Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Alle stemmen op Joe Biden afgekeurd

  •  
28-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Biden2020
‘Het is van het grootste belang dat echte Amerikanen vertrouwen hebben in de uitslag van de verkiezingen. Dat vertrouwen is er alleen wanneer Trump herkozen wordt.’
Met nog een week te gaan voor de verkiezingen heeft de Amerikaanse president Donald Trump besloten alle stemmen op zijn rivaal Joe Biden nietig te verklaren. Dat is nodig om fraude te voorkomen, stelde hij op Twitter.
‘Sleepy Joe is a lazy do-nothing. He is not capable of anything. He is doing the greatest fraud in our history. He must be stopped. Votes for him will be destroyed’, twitterde de president in de vroege uren. De tweet leidde tot zoveel vragen dat zijn woordvoerder Kayleigh McEnany later op de dag een nadere verklaring gaf.
‘De president bedoelde uiteraard niet dat alle stemmen op Joe Biden vernietigd worden, alleen dat ze niet zullen meetellen voor de uitslag van de verkiezingen’, aldus McEnany. ‘Bovendien geldt dat alleen in de staten met Democratische gouverneurs, zoals Californië. De peilingen daar suggereren dat Biden 62 procent van de stemmen zou krijgen. Dat zijn ongeloofwaardige getallen, die aan Venezuela doen denken. Niet voor niets hebben we als Republikeinen onze eigen inzamelpunten voor stembiljetten in die staat. Alleen van de daarin afgegeven biljetten kunnen we zeker zijn dat ze deugen. Dus die zullen we tellen.’
Trump kreeg onmiddellijk steun van minister van Justitie William Barr: ‘Het is van het grootste belang dat echte Amerikanen vertrouwen hebben in de uitslag van de verkiezingen. Dat vertrouwen is er alleen wanneer Trump herkozen wordt. We kunnen wel afwachten en de fraude achteraf bestrijden, maar het is verstandiger om de tegenstander vooraf de pas af te snijden. Iedere generaal weet dat, dus zeker de grootste generaal die we ooit gehad hebben.’
Grondwet Volgens de running mate van Joe Biden, Kamala Harris, zouden er lijsten circuleren met het minimum aantal nietig te verklaren stemmen per staat. Barr ontkent het bestaan van de lijsten niet, maar zegt dat het gaat om mensen die op wettelijke wijze het stemrecht ontnomen is, bijvoorbeeld omdat vanwege administratieve achterstanden onduidelijk is of ze hun boetes betaald hebben. Barr: ‘Ons besluit stemmen in districten met veel openstaande boetes niet mee te tellen is belangrijk om de integriteit van de uitslag te waarborgen. Daar dienen die lijsten voor.’
Volgens Harris is de uitsluiting van miljoenen Amerikanen ongrondwettig. Barr bestrijdt dat: ‘We hebben genoeg mensen in het Hooggerechtshof benoemd om ons gelijk te bevestigen.’
‘We hebben aangeboden om de stemmen in Californië en New York op de oude wijze te tellen, zodat Sleepy Joe nog een paar onverdiende kiesmannen zou krijgen namens lieden die erop gebrand zijn ons land naar de afgrond te leiden’, klaagde Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de senaat. ‘Dat aanbod is afgewezen. Eens te meer bewijs dat de Democraten communistische hardliners zijn, die het compromis schuwen. Het is maar goed dat ze geen schijn van kans maken bij deze en alle toekomstige verkiezingen.’

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

OlavM
OlavM29 okt. 2020 - 22:22

De verwoording van Trumps natte droom.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde29 okt. 2020 - 13:22

Toch zit er meer waarheid in dat we willen.

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom29 okt. 2020 - 11:44

Feit is wel, dat Biden groots voordeel heeft bij het vooraf en per papier stemmen. Namelijk 70% van deze stemmen zijn voor hem. Wellicht zal dit hem de overwinning geven.

