Sfeerfoto van Jaaroverzicht
Jaaroverzicht
Dit zijn de programma's waarmee BNNVARA zaken in beweging bracht.
Jaaroverzicht

Tweede Kamerverkiezingen bij BNNVARA

9 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
Pauwsverkiezingsdebattenstill

STEM. WIJ ZIJN VOOR.

Eens in de vier jaar telt iedere stem écht even zwaar. Waar je ook vandaan komt, wat je opleiding ook is, of je nou achttien bent of achtentachtig: bij de verkiezingen maakt dat geen verschil. Iedere stem doet ertoe. Daarom pakte BNNVARA uit met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. We vertelden je wat een stem op een bepaalde partij betekent. Wie waarvoor staat. En bevraagden politici kritisch, met open vizier.
KIES WAT 
Hoe kiest iemand tussen de 18 en 35 jaar op wie te stemmen? Tim Hofman hielp zwevende kiezers landen op een partij door thema’s en standpunten van politieke partijen te duiden in een tv-uitzending en in een aanvullende podcastserie: het klimaat, het onderwijs, discriminatie en de arbeids- en woningmarkt.
bnnvara-kieswat-260221-050-edit-internet
De Zweefmeter  
De speciale app van BNNVARA maakte je wegwijs in het politieke landschap en zorgde ervoor dat je in het stemhokje wist wat je moet stemmen.  
schermafbeelding2021-03-01om12.26.47
KASSA: WIL JE OP ME STEMMEN? 
Kassa stuurde zwevende kiezers op date met één van de lijsttrekkers van de acht grootste politieke partijen.
DE NIEUWS BV: JONGERENDEBAT EN HET EMANCIPATIEDEBAT 
De Nieuws BV organiseerde een jongerendebat over de grote uitdagingen voor de toekomst van Nederland met zeven verkiesbare twintigers en dertigers. Een week later organiseerde De Nieuws BV het Grote Emancipatiedebat, waarin verschillende partijen in debat gaan over de gelijke rechten tussen mannen en vrouwen.
foto3
Pauw's Verkiezingsdebatten
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen leidde Jeroen Pauw vanuit Amsterdam vier avonden achter elkaar een debat tussen telkens twee lijsttrekkers van de grote politieke partijen.
Pauwsverkiezingsdebattenstill

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA