Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Gaan wij straks betalen voor omstreden pensioenfonds Europarlement?

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7172486236_f3bc4dd049_b
Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Als het Europarlement niet ingrijpt is het fonds tussen 2024 en 2026 helemaal leeg. Een groot probleem dat dan mogelijk op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. Uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer het leeg is.
De pensioenregeling voor Europarlementariërs werd bij de invoering ervan in 1990 al als zeer riant beschouwd. Europarlementariërs konden eenderde van hun onkostenvergoeding inleggen, waarna het parlement tweederde bijpaste. Wie vier zittingstermijnen in het parlement zat, kon tot een aanvullend pensioen van uit 5.500 euro per maand komen. Dat bedrag komt bovenop het nationale pensioen.
Inschrijven op de aanvullende pensioenregeling, die door de Tweede Kamer in 1997 al als ‘moreel verwerpelijk’ en ‘verrijking op kosten van de belastingbetaler’ werd bestempeld, kan sinds 2009 niet meer. Het gevolg is dat er geen nieuwe premies binnenkomen en de tekorten de komende jaren zullen oplopen. Die tekorten zijn ook ontstaan door de te lage inleg van de Europarlementariërs, schrijft NRC. “Bovendien was de inleg van de Europarlementariërs jarenlang te laag om de pensioenregeling te laten renderen.” NRC:
Het probleem is dat de deelnemende oud-Europarlementariërs zich kunnen beroepen op een garantie van het parlement uit 2009 dat het zijn „juridische verantwoordelijkheid” zal nemen en de uitbetaling van de pensioenuitkeringen „garandeert” na uitputting van het pensioenfonds. Mochten oud-Europarlementariërs naar de rechter stappen als hun uitkeringen stoppen, dan staan ze mogelijk sterk. „Dat is wat wij bij de begrotingscontrolecommissie al jaren te horen krijgen. Dat dit nu eenmaal een rekening is die ooit op het bordje van de belastingbetaler terechtkomt”, zegt De Jong. (SP-Europarlementariër, – red)
cc-foto: Gideon Benari

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai26 jan. 2018 - 10:37

Dat is lachen voor de Britten, ik schat zomaar dat ze niet meer gaan meedokken met dit trieste verhaal.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen26 jan. 2018 - 17:54

Ik denk dat ze wel gaan meebetalen, dit ligt gewoon als onderdeel van de verplichtingen op tafel.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai27 jan. 2018 - 19:11

@stokkickhuysen 26 januari 2018 at 18:54 U denk dat de Britten premie tot lengte van dagen voldaan gaat worden, terwijl ze er geen gebruik meer van kunnen maken? Denk van niet, geachte stokkickhuysen. We gaan het meemaken..

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 jan. 2018 - 2:38

Natuurlijk gaan wij dat betalen. Zoals wij het misdragen van banken hebben betaald, soms dubbelop. Eerst slachtoffer van de sjoemel-hypotheken en vervolgens mochten we ze nog een keer redden. Ze hebben goed geleerd van de multinationals, de CEO's, waar ze dagelijks mee omgaan en de banken. Waar men mee omgaat wordt men mee besmet. Dat kan goed en slecht uitvallen waarvan het bovenstaande hier een uitstekend voorbeeld is van het kwaad. Ach ze hebben het niet geweten toch?

adriek
adriek25 jan. 2018 - 22:41

Gewoon de premies omhoog en de pensioenen omlaag. We moeten allemaal ons eigen pensioen betalen, dus laten de EPers dat ook maar doen. Van wat ze van hun onkostenvergoeding niet uitgeven aan onkosten kunnen de meesten een prima pensioen opbouwen.

ImmerDa
ImmerDa25 jan. 2018 - 11:41

We moeten maar denken, dit is nog geen 50 cent per inwoner. Nogal tendentieus, rechts-populistisch, en onderbuikerig om daar zo'n probleem van te maken.

6 Reacties
Klaas Punt
Klaas Punt25 jan. 2018 - 13:56

Dus je denkt dat het met €8 miljoen opgelost is? Maar waarom schelden? (populistisch).

ImmerDa
ImmerDa25 jan. 2018 - 14:02

@Klaas Punt 25 januari 2018 at 14:56 Nu je niet zo stug achter de dijken terugtrekken, de EU is groter dan alleen Nederland. En kritisch staan tegenover een instituut dat notabene de nobelprijs voor de vrede heeft gewonnen kan makkelijk als populistisch gekwalificeerd worden.

