Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

5 december

  •  
02-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2062011266_f59511d8c2_o

© cc-foto: MickyMoo

Het voordeel van een eigen decemberuitrusting in de kast hebben liggen, is dat we ons wanneer dan ook kunnen verkleden
Job – dertien – is door een chromosoomafwijking verstandelijk en lichamelijk gehandicapt.
De beste oplossing zou natuurlijk zijn dat we zelf een Sint- en Pietpak kopen. Dan kunnen we elk moment inspelen op Jobs onverzadigbare behoefte aan het decemberfeest. Ons gehandicapte kind hoeft maar ‘Sinterklaas!’ te roepen en we springen in de houding.
Rob zal van ons beiden de Sint moeten zijn. Grote man, beetje streng… Job zal het geweldig vinden als de Goedheiligman compleet met rode mantel en witte handschoentjes thuis in een pan macaroni staat te roeren, Job ’s ochtends in de taxibus duwt of gewoon naast hem op een stoeltje zit te gamen. Samen de stad in op de rolstoelfiets moet ook gaaf zijn. Sinterklaas stevig in het zadel, met zijn mijter hoog boven het winkelend publiek uittorenend. Job voorop met de gouden staf in zijn hand.
De rol van tikkeltje onhandige Piet past mij goed. Job wijst toch al naar zijn moeder als ik vraag wie de cadeautjes in zijn schoen heeft gedaan. Bovendien draag ik graag maillots.
Het voordeel van een eigen decemberuitrusting in de kast hebben liggen, is dat we ons wanneer dan ook kunnen verkleden. In Jobs hoofd spelen de seizoenen geen rol. Als de mussen dood van het dak vallen, kan hij zomaar ‘Zie ginds komt de stoomboot’ beginnen te zingen. Ik stel me voor hoe Rob dan naar boven sprint en zijn baard opplakt. Sinterklaas in korte broek, waarom niet?
Dit jaar zie ik als een overgangsjaar. Thuis worden we gek van Jobs onophoudelijke gevraag naar Sinterklaas. Daarom heb ik uit wanhoop een helper benaderd. Wordt Jobs behoefte bevredigd als hij een half uur lang een eigen Sint tot zijn beschikking heeft? Op een geheime locatie bespreek ik met de huurbisschop de opties en de kosten. Hij hoort me aan en knikt geduldig. ‘Ik kan ook best eens in de zomer langskomen hoor’, zegt hij dan. Volgens mij hebben we de juiste man te pakken.

Meer over:

opinie, leven, sinterklaas,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 dec. 2017 - 19:18

Die Job, het heeft wel iets, midden in de zomer om de stoomboot vragen...over de stoomboot 'zingen'. Ik zie het al helemaal voor me. Ik zie uw man al fietsen....ik vind het al zo leuk als ik er alleen maar aan denk... Bedankt voor dit cadeautje.....mogen we ook eens lachen, lachen met die voorstelling, het leven is al zo triest met al die grote en kleine probleempjes..... Tja ik denk nu eenmaal in beelden...kan het ook niet helpen...:)) Bedankt Job en een fijne tijd met Sinterklaas.....die zijn beste beentje voorzet natuurlijk en met Piet zijn vriendinnetje...haha....

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 dec. 2017 - 19:19

Piet, zijn....

Lozerech
Lozerech2 dec. 2017 - 21:53

Dat ieder avondje maar een heerlijk avondje mag worden!