Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Chris Rock en alledaags politieracisme

  •  
02-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chris_300.jpg
Wereldberoemde zwarte komiek wordt voortdurend aangehouden
‘Driving while black’ noemen ze het in de VS cynisch. Een levensgevaarlijke bezigheid want een zwarte in een auto is voor de Amerikaanse politie al snel verdacht. En aangehouden worden door is in de VS met trigger happy agenten ook nog eens extra gevaarlijk als je zwart bent.
Comedian Chris Rock is de afgelopen zeven weken al drie keer aangehouden door de politie. Iedere keer dat het hem overkomt maakt hij een selfie.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Patrick Faas
Patrick Faas2 apr. 2015 - 7:52

“Aangehouden worden door is in de VS met trigger happy agenten ook nog eens extra gevaarlijk als je zwart bent.” Maar niet als je zo rijk en beroemd bent als Chris Rock. Misschien dat agenten hem niet altijd op afstand in de auto herkennen, als hij ook nog eens een onbekende bril op heeft, maar wel natuurlijk zodra hij zijn raampje opendraait en helemaal als hij zijn onmiskenbare stemgeluid laat horen: “Wat is er, agent?” -“Oh mijn God, Chris Rock!” -”Waarom hield u mij aan?” -Weet ik niet meer. Chris Rock! Wat leuk. Ik ben uw grootste fan! Mag ik uw handtekening voor mijn kinderen?”

123456zeven
123456zeven2 apr. 2015 - 7:52

Die Amerikanen toch. Het enige land in de wereld waar ze nog aan racisme doen.

2 Reacties
PocoPoco
PocoPoco2 apr. 2015 - 7:52

Haha, meen je dat nou Sander? Het lijkt me erg vermoeiend, elke keer maar weer…helaas levert verbaal uitvallen tegen dergelijke agenten een ander tafereel op dan hier in NL...

Armagaddon
Armagaddon2 apr. 2015 - 7:52

>>> Citaat: Die Amerikanen toch. Het enige land in de wereld waar ze nog aan racisme doen. >>> Doordenkertje..onze praktijk/ realiteit..!! >>> In ons eigen land, racisme achter de verborgen hand, is principieel ook reen uiting racisme... >>> Tja verbeter (becommentarieer) de wereld en begin bij je/ons zelf....zie de zwarten Pieten discussie en of het solliciteren met je eigen buitenlandse naam...