Van Tax
Van Tax25 jan. 2018 - 14:42

Het probleem is niet het geld. Dat komt er toch wel. Het probleem is dat de regeling moreel verwerpelijk is en dat er sprake is van graaigedrag. En de Europese bestuurders houden dat in stand wamt eigen belang. Dat is niet houdbaar op termijn. Dat accepteer je niet van de lokale bestuurders, niet van landelijke bestuurders maar wel van je eigen Europese bestuurders. Want die zitten te ver weg en daar kan je toch niets aan doen.

Klaas Punt
Klaas Punt25 jan. 2018 - 16:37

ImmerDa - het ging toch over de bijdrage van de Nederlandse bevolking. En over nobelprijs voor de vrede, kijk eens op een verloren moment dat lijstje van pakweg de laatste 10-20 jaar en vraag je dan af wat voor trots daarvan uitstraalt.

CM2
CM225 jan. 2018 - 16:43

Waarom moeten fatsoenlijke burgers toch steeds aan eurofielen uitleggen dat het niet gaat om het geld, maar om het principe? Kent u dat woord, Immer da?

adriek
adriek25 jan. 2018 - 22:43

Er zijn wel meer dingen die met weinig geld op te lossen zijn. Met duizend miljard per jaar kun je heel veel problemen oplossen, maar helaas houdt Brussel zo'n bedrag het piramidespel van de financiële markten nog een paar jaar in stand. Tegen dat de piramide instort kunnen wij - burgers - zelfs die vijftig cent waarschijnlijk nauwelijks meer missen.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal25 jan. 2018 - 11:09

ik heb een beter idee: waarom Europa niet decentraliseren ? dus in plaats van een centrale regering in Brussel en Straatsburg, dat elk land zijn eigen regering heeft ! dat zal elke economie ten goede komen, is per land een stuk veiliger, is lexibeler en sneller reagerend, en ... op de koop toe een stuk goedkoper ! Met per land bv een eigen muntsoort , geeft dat bevolking trots kan zijn op zijn land. Dat nog niemand op dat idee is gekoen is mij een raadsel. Wordt zeker tegengehouden door het Centrale Onderdruk Commitee dat in Brussel huist.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens25 jan. 2018 - 13:11

@ Ben -nog steeds- Liberaal Jij schrijft: waarom Europa niet decentraliseren ? dus in plaats van een centrale regering in Brussel en Straatsburg, dat elk land zijn eigen regering heeft ! dat zal elke economie ten goede komen, is per land een stuk veiliger, is lexibeler en sneller reagerend, en … op de koop toe een stuk goedkoper ! Ik 2018 is dat een dom idee, in 1918 leken dat soort dingen logisch. Dus jouw tekst komt 100 jaar te laat. Inmiddels zijn er mondiale problemen ten aanzien van vluchtelingen, milieu en economie. Maar gaan er ook zaken goed dankzij mondiale verdragen. Kwaliteit en veiligheid van producten wordt Europees geregeld. Het energie transport wordt meer en meer een Europese zaak. Economieën functioneren niet meer op het niveau van de natiestaat en 27 verschillende munten zou in Europa een enorme economische depressie veroorzaken. De tijd is voorbij om oude oplossingen toe te passen op nieuwe problemen. Nieuwe problemen vragen om nieuwe oplossingen. Kortom

Klaas Punt
Klaas Punt25 jan. 2018 - 15:37

Daan, je bent te somber. Die economische depressie is lulkoek als ik het even grof mag zeggen. Juist nu alle valuta per computer sneller omgerekend is dan dat het licht een meter aflegt. Bewijs, Zwitserland, denemarken, Engeland, Noorwegen. De zaken die je verder noemt hoeven niet in een moloch van 27 landen geregeld te worden. In de afgelopen periode sinds de 2de wereldoorlog zijn zeer veel zaken over de grenzen geregeld, van patenten tot meteo. Samenwerking is absoluut noodzakelijk met afstemming. Het experiment van de EU is reeds ondernomen, beste Daan, van 1918 tot 1990 of zo. In een andere vorm, religie, communisme tegen nu kapitalisme maar ook nu worden de militaristische geluiden steeds luider en de onbuigzaamheid van de commissie steeds duidelijker. Nog steeds streeft men naar uitbreiding van €€€-gebied om meer macht te verzamelen. De pseudo onafhankelijkheid van Catalonie is een teken aan de wand. Het uittreden van Engeland een eerste stap. Die Engelsen hebben een spreuk: No use pulling a dead horse.

