Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Britse anti-terreureenheid onderzoekt haatcampagne tegen moslims

  •  
11-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strafmoslim
De Britse anti-terreureenheid van de politie heeft een onderzoek geopend naar de ‘ Straf een moslim-dag ‘ brievencampagne waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen moslims. In de brief, die bij burgers in West Yorkshire, London en Birmingham op de deurmat viel, worden mensen aangezet tot terreur met de belofte van een ‘beloning’ en behulp van een ziek puntensysteem. Een moslima haar hoofddoek aftrekken zou bijvoorbeeld 25 punten opleveren, een moslim op gruwelijke wijze martelen is 250 punten en voor het bombarderen van een moskee worden 1000 punten gerekend:
Ook de lokale Lib Dem-politicus Riaz Ahmed ontving de hatelijke boodschap:
Toen ik de brief opende in de inhoud zag was ik ontzet. Ik denk dat hij verstuurd is door een groep die de intentie heeft om mensen bang te maken en aan te zetten tot rassenhaat. Ik ben vooral bang dat de brief aankomt bij gefrustreerde mensen die precies dat duwtje nodig hebben om tot handleen over te gaan. Sommige mensen zullen misschien denken dat het om een zieke grap gaat, maar zo zie ik het niet. Ik ben gealarmeerd door de inhoud, zeker omdat zuuraanvallen genoemd worden die recentelijk al plaatsvinden op mensen.
De haatcampagne zorgt voor grote angst in de moslimgemeenschap, die regelmatig het doelwit is van dreigementen, geweld en terreur.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Mostafa
Mostafa13 mrt. 2018 - 16:36

Onderzoek ? En wat vindt u van meteen optreden en die boeven in de cel stoppen.

Dehnus
Dehnus12 mrt. 2018 - 12:24

Ach in Nederland krijg je dan waarschijnlijk een duimpje van de Premier en een knuffeltje van de AIVD.

Navara
Navara11 mrt. 2018 - 22:29

Ze waren in elk geval wel druk ermee, in de internet tijd nog brieven versturen. Wie doet dat nog?

1 Reactie
Inspector Gadget
Inspector Gadget12 mrt. 2018 - 16:17

Zet het maar weg als een grap, maar dit soort dingen zijn echt niet grappig hoor.

simpson_jr
simpson_jr11 mrt. 2018 - 14:20

Laten we voor negatieve punten gaan door een moskee te bouwen.

JohnVKR
JohnVKR11 mrt. 2018 - 11:39

Als dit in Nederland zou gebeuren, zouden politici gewoon niet reageren. Net zoals onze politici gewoon niet hebben gereageerd toen een 14-jarig meisje met hoofddoek van haar fiets werd gerukt en in elkaar werd geslagen. Alleen als de ruiten van een Israelisch restaurant worden ingeslagen, gaan onze politici daar uit solidariteit eten, of als een homopaar in elkaar wordt geslagen, lopen onze politici uit solidariteit hand-in-hand het Binnenhof op. Maar solidariteit met moslims die met geweld worden geconfronteerd, nee daar doen onze politici niet aan.

8 Reacties
Opa2
Opa211 mrt. 2018 - 12:35

heeft niets te maken met politiek, maar is een politie-kwestie. Die kunnen ook emoties en feiten beter scheiden.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik411 mrt. 2018 - 12:58

Een fraaie verzameling observaties! En bij een Marokkanen- of een islam-debat wrijft men zich vergenoegd in de handen. We zijn van hoog tot laag doordesemd met racisme, revanchisme, rancune. De NSB heeft alsnog gewonnen.

Andreas J
Andreas J11 mrt. 2018 - 13:15

Tja heel vervelend, maar bij het Joodse restaurant waren er bewijzen en getuigen en in dit geval zou het zelfs kunnen zijn dat dit meisje het heeft verzonnen omdat er geen bewijzen en getuigen waren. Overigens heeft de burgermeester sowieso meteen gereageerd. Een politicus moet enorm op haar of zijn tellen passen om niet elke keer weer te reageren als er nog geen bewijzen zijn. """""Gisteren ben ik nog aangevallen door een hele groep van Ajax fans omdat ik geen Ajax t-shirt droeg. Ik heb de blauwe plekken om het te bewijzen. Er was wel een Ajax fan die het zag, maar die is snel weggelopen. Ze hadden allemaal donkerblond haar en lachten.....""""" Begrijpt u wat ik bedoel?

Zandb
Zandb11 mrt. 2018 - 13:20

John Ik vind dat u behoorlijk overdrijft.

Auslander
Auslander11 mrt. 2018 - 14:20

@ JohnVKR En dan van hetzelfde moslims (/migranten) eisen dat zij loyaal blijven aan politieke macht gerund met dit soort ras-politici. Mooi niet! Men is enkel loyaal aan wat hem vertegenwoordigt.

Kalmthout
Kalmthout11 mrt. 2018 - 16:01

John Wat dacht je van al die kosten en moeite die de overheid zich getroost om aanslagen te voorkomen, daar profiteren toch ook moslims van?

Navara
Navara11 mrt. 2018 - 22:29

Niet afdoen wat John zegt, hij zegt heel duidelijk dat er flink wat symboolpolitiek vanuit Den Haag komt in bepaalde gevallen, en in andere even ernstige gevallen, veel minder. Veel politici geloven dat het volk anti-islam is of kan worden en willen die kiezers die dreigen om te switchen aan zich te binden, zodat ze niet naar Wilders overstappen. Dat vinden veel politici veel belangrijker dan een symbolische scheet of een geweldsdelict meer of minder.

Inspector Gadget
Inspector Gadget12 mrt. 2018 - 11:05

@AndreasJ "Begrijpt u wat ik bedoel?" Jazeker, want die meiden met hoofddoekjes liegen vaker dan anderen zeker???