Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&… Clarkson krijgt geen genoeg van krenken

  •  
03-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
clarkson300.jpg
Vlaanderen verbiedt trio's ... Assad verbiedt iPhone in vaderland Jobs ... Dominee verbiedt 'gemengde' koppels de toegang... Clarkson weer in opspraak maar nog niet verboden
Ander nieuws van vandaag
– Hebben ze bijna een nieuwe regering, ontstaat er een nieuwe coalitie-rel in Vlaanderen. De drie zusjes Vinken voerden bij The Voice van Vlaanderen een cover van Leonard Cohen’s meesterhit Hallelujah uit. Heel Vlaanderen met een brok in de keel. Nu zijn ze door de organisatie gediskwalificeerd want trio’s mogen alleen aan de voorrondes meedoen, niet aan de finale. Dus worden ze uit elkaar gehaald. Op Facebook werden meteen de barricades opgeworpen
– De Syrische president Bashar al-Assad heeft de iPhone in Syrië, het vaderland van wijlen Steve Jobs, verboden. Iedereen die een iPhone op zak heeft zou namelijk een spion kunnen zijn. Jobs draait zich om in zijn graf.
– Nederland komt op voor dieren: Vrijdag hebben 25 animalcops dan eindelijk hun certificaat behaald en kunnen per heden de straat op. En telefoonnummer 144 (red een dier) is volgens minister Opstelten een groot succes. Zo zouden er dagelijks zeker 1000 meldingen binnen komen. Desalniettemin konden ze niet voorkomen dat de ‘gewone’ politie in Capelle a/d Ijssel een hond neerschoot die met twee andere honden een geit op een kinderboerderij aanviel.
– De Koriaanse kunstenares Miru Kim zal vier dagen lang naakt tussen de varkens leven, voor het kunstproject ‘I Like Pigs and Pigs Like Me’. Het project is te bewonderen in het Zwitserse Bazel. Kim zal vier dagen samen met de varkens leven en alles doen wat zij ook doen: van modderbad tot slapen.
– Een dominee in een kleine kerk in Kentucky is in opspraak gekomen omdat hij gemengde koppels lidmaatschap van de kerk weigert. Opmerkelijk is dat de kerk de naam ‘Vrije Wil’ draagt. De dominee roept er nog wel even snel achteraan dat hij geen racist is, geen vooroordelen heeft over welk ‘ras’ dan ook en nog nooit iets verkeerd heeft gezegd over ‘welk ras dan ook’.
– Jeremy Clarkson lijkt geen genoeg te kunnen krijgen van alle media aandacht. Na spijt te hebben betuigd voor een grap over het vermoorden van stakers, heeft hij nu een andere doelgroep in het vizier: mensen die zelfmoord plegen door zichzelf voor de trein te gooien. Deze zijn volgens de presentator egoïstisch , omdat ze niet nadenken over de gevolgen voor de treinbestuurder en de ontregeling van het verkeer erna. Treinen zouden zo snel mogelijk weer verder moeten rijden, en wel zo:
Neem een andere chauffeur, pak de grote stukjes van wat er nog over is van het slachtoffer op, zorg dat de trein zo snel mogelijk in beweging komt en laat de vossen en de vogels de kleinere, kleverige delen die moeilijk te bereiken zijn wegknabbelen.
cc-foto: Jon Large

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.