Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

'Aardbevingen schuld van Staat en NAM'

  •  
26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groningen300_01.jpg
Gronings advocatenkantoor pakt Staat en NAM aan vanwege aardbevingen in Groningen ... Niet alleen schade, maar ook waardevermindering van onroerend goed wordt verhaald
De Staat en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn aansprakelijk voor de aardbevingen in Noord-Nederland en de daardoor geleden schade. Dat stelt een Gronings advocatenkantoor. Om de geleden schade te verhalen, zet het kantoor een stichting op. Gedupeerden kunnen zich zo aansluiten.
De aardbevingen in de provincie Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning van de NAM. Ze veroorzaken aanzienlijke schade aan huizen en bedrijfspanden. De Haan Advocaten en Notarissen heeft daarom een stichting opgericht om gedupeerden bij te staan.
Het betreft niet alleen de directe schade, zoals scheuren in de muren, maar ook om schade op de lange termijn. Zo zou de waarde van de huizen in de getroffen gebieden zijn verminderd en zijn de huizen ook moeilijker te verkopen.
Een andere forse schadepost die -voor zover bekend- door nog geen enkele eigenaar is ingediend bij de NAM is de waardevermindering van zijn/haar onroerend goed. Hoewel er op dit moment sprake is van een economische crisis en het een krimpregio betreft, is bekend dat het getroffen gebied door de aardbevingen minder aantrekkelijk is geworden voor buitenstaanders om zich te gaan vestigen of om woningen te kopen, hetgeen direct gevolgen heeft voor de waarde van het onroerend goed. Dat is dus schade. Ook zijn onroerende zaken minder waard geworden door de (onherstelbare) schade die is ontstaan.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

bruces
bruces26 mrt. 2013 - 8:59

Zo zou de waarde van de huizen in de getroffen gebieden zijn verminderd en zijn de huizen ook moeilijker te verkopen. WAAR NIET ?

FransLenaen
FransLenaen26 mrt. 2013 - 8:59

Volstrekt kansloos en dat weet dit kantoor ook wel. Het grenst bijna aan oplichterij.

elise1964
elise196426 mrt. 2013 - 8:59

En terecht dat ze proberen de staat financieel een poot uit tedraaien. Voor mij persoonlijk niet om het financiele gewin maar om deze rechtse kliek geldwolven een halt toe te roepen!! Als enorme schadecalaims kunnen voorkomen dat er nog meer geboord wordt naar gas , met alle gevolgen van dien, dan is dat prima. Want of het nou om dierenbelangen gaat of moeder aarde minister Kamp, die niksnut, gaat gewoon over lijken.Als het maar geld op leverd. Het gas wordt voornamenlijk geexporteerd net als miljoenen varkens runderen en kippen die onder zijn regiem lijden. Geld, geld, geld ......

bEngel2
bEngel226 mrt. 2013 - 8:59

Het schijnt dat wij dit gas voor een lagere prijs exporteren naar Marokko en het vervolgens weer tegen een hogere prijs uit Marokko importeren. Dit was ooit het geval in de jaren 80-90. Ik weet niet of deze contracten nog lopen. Of dit bij meer landen het geval is weet ik niet. Het zou mij echter niet verbazen.

jaapvos
jaapvos26 mrt. 2013 - 8:59

Het onrecht zit hem in het feit dat van elke euro die nu al decennialang in de staatskas vloeit er 88 eurocent wordt uitgegeven in de randstad (verbreding van de snelwegen a1, a2, a12 etc), 6 eurocent naar het zuiden brabant, 5 eurocent naar het oosten & 1 eurocent gaat naade de regio Groningen waar ik vandaan kom & ik weet hoe dat voelt voor de mensen in de regio als je in deze positie zo moet vechten voor je recht. Arrogantie ten top van de wetslijke medemens naar zijn mede-Nederlander die al decennialang een goede duit in de staatskas doet en er een kunstwerk van een CH4-molecuul voor terugkreeg & een snel bezoek van de keuniging die ook moet weten waar haar geld vandaan komt natuurlijk !!?? Sindsdien is ze nooit meer gezien & bedankt he !!??? Al decennialang is het den haag beleid gericht op afbraak van werkgelegenheid & infrastructuur in de regio. De aanleg van een Hanzelijn was te duur maar nu gaan we 1 miljard uitgeven aan een paar kilometer nutteloze asfalt in de regio utrecht & ra ra waar komt het geld vandaan....... Schande & imperialisme ten top op nationaal niveau !!

bruces
bruces26 mrt. 2013 - 8:59

Drammer. De woningen met scheuren die ik op tv heb gezien hadden zeer oude bakstenen en zeer oude voegen. De laatste echte Nederlandse was de aardbeving Roermond-Uden. Beiden liggen op een aardscheur. Toen zaten de scheur-schaden ook alleen in de oude gebouwen van met name Roermond. Uden had geen schade en ook geen oude gebouwen. De kwaliteit van een gebouw is wel een belangrijke factor.

robheus2
robheus226 mrt. 2013 - 8:59

Hele simpele oplossing: huis afbeken en terugbouwen maar dan van PIEPSCHUIM dat is aardbeving bestendig. Op kosten van de NAM uiteraard, maar dat kost ze bijna niks want EPS wordt gemaakt van aardolie. Zowiezo is er al een tekort aan EPS, dus laat de NAM voor de winsten die ze onder onze bodem vandaan halen maar een extra fabriek neerzetten voor EPS.

