Sfeerfoto van Jaaroverzicht
Jaaroverzicht
Dit zijn de programma's waarmee BNNVARA zaken in beweging bracht.
Jaaroverzicht

Souf uit ‘Je Zal Het Maar Hebben’ haalt 120.000 euro op voor fonds #DoesSouf

19 mrt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
1539740

In februari maakten we kennis met Souf in Je Zal Het Maar Hebben. Hij vertelde aan Jurre Geluk dat hij is geboren met een ernstige aandoening SCA-Type 2. De ziekte tast de kleine hersenen aan en zorgt voor verstoringen van het evenwicht en de coördinatie van bewegingen. Hij kreeg de diagnose op 18-jarige leeftijd, en verloor al eerder zijn vader, zusje en oom aan deze ziekte.  


Desondanks laat Souf zich niet ontmoedigen. Met zijn vrienden, vriendin Veerle en zijn baan bij de Albert Heijn haalt Souf al het mogelijke uit het leven. Na zijn dood wil hij niet vergeten worden. In 2019 begon hij daarom al met fonds #DoesSouf, samen met zijn baas André Boersma, waar hij zo’n 30.000 euro mee ophaalde voor onderzoek naar SCA-Type 2.  


Souf’s verhaal inspireerde Nederland, en het blies de doneeractie nieuw leven in. YouTuber en rapper Défano Holwijn deelde de doneeractie via zijn sociale media, waardoor verschillende BN’ers de actie opmerkten. In de top 3 staan Quincy Promes, Hakim Ziyech en Memphis Depay met hun donaties. Quincy doneerde maar liefst 7.000 euro, Hakim en Memphis beide 5.000 euro. Twee dagen na de uitzenddatum van ‘Je Zal Het Maar Hebben’ stond de teller van de actie al op 120.000 euro. Tot grote vreugde van Souf. Hij was erg geschrokken van de vele reacties, maar ook enorm dankbaar. Het liet Souf’s grootste wens uitkomen: het helpen van andere mensen. 

Populair bij BNNVARA