Joop

Bouterse zeker tot 2006 verwikkeld in drugscircuit

  •  
22-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bouterse_300.jpg
President van Suriname zou ook betrokken zijn bij geplande moorden en wapensmokkel voor de FARC
De Surinaamse president Desi Bouterse is tot 2006 zeker betrokken geweest bij internationale drugscriminaliteit. Dat blijkt uit cables afkomstig van de ambassades in Paramaribo en de Guyanese hoofdstad Georgetown.
NRC die de stukken in handen heeft, schrijft dat Bouterse is het geheim meerdere malen contact had met Shaheed ‘Roger’ Kahn die door de VS als de grootste drugscrimineel van Guyana wordt gezien. De cables bewijzen dat Khan zowel ‘sociale en operationele’ banden had met Desi Bouterse. Zo zouden ze samen wapens smokkelen voor de Colombiaanse rebellenbeweging FARC in ruil voor drugs.
Ook zou Bouterse betrokken zijn bij ‘moorden en geplande moorden’ in eigen land. De Surinaamse minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi worden als doelwitten genoemd.
In 1999 in Desi Bouterse door Nederland veroordeeld tot elf jaar cel voor cocaïnesmokkel. Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en zit in de VS een celstraf van dertig jaar uit.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Bardamu
Bardamu22 jan. 2011 - 11:37

Wat een verrassing...

Yggdrasil
Yggdrasil22 jan. 2011 - 11:37

Ook Suriname is een modern land geworden waarbij mensen het wel sexy vinden als ze een politiek leider hebben met losse handjes of banden heeft met de georganiseerde misdaad. Want wat hier in dit artikel staat moet toch zeker wel bekend zijn bij het overgrote deel van de bevolking. Trouwens we doen het in eigen land niet veel beter als we een politieke beweging toestaan met minimaal driehonderd jaar tuchthuis in de gelederen.

bougeluk
bougeluk22 jan. 2011 - 11:37

tot 2006 in onderwereld. Daarna bovenwereld en vervolgens President worden. Er zijn weinige investering die zo goed kunnen renderen. Zeker niet de laatste 3 jaar! @ `Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en zit in de VS een celstraf van dertig jaar uit'. Update 2016: Khan krijgt gezelschap van zijn voormalige compagnon Bouterse

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 jan. 2011 - 11:37

Zou, zou, zou...vreselijk woord. Als Nederlandse Woordenboek het woord ''Zou'' niet hebben gekent, weet ik niet hoe de journalistiek eruit zag! Zou, zou... Alleen het Surinaamse volk die moet bepalen of die man weg moet of niet. Ik stem zo en zo niet op zulke figuren, ook als zij bij het verzet en de de bevreiding horen, maar als de Surinaammers het leuk vinden, wie ben ik om dat te gaan voor ze veranderen?

objectivist
objectivist22 jan. 2011 - 11:37

Nou zeg, dat had ik echt nooit verwacht.......