen op kieslijst noodzakelijk. Kieswet wijzigen op de volgende wijze: extra eisen formuleren: Iedere groepering die op de kieslijst wil komen, moet aan het volgende voldoen: -rechtsvorm: een vereniging met leden, -iedereen mag lid worden en meestemmen. en moet tevens het volgende aantonen: -kandidaten zijn gekozen in een stemming die aan een aantal eisen moet voldoen. Bijvoorbeeld: Geheime stemming gecontroleert door een notaris.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 nov. 2010 - 17:50

Dat staat er al in! Daarom heeft wilders een vereniging van leden, namelijk Geert wilders op persoonlijke titel, en de stichting (ook al zoiets, waar gaat dat geld heen...) Groep WIlders. De vereniging heeft dus leden die inspraak hebben, echter zijn beide leden, fysiek dezelfde persoon, alleen dat al had iedereen duidelijk moeten maken dat hij kwaad in de zin had, en *tegen* democratie is. Zoals nu ook uit interne partijstukken blijkt vastgelegd te zijn. En dat Brinkman iedereen steeds weer probeert te doen geloven dat er een democratiserings proces opgestart zou worden daar snap ik niets van dat roept ie nu al 3 jaar, en er is nog niet eens een partijraad of OR. (Want feitelijk is het gewoon ene verdienbedrijf)

Tulay2
Tulay218 nov. 2010 - 17:50

De oplossing die zowel recht doet aan de opvattingen van Bosma als die van Brinkman is heel simpel. De kiesvereniging P.V.V. (KvK 27275998) kent twee leden, Geert Wilders en de Stichting Vrienden van de P.V.V. (KvK 27272000). De fractie richt een vereniging op die "Stem des Volks" heet en Geert maakt deze vereniging lid van de P.V.V. De "Stem des Volks" is een normale vereniging met een bestuur en met provinciale en plaatselijke afdelingen waar elk lid desgewenst zijn geuele kan opentrekken. Over de voorstellen voor het P.V.V.- programma vanuit de "Stem des Volks" - verwoord door het bestuur daarvan - wordt op de vergaderingen van de P.V.V. bij meerderheid van stemmen beslist. Geen enkel probleem voor Geert want Geert heeft twee van de drie stemmen. Mocht Geert onverwacht komen te overlijden dan leidt de constructie er niet toe dat dan ook de P.V.V. het loodje legt.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 nov. 2010 - 17:50

Stimme des Volks... Ist mir ein bissl zu durchsichtig mein herr. Habe just den NPD methode im anderen thread beleuchtet, und dann probieren sie es hier ?, nicht sehr schlau mein freund...