Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Blunderdokters gewoon weer aan de slag

  •  
16-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chirurg.jpg
Dertien artsen met beroepsverbod werken toch weer met patiënten
In totaal dertien artsen zijn ondanks een beroepsverbod van de tuchtrechter gewoon weer aan de slag. Ze kregen een verbod vanwege medische blunders, maar werken inmiddels toch weer met patiënten in binnen- en buitenland. Dat meldt RTL Nieuws.
De researchredactie van RTL Nieuws ging de gangen van tientallen medici met een beroepsverbod na en vond uit:
“Zo is een arts met een beroepsverbod in Nederland nu actief als huisarts in Duitsland. Een andere arts is aan de slag gegaan als plastisch chirurg in België. En een aantal andere veroordeelde artsen en therapeuten werken nu in ons eigen land als alternatief genezer, psychoanalyticus of psycholoog. Opmerkelijk genoeg is dit niet verboden.”
In Nederland zijn vier artsen aan het werk die eigenlijk een beroepsverbod hebben. Ze staan in Groot-Brittannië op de zwarte lijst, maar in Nederland staan ze nog altijd geregistreerd in het zogenaamde BIG-register. Zo heeft de Britse tuchtrechter geoordeeld dat een Nederlandse arts kwetsbare patiënten heeft uitgebuit en hen blijvende schade heeft toegebracht. De arts heeft nu een kliniek in Rotterdam en behandelt daar onder meer kankerpatiënten. 
Het ministerie van Volksgezondheid laat desgevraagd aan RTL Nieuws weten dat het de straf die de vier artsen in Groot-Brittannië opgelegd hebben gekregen zal overnemen: hun BIG-registratie als arts in Nederland wordt geschrapt en ze krijgen een beroepsverbod.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

johanw2
johanw216 feb. 2013 - 20:59

Waarom zouden ze niet als kwakzalver, pardon, "alternatief genezer" mogen werken? Dat mag toch iedereen, daar hoef je niet eens de lagere school voor afgemaakt te hebben.

JandeBoer2
JandeBoer216 feb. 2013 - 20:59

Ik zeg het niet graag over een commerciële omroep, maar dit is zonder meer goed werk van RTL!

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 feb. 2013 - 20:59

Zo gaat dat al zo'n 15 jaar, als journalistiek zo heel soms iets ontdekt dan komt het van RTL. De publieken zijn er voor sfeerrapportages waar bijvoorbeeld Peer Ulijn een baby voert in een peuterspeelzaal, zonder dat er dan ook maar enige inhoud aan toegevoegd wordt rond de problemen voor werkende ouders. Dit is precies de reden waarom de samenleving zo langzamerhand inziet dat de publieken op VPRO en BNN na helemaal niets meer toevoegd, en beter opgeheven kan worden.