Klaas Punt
Klaas Punt25 jan. 2018 - 16:41

Het moet zijn beating a dead horse of flogging a dead horse. Dat u het weet.

RobSon2
RobSon225 jan. 2018 - 10:39

Vanzelfsprekend. En Rutte komt het lachend mededelen.

MomentInFocus2
MomentInFocus225 jan. 2018 - 9:12

Door de politici van de partijen Graaigraag is mijn kleine pensioentje al drie keer gekort.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens25 jan. 2018 - 13:14

@ MomentInFocus Jij schrijft: Door de politici van de partijen Graaigraag is mijn kleine pensioentje al drie keer gekort. Jij laat de jongeren die nu hard werken betalen voor jouw pensioen. Iets dat zij later zelf wellicht nooit zullen krijgen. Als je de term Graaigraag wil gebruiken is die vooral van toepassing op de generatie die nu een riant pensioen heeft ten koste van jongeren.

MomentInFocus2
MomentInFocus226 jan. 2018 - 0:14

DaanOwens, je weet niet waarover je klets: ik heb geen riant pensioen, maar een klein pensioen waar ik veertig jaar voor betaald en gewerkt heb. En die jongeren van nu zullen nooit zo hard werken als wat mijn generatie heeft moeten doen, zij zullen zelf hun pensioenopbouw moeten doen in plaats van twee keer per jaar op vakantie gaan, drie dagen in week in de kroeg hangen met een IPhone van 900 euro. Wij hadden als jongeren nog geen wettelijk minimumjeugdloon: voor een habbekrats in 45 uur per week deden we hetzelfde werk als iemand met een volwassen loon en dat was al niet veel in die tijd.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten25 jan. 2018 - 9:05

Kies betere, mensen, kies betere....

Van Tax
Van Tax25 jan. 2018 - 8:45

Het is zo jammer dat Europa enerzijds een ver van je bed show is, waardoor er te weinig "sociale controle" is, maar dat het anderszijds wel direct geld kost. En als je al als Nederlander gaat "klagen"in Brussel wordt je niet serieus genomen want te beperkt invloed...

mjansen2
mjansen225 jan. 2018 - 8:13

Treurig natuurlijk ....terwijl onze pensioenen a.g.v. o.a. het kunstmatig laag houden van de rente door de EU zelfs lager worden, zorgt men daar goed voor zichzelf. En als ze dan nog behoorlijke wetgeving zouden afleveren....maar keer op keer lijkt het veel belovend te zijn maar slaat het eigenlijk nergens op en moet de rechterlijke macht er aan te pas komen om een interpretatie te maken van de wetgeving en de hiaten hierin. Weg met dat europarlement!

watsgebeurt
watsgebeurt25 jan. 2018 - 7:46

Zeker gaan wij betalen. Net zoals wij betalen voor de oplichters in Oost-Europa. Miljarden verdwijnen in de zakken van bedrijven en bestuurders. Portugal legt op kosten van de EU rijkswegen aan en gaat vervolgens tol heffen. Dat is nog eens een prachtig systeem. Geen kosten maken maar wel opbrengsten generen. Nog maar te zwijgen over de BTW fraude in de EU. En Nederlanders. Die werken en werken en werken en worden leeg getrokken nationaal en internationaal. Dan hopen ze ooit met pensioen te kunnen maar dan blijkt de pot niet meer zo groot te zijn. Door de lage rekenrente vindt er in feite al waardeoverdracht plaats van Nederland naar Zuid Europa. De pensioenpot van Nederland was altijd al een van de doelen van de EU om zich toe te eigenen. Iedereen heeft het over hypotheekrente aftrek en dat andere landen dit niet kennen maar ons pensioenopbouw systeem kennen ook heel veel landen in de EU niet. Die laten dit via de jaarlijkse uitgavenpost lopen. Nederland had net voor de overgang naar de EU de gehele pensioenpot moeten nationaliseren en de rechten moeten garanderen aan de participanten. De pot had dan gebruikt kunnen worden om onze staatsschulden af te lossen. De pensioenbetalingen hadden dan via de jaarlijkse kostenpost eruit gelopen. Dit betekent dan een jaarlijkse dikke min op de betalingsrekening, maar met de huidige rente, geen staatsschuld en het slappe EU beleid om wanbetalers aan te pakken, was er niets aan de hand geweest. Maar ja zoals altijd zitten bestuurders er voor de korte termijn en geilen ze allemaal op dat goedbetaalde EU baantje. Ik snap wel waarom hoor. Niks doen, veel luieren maar wel goed betaald worden. Te mooi om waar het zijn.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 jan. 2018 - 13:55

