Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Chocolade: nu nog gezonder en lekkerder

  •  
26-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chocolade_300.jpeg
Wetenschappers ontwikkelen nieuwe manier van het verwerken van cacaobonen
Tal van studies wezen al uit dat cacaobonen met hun vele antioxidanten een heilzame werking hebben. Bij de verwerking tot chocolade gaan echter veel van die antioxidanten verloren. Maar onderzoekers hebben nu goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: ze vonden een manier om de lekkernij gezonder te maken – én tegelijk nog lekkerder.
Dat schrijft de Morgen.  Chocolade is gezond vanwege de antioxidanten die in cacaobonen zitten. Maar om van cacaobonen chocolade te maken, moeten die worden gefermenteerd, gedroogd en geroosterd. Bij die laatste stap  krijgen ze hun smaak, maar verdwijnen veel van de antioxidanten. Onderzoekers van de Universiteit van Ghana hebben daar met Belgisch onderzoeksgeld nu wat op gevonden. Door de zaden eerst zeven dagen op te slaan voordat de bonen er uit worden gehaald, verdwijnen minder van de antioxidanten bij het roosteren.
CC foto: Stephanie Kilgast  

Meer over:

nieuws, lekker

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Armagaddon
Armagaddon26 mrt. 2015 - 7:02

>>> Hmm......lekker....!!!.....maar met een maar... >>> Nog zoeter....?/.....dus weer ongezonder....maar toch lekkerder...

msj_meijerink
msj_meijerink26 mrt. 2015 - 7:02

Ik kan niet wachten tot het product op de markt komt. yammie!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 mrt. 2015 - 7:02

[ De chocolade wordt daar bovendien zoeter van. ... en de smaak verbeterd] Dat lijkt mij strijdig met elkaar. Maar goed, over smaak valt te twisten.

1 Reactie
JoopV2
JoopV226 mrt. 2015 - 7:02

Chocolade wordt nu erg gezoet met gewoon suiker. Als de chocolade al vanuit zichzelf zoeter is, hoeft er minder suiker toegevoegd te worden. Lijkt mij gezonder en inderdaad lekkerder.