Joop

Berlusconi officieel aangeklaagd

  •  
09-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De Italiaanse premier is aangeklaagd voor betaalde seks met meerdere minderjarigen
Het Openbaar Ministerie heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi officieel aangeklaagd voor betaalde seks met minderjarigen. De premier zou met een ‘aanzienlijk’ aantal jonge vrouwen het bed hebben gedeeld. Betalen voor seks met een minderjarige is in Italië verboden.
Het is nog onduidelijk of de premier daadwerkelijk zal voorkomen. Het is aan de rechter om de zaak al dan niet te behandelen. Het OM heeft haar bewijzen naar de rechter opgestuurd, die vervolgens een beslissing zal nemen.
Berlusconi wordt ervan verdacht onder andere de 17-jarige nachtclubdanseres Karima El Maroug te hebben betaald voor seks. De premier ontkent nog steeds alle aantijgingen.
cc-foto: Luca

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

doeidoei
doeidoei9 feb. 2011 - 12:43

Het artikel van de VK is niet helemaal juist. Berlusconi moet nu terecht staan voor 2 dingen. 1) een 17-jarige tegen betaling volblaffen 2) machtsmisbruik (hij heeft druk uitgeoefend om haar vrij te krijgen). Dat eerste lijkt me overigens moeilijk te bewijzen: zowel Berlusconi als Ruby ontkennen de aantijgingen. Die tweede aanklacht gaat interessanter worden.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos9 feb. 2011 - 12:43

Bij hem vergeleken is zelfs Wilders een kleuter die net komt kijken.

sociaaltje
sociaaltje9 feb. 2011 - 12:43

Nou nou dat werdt tijd! Deze vieze oude man, die dacht dat hij voor altijd en eeuwig boven de wet stond wordt nu eindelijk aangepakt. Misschien kan hij samen met zijn grote vriend Mubarak een onbewoond eiland gaan zoeken.

Hubrecht2
Hubrecht29 feb. 2011 - 12:43

Hoe kom je af van zo'n man die al jarenlang de maatschappij op slinkse wijze beïnvloed en verpaupert. Dit is een serieus probleem dat zich binnen een democratie kan voordoen. Onze H2O2 probeert ook in dit 'gat' te springen. Goed uitkijken!

JustMatthias
JustMatthias9 feb. 2011 - 12:43

Dat is een oopsteker en buitengewoon interessant voor een land als Italie waar we altijd zoveel kritiek op hebben. Dus de hoogste tijd Joris Demmink aan te pakken, wellicht dat de politiek dan nog serieus te nemen is.

1 Reactie
Fatou
Fatou9 feb. 2011 - 12:43

Neeeee, dat gaat niet gebeuren, want perversiteiten daar houden Nederlanders niet van. Amen!