Wat bedoel je met BTW fraude? het zijn bedrijven die frauderen, niet de EU landen? Beetje een hailshot post, waar een hoop rare zaken ten onrechte gebundeld wordt

watsgebeurt
watsgebeurt25 jan. 2018 - 15:26

O dus omdat de bedrijven/mensen frauderen betalen wij als bewoners van Europa de rekening niet? Fijn om te weten! Als er minder gefraudeerd zou worden zou er wellicht ook wel minder bijgedragen hoeven te worden aan de EU. Klopt het begin is even een aantal puntjes wat onlangs in het nieuws is/was en wat er zoal niet mis gaat in de EU. Kennelijk vindt u het in ieder geval allemaal "normaal" en "raar". De gewone burger, waaronder ik, in ieder geval niet. Er wordt met miljarden gesmeten en er niet of nauwelijks controle. En als die er is, is het jaren later en zijn de betrokken partijen verdwenen. Het blijft maar gaan en blijft maar gaan. Als ik u was zou ik ook eens wat kritischer op de EU zijn, tenzij u mee eet uit de ruif....

Anoniempje5
Anoniempje525 jan. 2018 - 6:41

Hoe dan ook wij gaan het betalen. Wat zou de reden zijn dat ze zich zelf wel financieel helemaal risicoloos indekken met hun pensioen? Ik gok iets als; "anders kunnen ze geen moeilijken, maar uiteraard nodige, beslissingen nemen die de EU bewoners negatief raken." Als hun eigen pensioen zou moeten worden gekort als ze bv. een Griekenland dwingen de pensioenen te korten kan natuurlijk niet. Zo onafhankelijk zijn ze natuurlijk niet als ze altijd beweren.

GerritHoltland
GerritHoltland25 jan. 2018 - 4:50

Zo leert de Europese burger dat 'ie beter op moet letten. En de media ook trouwens. Wanneer gaat Joop een rubriek instellen: wat is er deze week weer goed geregeld in Brussel?

1 Reactie
CM2
CM225 jan. 2018 - 8:50

"wat is er deze week weer goed geregeld in Brussel". Dat wordt dan de kortste rubriek uit de geschiedenis!

GerritHoltland
GerritHoltland25 jan. 2018 - 4:47

MEP-ers zorgen duidelijk te goed voor zich zelf. De grap is dat Nederlandse politici juist worden onder-betaald. Het volk krijgt dus weer eens wat het verdient. Kijkt het volk de andere kant op als politici hun zaakjes regelen; dan krijg je de MEP situatie. Zit het volk op een populistische manier de politici de maat te nemen dan krijg je minister die 30% achter blijven in de loonontwikkeling (en dat maakt het moeilijk de beste mensen aan te trekken).

Jhonathan
Jhonathan24 jan. 2018 - 22:24

Mensen die de EU in zijn huidige gedaante nog steeds verdedigen, zijn echt totaal de weg kwijt. We moeten echt van dit gedrocht af en weer terug naar een gewoon handelsgenootschap, geen politiek genootschap.

1 Reactie
Klaas Punt
Klaas Punt25 jan. 2018 - 9:23

Ook mijn mening!

MarjoleinS2
MarjoleinS224 jan. 2018 - 21:34

Wetten en regels worden door nationale overheden voor burgers aangepast in opdracht van de EU die een streng technocratisch monetair beleid voeren. Bijvoorbeeld het toepassen van de dekkingsgraden waardoor pensioenen al 10 jaar op de nullijn staan. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de Europarlementariërs voor zichzelf eenzelfde strengheid toepassen en niet hun eigen belangen opeisen ten kosten van de EU burgers die al veel te veel hebben moeten inleveren. Hun nationale pensioen lijkt mij afdoende als zij niet in staat bleken dit anders en op tijd te regelen. Daar zullen ze het niet mee eens zijn, natuurlijk niet. Maar dan moeten ze zich maar even proberen in te leven in de burgers van o.a. Griekenland. Karma bestaat!

