Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

5 maanden Trump

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Donald Trump

© USA, 18 May 2017 Donald Trump. Tjeerd Royaards/Cartoon Movement/Hollandse Hoogte

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Machiels**1993
Machiels**199318 mei 2017 - 12:57

Ironisch dat we nu dit soort cartoons zien. Niet al te lang geleden zou het licht uitgaan. Er zou oorlog komen en het einde van de democratie zou in zicht zijn. Nu wordt Trump afgebeeld als een baby. Waar zijn alle angstaanjagera gebleven?

3 Reacties
Sonic2
Sonic218 mei 2017 - 13:25

Het waren vooral de Trump/Wilders aanhangers die zich ernstig misdroegen met voorspellingen dat Clinton een derde wereldoorlog zou ontketenen. Een waardig excuus voor hun wangedrag heb ik nog niet gehoord. Niet dat je dat uit hun mond zou krijgen. Overigens zijn de instituten in Amerika goed verankerd. Trump heeft de eed afgelegd op de grondwet. Trump maakt de media elke dag af. Hij noemt rechters "zogenaamde rechters. U bent kennelijk een dermate fanboy dat u weg kijkt. Voor al dat soort zaken. Overigens heeft Trump al raketten afgevoerd op een basis van Assad. En is hij nog maar vier maanden bezig. Dat u dan de voorspelling doet dat er GEEN oorlog zou komen is een vreemde.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 mei 2017 - 13:58

'Waar zijn alle angstaanjagera gebleven?' Die denken een stapje verder en snappen dat een baby met kernwapens een tamelijk angstaanjagend idee is..

Pepe2
Pepe219 mei 2017 - 8:45

"Een waardig excuus voor hun wangedrag heb ik nog niet gehoord. Niet dat je dat uit hun mond zou krijgen. " We zullen dan ook nooit weten of ze gelijk hadden of niet. Want Clinton verloor.

jahoor2
jahoor218 mei 2017 - 11:55

Het probleem is de kleuters die op hem gestemd hebben. Misschien dat ze nu langzamerhand door krijgen dat ze gewoon erg dom zijn en verkeerd gekozen hebben.

jelena2
jelena218 mei 2017 - 11:11

Eigenlijk vind ik de hele situatie Trump helemaal niet zo om te lachen. En cartoon kan scherp zijn, politiek commentaar bevatten, en daardoor bijdragen aan het debat. Dit is flauw moddergooien, vinger wijzen en hardop lachen. Maar doet geen recht aan de ernst van de situatie.

3 Reacties
OlavM
OlavM18 mei 2017 - 12:33

@ jelena: Nee, het is m.i. een heel treffende, en daarnaast nog leuke, cartoon. Het is een misverstand dat een serieus debat en humor elkaar zouden uitsluiten. Het tegendeel is juist het geval. Of je het in dit geval leuke humor vindt of juist niet, is een kwestie van persoonlijke smaak.

Robbels
Robbels18 mei 2017 - 13:22

'Eigenlijk vind ik de hele situatie Trump helemaal niet zo om te lachen.' Ik ook niet. Maar tegen het oorverdovende geschreeuw dat deze democratische gekozen president toch vooral een kans moest krijgen kan maar zeer weinig tegenop. Zie hier het resultaat. Volstrekt voorspelbaar. U zou uw kritiek moeten richten op degenen die hiervoor gekozen hebben.

Perezoso
Perezoso18 mei 2017 - 20:16

Hoezo moddergooien, vingertje wijzen, hardop lachen? De zaken moesten toch net worden benoemd? Dat gebeurt hier: een volwassen baby die zichzelf laat struikelen en in de stront helpt. Wat daar niet aan klopt, geen idee. De cartoonist had ook een krankzinnige zeventiger kunnen neerzetten die zichzelf herhaaldelijk in zijn eigen voet schiet, en daarna woedend de media de schuld geeft, of de lekkende kraan... Ook treffend. Als je van mening mocht zijn dat Trump tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen en weggeborgen, zeg dat dan, ben ik zowaar met je eens. Mij bekruipt echter het gevoel dat je eigenlijk vindt dat Trump met rust moet worden gelaten... Zeg dat dan.