Joop

Campagne gemeenteraadsverkiezingen van start

  •  
16-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
start_campagne_gemeenteraandsverkiezingen_lijst.jpg
De meeste kopstukken gaan vandaag het land in
De meeste politieke partijen beginnen vandaag met hun campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.
De Pers geeft een overzicht van de diverse campagne-activiteiten. Zo zal Wouter Bos in Amsterdam-Oost de PvdA-campagne letterlijk aftrappen in een panna-toernooi met bewindslieden, lokale politici en kamerleden, zoals joop-opiniemaker Mei Li Vos. Premier Balkenende gaat naar Den Bosch. Femke Halsema gaat naar Utrecht en zal daar ondermeer de website GroenLinks op de kaart lanceren die een overzicht geeft van de resultaten die lokale GroenLinks-bestuurders hebben behaald. En de D66 top blijft in Den Haag voor een laatste workshop aan lokale kandidaten.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Coropa
Coropa16 jan. 2010 - 8:43

Triest dat sommige gemeenteraadsleden niet in staat zijn om zelf campagne te voeren en dit overlaten aan landelijke kopstukken. Wat weten zij van de plaatselijke situatie af? Deze partijen vallen voor mij, om deze reden, dan ook af van mijn stem.

globalriot
globalriot16 jan. 2010 - 8:43

Ze hebben dan toch weer meer lef dan ik dacht.. wat zal je je belazerd voelen zeg om nu als politicus rond te moeten lopen, burka is wellicht een idee?

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek16 jan. 2010 - 8:43

Ik stem gewoon op mezelf.

CdeVries
CdeVries16 jan. 2010 - 8:43

De politici gaan weer de straat op, mooi weer spelen bij het gewone volk. Zij doen dan net of zij ook mensen van de straat zijn. Vriendelijk lachen voor de foto's en heel begripvol over komen. Over een aantal weken zitten ze weer lekker binnen en luisteren ze niet meer naar u. Dames en heren politici, trek een jas aan het is koud buiten.

1 Reactie
BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek16 jan. 2010 - 8:43

Neem eens contact op met een politicus, je zult zien dat hij best wel wil luisteren. Het punt is alleen dat de grote meerderheid zeurt dat "we" niet luisteren terwijl we geen signaal krijgen dat "we" moeten luisteren en waar dat is. De politici die ik ken, doorgaans liberalen uiteraard, zijn minimaal een keer in de week in "het veld".

[verwijderd]
[verwijderd]16 jan. 2010 - 8:43

Ik blijf van mening dat de landelijke verkiezingsdag voor de gemeenteraden die verkiezingen geweldig vertroebelen. Het zou naar mijn idee veel beter zijn indien de afzonderlijke gemeentes hun eigen verkiezingsdag zouden hebben. Met daarbij zo nodig tussentijdse verkiezingen bij politieke crises in de gemeente. Op die manier zou bij de verkiezingen het gemeentelijke beleid veel meer centraal komen te staan en zouden de landelijke partijen (en hopelijk het journaille!) minder spastisch met de verkiezingsuitslagen omgaan. Het gevolg zou denk ik zijn dat het werk van de lokale bestuurders beter wordt gewaardeerd, wat hun positie minder afhankelijk zou maken van de landelijke politiek. Het is toch eigenlijke van de gekke dat de PvdA nu ijzersterk vertegenwoordigd is in de gemeenteraden omdat Wouter Bos 4 jaar gelden zo populair was en nu waarschijnlijk vele stappen terug zal moeten zetten omdat nu gebleken is dat die zelfde Wouter al regerende ook geen ijzer met de handen kan breken.

1 Reactie
bertprigge
bertprigge16 jan. 2010 - 8:43

piet: wouter bos heeft zelf al gezegt dat wat voor 4 jaar de pvda groot maakte dit niet weer herhaald word! en hij wil ook geen ijzer breken met de handen (u begrijpt wel wat ik bedoel) en ik hoef ze ook niet te zien ik heb er mijn buik goed vol van van de nederlanse politie ,in zoverre die nog bestaat.

[verwijderd]
[verwijderd]16 jan. 2010 - 8:43

Is het geen leuk idee als alle Jopers een stukje schrijven over een lokale partij in hun gemeente? Zo leren wij andere gemeenten beter kennen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 jan. 2010 - 8:43

Goed idee. ..... (je voornaam vind ik prettiger te weten, dus wat is je echte naam?) Hier in Hoorn (N-H) staat de SP voor het eerst op de lijst. Ik ben benieuwd wat ze er van gaan bakken. Verder blijft alles lokaal geneuzel waar ik eigenlijk niet zo veel mee op heb. De andere grote partijen, PvdA voorop, bepalen de gang van zaken. Onze burrie is een D66-er. Ons 'achterland', West Friesland stikt van de VVD-ers en CDA-ers. Mochten er nieuwtjes zijn die een aanvulling kunnen betekenen voor een toekomstig onderwerp op Joop zal ik deze melden.

Yggdrasil
Yggdrasil16 jan. 2010 - 8:43

De eerste ben ik niet en de laatste zal ik ook wel niet zijn maar ik zie niet in waarom voor de gemeenteraad landelijke kopstukken op komen draven. Die politici hebben geen flauw idee wat er landelijk speelt wat maakt ze nu zo deskundig dat ze op gemeentelijk nivo in één keer wel menen te weten wat er speelt. De gemeenteraadsverkiezingen worden op deze manier een hyperig gebeuren en volstrekt ongeloofwaardig, reden genoeg voor mij om de stembus maar te laten schieten.

1 Reactie
Krooneman
Krooneman16 jan. 2010 - 8:43

Ze weten wel degelijk wat er speelt op landelijk vlak. Zij kunnen met goed luisteren en onder de mensen zijn, mensen overtuigen op hun partij de stemmen. Logisch dus.

WilliamP
WilliamP16 jan. 2010 - 8:43

Een advies, stemt niet, heeft geen zin. Ik ben zelf lid en actief geweest binnen de PvdA. Inmiddels lid af, en zwaar teleurgesteld in de politiek (ook in de rest overigens).

1 Reactie
Neejan
Neejan16 jan. 2010 - 8:43

Niet luisteren mensen....gewoon gaan stemmen....Of anders vul je gewoon niets in. Maar stem wel!

BosHout2
BosHout216 jan. 2010 - 8:43

Leuke foto's van Bos en Halsema en een pruillip voor Balkenende. Met fotoredactie kun je een hoop doen. Maar goed, het is hierboven al gezegd: lokale verkiezingen worden helaas te veel gekleurd door landelijke politiek. En lokaal bestuur appelleert - ook helaas - te weinig aan veel mensen.

1 Reactie
StanB.
StanB.16 jan. 2010 - 8:43

Leuke foto, nouja. Balkenende ziet er uit als een chiristenfundamentalist, met SGP-sjaal.