Gare Raap
Gare Raap24 jan. 2018 - 21:14

Europarlementariers moeten dus gewoon meer van hun riante salaris afstaan aan hun pensioenfonds. Simpel toch?!

ikdoemaarwat
ikdoemaarwat24 jan. 2018 - 21:11

Natuurlijk gaat de Europese burger dat betalen. Geen twijfel mogelijk. De dekkingsgraad van het pensioenfonds spreekt boekdelen. Alternatief is dat Europarlementariërs genoegen nemen met een sterk verlaagd pensioen. Grappig hè? Weg met de EU. Terug naar de EG.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai24 jan. 2018 - 21:09

Gewoon betalen en tekenen bij het kruisje. Wat ben ik Brussel spuugzat!

Thuiszitter
Thuiszitter24 jan. 2018 - 21:06

Betalen toch al alles voor hen , salaris, pensioenpot 1 pensioenpot 2

Uitgekleed
Uitgekleed24 jan. 2018 - 20:57

De manier waarop MEPs (members of Europarlement) worden beloond is eerder een klein voorbeeld van hoe in plaats van zuiver, de EU vaak in precise duiding, corrumpeert- het is dat anders goede mensen zich gaan gedragen op een slechte wijze. Wat waar is van de MEPs is evenzo waar bij de vele reuze corporaties, mega goede doelen, denk tanken, NGOs, professionele samenwerkingen en lobbyisten die geleerd hebben te leven , op, het Brussels systeem.

DenFlexwerker
DenFlexwerker24 jan. 2018 - 20:47

Wij gaan betalen. Daar gaat Rutte en wij niets tegen kunnen doen. Want we wilden Europa om nationalisme tegen te houden, dus moesten landen gekortwiekt worden. Dat Europa niet democratisch was en dat Europarlementariërs wel erg makkelijk de zakken vulden, was populistisch geneuzel. Dus we tekenden braaf bij het kruisje en mogen betalen. Geen zorgen, het is voor het grotere goed.

1 Reactie
Gare Raap
Gare Raap24 jan. 2018 - 21:15

"we wilden Europa om nationalisme tegen te houden" U lijkt me echt van het padje.

henk543
henk54324 jan. 2018 - 20:44

Hoogste tijd voor een "Nexit".

3 Reacties
Minister van communicatie
Minister van communicatie25 jan. 2018 - 0:58

Daar sluit ik me direct bij aan...

EricDonkaew
EricDonkaew25 jan. 2018 - 10:54

Ik doe mee.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 jan. 2018 - 14:49

Ik zou zeggen Henk: pak je spullen.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal24 jan. 2018 - 20:43

mevrouw Agnes Jongerius is zich waarschijnlijk aan het voorbereiden om ook in deze sociale ongelijkheid eens flink van zich te laten horen !

1 Reactie
Edwin8
Edwin825 jan. 2018 - 3:00

Ik denk het niet. Want de EU moet beschermd worden tegen populisten. EP en EC sluiten de rijen, en nationale politici die niet al teveel vragen willen stellen maar er een leuk zakcentje aan over kunnen houden worden in de armen gesloten. We zien nu ook Juncker en c.s. dikke vriendjes worden met Berlusconi. Berlusconi wat ooit eens een opvolger was van Mussolini. Berlusconi is volgens mij wel het voorbeeld van maffia politicus. Corrupt tot op het bot. Die Berlusconi wordt nu in Brussel binnengehaald als een redder van Italië. Want het populisme.... Echt, ik hoop dat de gehele corrupte zelf verrijkende club in Brussel een kort leven is gegund. Dat hun aderen maar snel mogen dichtslibben. De EU heeft een keiharde reset nodig, maar links denkt nog te kunnen hervormen. Naïeve dwazen dat het zijn. Maar wellicht moeten we de naïeve dwazen maar gewoon dit tekort laten betalen. Het is onverantwoord om publieke gelden in een bodemloze put te gooien. Brussel is gevuld met fatcats, zwijnen en corrupte incompetente klootzakken. Laat ze zelf maar eens hun eigen tekortkomingen betalen, ze krijgen namelijk allemaal al een redelijk inkomen om in hun levensonderhoud te voorzien.