JoopSchouten
JoopSchouten26 mrt. 2013 - 8:59

'Ook aardbevingen boven 5 op de Schaal van Richter zijn mogelijk' 'De mogelijkheid bestaat zelfs dat er aardbevingen komen van meer dan 5 op de Schaal van Richter volgens directeur Bart van de Leemput van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).' Bron.: http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3419072/2013/04/02/Ook-aardbevingen-boven-5-op-de-Schaal-van-Richter-zijn-mogelijk.dhtml

boswachter2
boswachter226 mrt. 2013 - 8:59

Ook advocatenkantoren zitten in een crisis en zoeken naar mogelijkheden om hun inkomsten te verhogen.

1 Reactie
Candide2
Candide226 mrt. 2013 - 8:59

Heel scherp vanuit uw buitenland gezien dat er in ons goede land (niet de uwe) een samenzwering aan de gang is ;-(

[verwijderd]
[verwijderd]26 mrt. 2013 - 8:59

Ik hoop maar dat veel mensen de grotere picture hier achter kunnen zien...er zijn maar weinig advocaten die begaan zijn met Uw woning, de NAM en de Staat zijn gebaat bij mensen die bereid zijn veel voor hun product te betalen.......denk goed na....

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 mrt. 2013 - 8:59

??? Wat bedoel je hier mee? dat de staat dwars gaat liggen? Dat doen ze nu al.

[verwijderd]
[verwijderd]26 mrt. 2013 - 8:59

De waardedaling van de huizen (voor zover niet veroorzaakt door de huizencrisis en de krimp in het gebied.) Wordt grotendeels veroorzaakt door de burgers zelf die de gevolgen van de aardbevingen veel zwaarder voorstellen dan dat ze zijn.

1 Reactie
JongLinks
JongLinks26 mrt. 2013 - 8:59

En waar heeft u dat vandaan? Ik weet niet echt hoe scheuren in muren kunnen worden overdreven.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 mrt. 2013 - 8:59

Ach, waardedaling van huizen in een regio waar huizen uberhaupt onverkoopbaar zijn omdat niemand het risico wil lopen de laatste bewoner van die regio te worden, moet dat nu echt gecompenseerd worden?

1 Reactie
Candide2
Candide226 mrt. 2013 - 8:59

Tuurlijk. Hebben die bewoners en hun buren als gekken staan schudden aan die koopwoningen, waardoor ze scheuren kregen. Dat moet beloond :-(

[verwijderd]
[verwijderd]26 mrt. 2013 - 8:59

Kijk, dit is de makke van een linkse regering, als ze het direct goed hadden afgehandeld, dan was dit advocatenkantoor nooit met deze zaak begonnen.. Maar ze sturen een afgezant van de VVD en hopen op deze wijze het geld in de zak te houden. Ontwikkelingshulp,de contributie aan de Europese Unie en de Euro en de integratiekosten moeten doorgaan, ten koste van alles. We laten de aardgasbaten liever door anderen verjubelen als we dat als gemeenschap zelf van profiteren. Kijk dit is nu de makke van een Linkse ploeg... Nu niet zeuren dat de VVD niet Links is, maar drs Zenn een frequente reaguurder op joop.nl, leeft in de stellige overtuiging dat de VVD altijd links is geweest. Als de regering het samen met de NAM de aangerichte schade in een keer goed hadden geregeld, dan was.... Zo als ik al eerder zei: De makke van een linkse regering....toch?

1 Reactie
Candide2
Candide226 mrt. 2013 - 8:59

'Nu niet zeuren dat de VVD niet Links is, maar drs Zenn een frequente reaguurder op joop.nl, leeft in de stellige overtuiging dat de VVD altijd links is geweest.' Neen Drammer, dat doe ik niet en dat heb ik ook niet beweerd. U kunt blijkbaar uw moerstaal niet lezen. Dat is toch wel een eerste vereiste voor een JOPER. In de jaren '80 nog streed de VVD zij aan zij met anti-fascisten tegen de CP en NVU. In 2001 was GW nog een links-liberaal, die de islam een te respecteren godsdienst was. Hij zette zich af tegen Fortuyn, die hij een kruisridder noemde. U geheugen laat u in de steek, want ik schreef dit nog geen twee weken geleden of zo. Laat staan hoe u de zaak verdraait als het om iets gaat dat 30 of 50 jaar geleden is :-(