Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Britse Kamervoorzitter verlegen met echtgenote in Big Brother

  •  
22-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
bb_300.jpg
Politicus beloofde 'waardigheid' in politiek te brengen, giet het nu in riool
De voorzitter van het Britse Lagerhuis ligt onder vuur omdat zijn echtgenote deelneemt aan Celebrity Big Brother. De conservatief John Bercow bezwoer bij zijn aantreden dat hij de waardigheid van zijn functie hoog zou houden.
Die belofte wordt lastig nu zijn vrouw deelneemt en haar motivatie niet onder stoelen of banken steekt: ‘Ik doe mee’, verklaarde Sally, ‘zodat ik mijn middelvinger kan opsteken naar de gevestigde orde.’
Bercow is tegen de deelname van zijn vrouw maar kan of wil haar niet tegenhouden.
De relatie is nogal gecompliceerd. Sally Bercow heeft een verleden als ladette, meiden die er op los zuipen en seksen. Ze is bovendien van plan zich kandidaat te stellen als parlementslid voor Labour. Bij aankomst in de show was er iemand met een ‘Sally Bercow voor premier’-bord. Veel wil dat overigens niet zeggen omdat bijvoorbeeld haar Big Brother huisgenoot meent dat ze nu al de baas is van het parlement, zie deze clip.
De Volkskrant schrijft:
Sally ontpopte zich als een getalenteerde zelfpubliciste die zelfs vanuit het kleinste kamertje van het Lagerhuis twittert, onder meer over haar voornemen Lagerhuislid te worden. Begin dit jaar poseerde ze gedrapeerd in een beddenlaken voor het raam van de ambtswoning. Haar exhibitionisme heeft met haar deelname aan Celebrity Big Brother een voorlopig hoogtepunt bereikt.
In Nederland ging Big Brother roemloos ten onder, aan de overzijde van de Noordzee is het nog steeds een kijkcijferhit.
The Guardian –  Q&A: Sally Bercow

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.