Chocolade: nu nog gezonder en lekkerder
• 26-03-2015
• leestijd 1 minuten
Wetenschappers ontwikkelen nieuwe manier van het verwerken van cacaobonen
Tal van studies wezen al uit dat cacaobonen met hun vele antioxidanten een heilzame werking hebben. Bij de verwerking tot chocolade gaan echter veel van die antioxidanten verloren. Maar onderzoekers hebben nu goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: ze vonden een manier om de lekkernij gezonder te maken – én tegelijk nog lekkerder.
Dat schrijft
de Morgen. Chocolade is gezond vanwege de antioxidanten die in cacaobonen zitten. Maar om van cacaobonen chocolade te maken, moeten die worden gefermenteerd, gedroogd en geroosterd. Bij die laatste stap krijgen ze hun smaak, maar verdwijnen veel van de antioxidanten. Onderzoekers van de Universiteit van Ghana hebben daar met Belgisch onderzoeksgeld nu wat op gevonden. Door de zaden eerst zeven dagen op te slaan voordat de bonen er uit worden gehaald, verdwijnen minder van de antioxidanten bij het roosteren.