Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

AOW-gat

  •  
11-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_AOW-gat.jpg.jpg
Cartoon

Meer over:

cartoon, kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

roher
roher11 jul. 2012 - 11:10

Ik hoor ook steeds (Plassterk) dat we Spanje en Griekenland moeten steunen ivm ons spaargeld en pensioenen. Ten eerste vraag je je af hoe het zo komt dat er op zo'n grote schaal knoeiwerk met ons geld is geleverd. Want je gaat bijv. ook niet in pinguïns op de Zuidpool beleggen. En ten tweede vraag je je af of we het spaargeld en pensioengeld beter gewoon in een oude sok had kunnen bewaren. Dan hadden we nu en ons spaargeld gewoon gehad en kon de kapitaalinjectie gewoon hier uitgekeerd worden.

[verwijderd]
[verwijderd]11 jul. 2012 - 11:10

Je loopt al twee jaar achter Adriaan, het is nu al 67. In Frankrijk mag je 7 jaar eerder stoppen met werken, maar dat komt omdat Nederlanders dat straks gaan betalen. Weet iemand wanneer je in Italie/Spanje/Griekenland met pensioen mag?

1 Reactie
Alexander Beunder
Alexander Beunder11 jul. 2012 - 11:10

Beste Frits. Ik snap waar je vraag vandaan komt. Er is maandenlang een campagne geweest vanuit politici en media, met Angela Merkel voorop, om men ervan te overtuigen dat grieken weinig werken, vroeg met pensioen gaan en DUS het gerechtvaardigd is om (in mijn ogen onmenselijke) bezuinigingen van hun te eisen. Maar zelfs RTLZ moest op een gegeven moment toegeven dat hier geen basis voor is. Ten eerste gaan ze - italie, spanje en griekenland - volgens EUROSTAT zo ongeveer hetzelfde met pensioen als het Europese gemiddelde, namelijk op hun 61,5: http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=lfsi_exi_a&lang=en. Maar nog interessanter: cijfers tonen dat de Grieken per persoon gemiddeld de meeste arbeidsuren maken (op zuid-korea na) van alle OESO landen (en Nederland zo ongeveer de minste): http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS Dan kun je nog zeggen: "ja, maar ze zijn minder productief, ze werken minder hard"... Je kan er inderdaad voor kiezen te geloven dat in ons economisch systeem mensen worden beloond op basis van hun productiviteit.