Vega !
Vega !24 jan. 2018 - 20:39

bodemloze put. maar wel dichtgetimmerd met convenanten en afspraken. Elke vorm van kritiek wordt afgedaan met : '' we hebben er alleen maar voordeel bij want NL is een exporterend land''. een kosten/baten heb ik echter nog nooit gezien. Komend jaar wordt de BTW verhoogd. Wordt tijd voor een Trump-achtige leider in nederland die opkomt voor de nederlander.

2 Reacties
Gare Raap
Gare Raap24 jan. 2018 - 21:16

haha, leuke trolpoging.

Karingin
Karingin24 jan. 2018 - 22:46

Trump komt helemaal niet op voor de Nederlander. Hij komt niet eens op voor de Amerikaan.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes224 jan. 2018 - 20:24

Hoe zou het komen dat er steeds minder vertrouwen in de politiek is? Plaats jezelf in de positie van b.v. de gewone Griekse burger. Gekort, gekort en daarna nog eens gekort en dan het pensioen gaan aanvullen van de zwaar overbetaalde EPer. Hoe maak je de horden rijp voor een gewapende revolutie.

1 Reactie
Minister van communicatie
Minister van communicatie25 jan. 2018 - 1:01

De geschiedenis leert dat in alle wereldrijken de bevolking in opstand komt tegen de elite als deze zich teveel boven het volk plaatst. De EU-politici roepen het over zichzelf af!

Staart2
Staart224 jan. 2018 - 20:02

Lijkt me logisch dat de huidige parlementariërs dit tekort gaan aanvullen. Ben reuze benieuwd naar de reactie van de heer Timmermans.

ratio2
ratio224 jan. 2018 - 19:23

hou het dan tenminste in op de inkomens van de huidige parlementariërs. Een solidariteitsheffing zoals de VUT-premie dat is.

CM2
CM224 jan. 2018 - 17:42

Gek word je van het amateurisme in Brussel. Een paar divisies aan ambtenaren, maar een fatsoenlijk pensioenfonds in de lucht houden is te veel gevraagd. En ze komen ermee weg. Want Brussel is heilig verklaard. Dat weten wij, dat weten zij. Jezus, wat ben ik jaloers op de Britten. Die hoeven hier niet voor te bloeden, want ze zijn eruitgestapt.

1 Reactie
GerritHoltland
GerritHoltland25 jan. 2018 - 4:48

"Die hoeven hier niet voor te bloeden, want ze zijn eruitgestapt. " Reken maar dat dit tekort wel is meegenomen in de miljarden die ze nog moeten betalen.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap24 jan. 2018 - 17:31

Die vraag is totaal overbodig omdat we wel weten wie zal gaan betalen. En Rutte zal met een brede glimlach het geld in de zakken proppen van de toch al zeer riant betaalde EPs. Die naas dit pensoen in de toekomst ook al mogen genieten van de ultra royale onkostenvergoedingen en speciale regelingen van die mensen. Dit is juist hetgeen zoveel partijen lokt naar Brussel. Hetzelfde is immers toch aan de hand als er ergens banken in de EU over de kop gaan? Gewoon betalen dus en de boer die ploegde voort

1 Reactie
Minister van communicatie
Minister van communicatie25 jan. 2018 - 1:03

Rutte betaalt inderdaad met een brede glimlach, want hij weet dat ie zelf binnenkort ook mag eten uit de Brusselse ruif.

punt2
punt224 jan. 2018 - 17:17

Vorig jaar was het tekort 270.000.000 euro en is het bedrag uit naam van de belastingbetaler overgemaakt. De Nederlandse pensioenfondsen moeten een dekkingsgraad hebben van ik geloof 105% , het pensioenfonds van de EUroparlementariers zit ruim onder de 40 % . De pensioenen korten is geen optie voor de EU. Voor de burgers zelf wel. Onvoorstelbaar en volkomen immoreel!

Edwin8
Edwin824 jan. 2018 - 17:16

“Bovendien was de inleg van de Europarlementariërs jarenlang te laag om de pensioenregeling te laten renderen.” Nou, dan moeten de Europarlementariërs dus geld bijleggen. Simpele zaak lijkt dat, maar goed grote kans dus dat het op het bordje van de belastingbetaler eindigt, want in Brussel trekken ze nooit zelf de broekriem aan.

Bas2
Bas224 jan. 2018 - 17:15

Je verwacht het niet....