2 Reacties
NoahAmber
NoahAmber29 okt. 2020 - 12:16

Zou hij die stemmen dan anders niet hebben gehad? Of zal trump die stemmen dan niet hebben gehad. Je doet net als je vooraf stemt een ander kiest dan in het stemhokje. Bizarre gedachte.,

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom30 okt. 2020 - 7:20

Als je een beetje inzicht in processen hebt, kan je zien dat hij nu veel mensen “meepakt” die niet zouden stemmen begon november. Denk bv. aan de vele mensen die uiteindelijk niet opkomen.

Vetineri
Vetineri29 okt. 2020 - 11:36

Kan er een link geplaatst worden naar de betreffende tweet? Of een screenshot? Ik kan namelijk nergens een dergelijk tweet vinden, noch enig nieuwsbericht uit de VS over een dergelijke tweet. Ik zou er vanuit gaan dat dit: Sleepy Joe is a lazy do-nothing. He is not capable of anything. He is doing the greatest fraud in our history. He must be stopped. Votes for him will be destroyed toch wel wat opzien zou baren?

Bert de Vries
Bert de Vries28 okt. 2020 - 22:48

Hoe bereid je een opstand voor?

GoudenBergen
GoudenBergen28 okt. 2020 - 19:58

Dit stukje zou de basis kunnen vormen voor een satirische roman met als werktitel "Olifant en Ezel".

Kit2
Kit228 okt. 2020 - 18:58

Grappig hoor. Laat Trump trouwens maar lekker winnen. Biden is een visieloos oud wrak. Misschien dat dan eindelijk de Democraten wakker worden en begrijpen dat haat tegen Trump geen verkiezingsprogramma is. Dat je de bevolking van gewone mensen moet bedienen en geen abstracte namaak-idealen moet ventileren die niet verder reiken dan de fijne lounches in Washington waar salon-progressieven elkaar in hun pseudo-verlichte leugens bevestigen. Laat ze maar weer 4 jaar naar de donder gaan, net zolang tot het besef doordringt voor welke mensen democratie nodig is. Als ze het in 2024 nog niet doorhebben mag Ivanka Trump het 8 jaar overnemen, net zolang tot deze generatie van benepen zelfbenoemde globalisten en politiek correcte pseudo-intellectuele stiekemerds hun welverdiende graf gevonden hebben en hopelijk vergeten zijn.

6 Reacties
pk49
pk4928 okt. 2020 - 20:56

Fox kijker? QAnon aanhanger? De wartaal die je uitslaat wijst wel in die richting. Heeft Trump wel een visie dan? Nooit iets van gemerkt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper28 okt. 2020 - 22:31

[ fijne lounches in Washington waar salon-progressieven elkaar in hun pseudo-verlichte leugens bevestigen. ] Niet zulke moeilijke woorden gebruiken hoor. Je klinkt als een politiek correcte pseudo-intellectuele stiekemerd.

Audiomind
Audiomind29 okt. 2020 - 0:07

@pieter66. De comment van Kit heeft niets met Fox en QAnon te maken. Hij schets een glashelder beeld van hoe de Democraten falen in hun verkiezingsstrijd. Het is niet Trump die wint. Het was Clinton, en nu Biden die verliezen. Puur door hun focus op de tegenstander.

Jonathan2
Jonathan229 okt. 2020 - 6:07

Omdat de gewone Amerikanen op de Democraten stemmen hebben de Republikeinen al 180 maatregelen ingevoerd sinds 2011 om te voorkomen dat ze kunnen stemmen. Je verwart blanke neofascisten met gewone mensen, die vrouw, homo, ziek en niet-blank kunnen zijn, en/of wel hun best op school hebben gedaan. Dus niet het gluiperige pseude-gewone mensen frame, gesponsord door rechtse miljardairs en verkocht door enge rechtse palingen uit de rioolwateren, om je woordgebruik aan te houden, maar de echte gewone mens.

