Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alleen intimi willen Verhagen als partijleider

  •  
27-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Verhagen_alleen_300.jpg
Onderzoek NRC Handelsblad: Harde kern CDA zeer ontevreden over partijleiding en koers regeringspartij
Slechts 3 procent van de CDA’ers wil dat Maxime Verhagen de nieuwe partijleider wordt. Dat blijkt uit een peiling die NRC liet uitvoeren door onderzoeksbureau OverheidInNederland.nl. Zij ondervroegen gemeenteraadsleden, burgemeesters, gedeputeerden en Kamerleden voor het CDA. Daaruit blijkt dat slechts 5 procent vindt dat het ‘goed’ gaat met de partij.
Van de 2.090 CDA’ers reageerden bijna 750 mensen op het onderzoek van OverheidInNederland.nl. Het is voor het eerst dat nu uit cijfers blijkt dat ook de harde kern van het CDA zeer ontevreden is over het gebrek aan duidelijk leiderschap en het ontbreken van een heldere koers.
Nog geen jaar geleden was een meerderheid van het CDA bovengemiddeld enthousiast over Verhagen’s plan om een gedoogconstructie met de PVV aan te gaan. Een deel, zo’n 10 procent, komt daar nu op terug. Ze vinden dat de Tweede Kamerfractie onvoldoende functioneert. Van het aantal respondenten is maar 39 procent ‘tevreden’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.