Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi krijgt 7 jaar in Ruby-gate

  •  
24-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
219 keer bekeken
  •  
ANP-Berlusconi_Ruby300.jpg
Italiaanse oud-premier veroordeeld voor seks met minderjarige prostituee en machtsmisbruik
De rechtbank in Milaan heeft Silvio Berlusconi (76) veroordeeld tot zeven jaar cel. Bovendien mag hij nooit meer een publieke functie uitoefenen. De voormalige premier van Italië heeft zich volgens de openbaar aanklager schuldig gemaakt aan seks met een minderjarige en machtsmisbruik.
NOS:
8366737971_248457e4e2
De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat zes jaar had geëist. Volgens de openbaar aanklager staat vast dat Berlusconi in 2010 tijdens een van zijn ‘bunga-bunga’-feesten seks heeft gehad met de toen 17-jarige Karima el-Mahroug, die ook bekend staat als Ruby de Hartenbreker. Hij zou haar 4,5 miljoen euro hebben betaald.
Berlusconi stond ook terecht voor machtsmisbruik. Toen ‘Ruby’ werd aangehouden voor diefstal belde hij de betrokken agenten met de opdracht haar vrij te laten. Vorig jaar kreeg de oud-premier al vier jaar cel wegens fraude bij zijn bedrijf Mediaset. Die straf was ook al hoger dan de eis van justitie. Omdat hij in beroep is gegaan en omdat veroordeelden van boven de 70 in Italië niet naar de gevangenis hoeven, is hij nog steeds op vrije voeten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

JoopSchouten
JoopSchouten24 jun. 2013 - 15:29

Berlusconi's houten neus zit in zijn broek.

schleborsjki
schleborsjki24 jun. 2013 - 15:29

Gerechtigheid? Nee. De megalomane lampenkap heeft hooguit een deukje in z'n ego. Bah!

bruces
bruces24 jun. 2013 - 15:29

Enkelbandje en schoffelen op de zorgboerderij.

Michiel Online
Michiel Online24 jun. 2013 - 15:29

Mooi, zijn we daar ook weer vanaf :)

tomaatnet
tomaatnet24 jun. 2013 - 15:29

BERLUSTCONI..........

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events24 jun. 2013 - 15:29

Ik weet het: het is ontzettend fout wat ik ga schrijven, maar ik kan het niet helpen. Ik moet steeds lachen om Sylvio, die al die jaren achtervolgd wordt door ''sexschandalen'', waarvan nu wel blijkt dat ze op waarheid berusten. Ik las vandaag in de Volkskrant dat er een heel apartementencomplex ergens in Italie is, waar hij al dat soort meisjes laat wonen, de huur voor ze betaalt, en ze ca 2.500 euri per maand verstrekt om van te leven. Stel dat zoiets over Mark Rutte wordt ontdekt, hij zou meteen aftreden, denk ik (chantabel; moreel niet echt een lichtend voorbeeld, etc) Maar ja, die Italianen hebben Berlusconi wel steeds op die machtspositie gekozen. En ik weet niet wat er in de toekomst misschien nog meer over hem ontdekt gaat worden, maar voorlopig heeft hij geen mensen laten vermoorden, is er geen sprake van grootscheepse corruptie (hetgeen ik vele malen kwalijker had gevonden); hij heeft alleen feestjes georganiseerd waarop een heleboel hele lekkere meisjes tegen betaling aanwezig waren (en die tegen betaling seks hadden). Nogmaals, ik moet er steeds om lachen (en als ik op zijn feestjes aanwezig was geweest, denk ik niet dat ik zo'n lekkertje geweigerd had).

bruces
bruces24 jun. 2013 - 15:29

Twee jaar voor de prostitutie en vijf jaar voor het ambtsmisbruik

[verwijderd]
[verwijderd]24 jun. 2013 - 15:29

Wie Ruby ziet denkt inderdaad meteen aan kinderverkrachting. Het hele gedoe doet me denken aan Al Capone, men slaagde er niet in de man vanwege z'n moordpartijen achter de tralies te krijgen, dan maar voor belastingfraude. Een ziek land, Italië, een land wat probeert de Fyra goed te praten.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen24 jun. 2013 - 15:29

Een ziek land, ja. Maar je denkt toch niet serieus dat men zich in Italië bezig houdt met de Fyra, laat staan dat men de behoefte heeft daar iets recht te zetten.

msj_meijerink
msj_meijerink24 jun. 2013 - 15:29

Helaas is de uitvoering meer een vorm van symboolpolitiek, want écht de lik in gaan is er niet bij voor papi. Na het jaren durende hoger beroep en de onvermijdelijke cassatie is de man natuurlijk allang dood.

1 Reactie
IJsbrant
IJsbrant24 jun. 2013 - 15:29

[..Na het jaren durende hoger beroep en de onvermijdelijke cassatie is de man natuurlijk allang dood..] Ook al gaat hij niet in hoger beroep komt hij er met een enkelband vanaf. Zoals iedereen trouwens in Italie die ouder dan 75 jaar is

JandeBoer2
JandeBoer224 jun. 2013 - 15:29

Dat het ooit zover heeft kunnen komen.... Wat een drama. Fortuyn draait zich om in zijn graf. Hij had nog wel zo'n voorbeeld genomen aan Berlusconi (zie http://nl.wikiquote.org/wiki/Pim_Fortuyn ): "Notoire geesten zijn mij voorgegaan. Churchill en Berlusconi, om er maar twee te noemen." Berlusconi had op eenzame hoogte moeten staan in de geschiedenis naast Fortuyn en Churchill. Dit had nooit mogen gebeuren.

1 Reactie
IJsbrant
IJsbrant24 jun. 2013 - 15:29

[.."Notoire geesten zijn mij voorgegaan. Churchill en Berlusconi, om er maar twee te noemen." ..] En dat zei Fortuyn in 2001. Ook toen was al bekend hoe scheef de schaatsen van Berlusconi reden. Klaarblijkelijk had Fortuyn toch last van blinde hoeken

RMHeijmans
RMHeijmans24 jun. 2013 - 15:29

Oude snoepert houd van jonge meisje.Wat "vreemd"!!! Deze man heeft bijna een onbeperkte rijkdom, een bijna onbeperkte macht en hij valt niet op oudere vrouwen. Al had hij beter van het minderjarige meisje af kunnen blijven, doet hij precies hetgeen dat elke man in die positie had willen doen, als ze er maar mee weg konden komen. De enige echte fouten die hij heeft gemaakt is dat hij de politiek in ging en dat hij het ging ontkennen. Maar wat een figuur. Ik zal hem missen in de Europese politiek.

1 Reactie
Timotheus2
Timotheus224 jun. 2013 - 15:29

Als kiespijn, mag ik hopen?