Albero
Albero29 okt. 2020 - 7:03

lijkt mij een prima idee. Amerika is door Trump inmiddels verworden tot een 2de wereld economie, infrastructuur naar de knoppen, vertrouwen weg, geen banen meer, etc. Laat ze maar afglijden naar een derde wereldstatus. Dan hebben we geen last meer en hoeven we er ook niet meer naar om te kijken. Het is fijn dat ze in hun goede jaren de wereld een zetje hebben gegeven, maar laat ze nu maar in hun eigen stront weg zakken. Het lijkt mij een heerlijk idee als alle complotdenkers en andere gele hesjes dan wegtrekken naar hun "beloofde land" en wij in Europa weer vérder kunnen.

harmmeijer
harmmeijer29 okt. 2020 - 9:27

@ Kit U bent voorstander van een autocratie met als leider autocraat Trump, met in de daaropvolgende jaren de dynastie Trump als autocraten aan de macht en hun Republikeinse corrupte kliek met hun vazallen? “Autocratie is een term die komt uit de politiek en een regeringsvorm beschrijft waarin ongelimiteerde macht wordt uitgeoefend door één persoon. En daar heb je de kern meteen mee te pakken, want een autocratisch leider is dus per definitie een alleenheerser.” Is dat wat u wilt?

henk-alexander
henk-alexander28 okt. 2020 - 18:45

De VS lijkt op een bananenrepubliek althans pseudodemocratie, waar de verliezende partij steevast de verkiezingsuitslag aanvecht en de aanhang de straat opstuurt - na 3 november zullen we het zien.

Rick Hofland
Rick Hofland28 okt. 2020 - 17:48

Er is ook haast niemand in de VS die vóór Biden stemt, degenen die een stem op die aftakelende man uit brengen stemmen tégen Trump. Maar goed, dat was in 2016 precies hetzelfde, toen waren er ook voornamelijk kiezers die tegen Hillary stemden of democratische kiezers uit afkeer tegen Hillary niet op kwamen dagen om hun stem uit te brengen.

NoahAmber
NoahAmber28 okt. 2020 - 17:09

Eens kijken welke rechtse domme eikels er weer intrappen

2 Reacties
Paleocon
Paleocon28 okt. 2020 - 18:22

Niemand dus. Ook niet erg sterk of grappig.

NoahAmber
NoahAmber29 okt. 2020 - 12:18

#Fidelio Ekiz 29 oktober 2020 at 07:24 Als je zélfs niet door hebt hoe vaak het vooral linkse betreft Tis maar net waar je duim zit. Face palm, duim links dan is het rechts. Duim rechts, dan is het links.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout28 okt. 2020 - 16:40

Volkomen terecht natuurlijk. Bij Trump weet je zeker dat je belazerd wordt. Bij Biden moet je je elke keer weer concentreren. Veel te vermoeiend :)

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!28 okt. 2020 - 16:34

De heer Jongeneel heeft wel erg veel fantasie... Satire is nog nooit zo duidelijk geweest.

[verwijderd]
[verwijderd]28 okt. 2020 - 16:12

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
harmmeijer
harmmeijer28 okt. 2020 - 20:50

Nog nooit van satire gehoord?

Nick the Stripper
Nick the Stripper29 okt. 2020 - 9:18

Merel 28 oktober 2020 at 21:50 Het enige wat Mark kan is leugens van Fox / Breitbart napapegaaien.

harmmeijer
harmmeijer29 okt. 2020 - 10:07

@ Mark Om u een idee te geven hoe De Speld satirisch schrijft (ook voor demVolkskrant). Wel lezen hoor: https://speld.nl/

Kuifje3
Kuifje328 okt. 2020 - 16:09

Is dit bericht grappig bedoeld? Pas maar op want op deze site krijgt zoiets een eigen leven.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber29 okt. 2020 - 12:19

Begin eens te begrijpen en op te zoeken wat satire is Manneke

harmmeijer
harmmeijer28 okt. 2020 - 16:00

De schrijvers van De Speld gaan het je niet verbeteren of ben je er misschien zelf ook één.

Piet Helmons
Piet Helmons28 okt. 2020 - 15:56

Ik zal blij zijn wanneer het volgende week over is.

vdbemt
vdbemt28 okt. 2020 - 15:50

Christiaan Jongeneel..............