Sfeerfoto van Groen Licht

Groen Licht

Was elke maandag om 19.20 uur te zien opnpo2

Tips, tricks en nog veel meer groens!
Groen Licht

Thermocard

1 feb 2016
  •  
leestijd 2 minuten
thermocard
Met de kou op de loer is het van groot belang dat we in een warm, goed geïsoleerd huis wonen. Naast het isoleren van spouwmuren, vloeren, kruipruimtes en zolders bestaan er ook tal van manieren om het huis te isoleren op minder ingrijpende en kostbare manieren. Olof van der Gaag van Natuur en Milieu laat zien wat je in huis allemaal kunt aanpassen om de warmte binnen te houden en de kou buiten. 
Allereerst moet je natuurlijk weten of je huis goed geïsoleerd is of niet. Daarvoor kan je gebruik maken van de ThermoCard. Deze kaart meet de binnentemperatuur van je buitenmuren. En zo weet je binnen vijf seconden of ze voldoende geïsoleerd zijn. De card werkt het beste als de temperatuur buiten rond het vriespunt ligt. Wijkt de temperatuur flink af van de binnentemperatuur, dan zijn de muren van je woning waarschijnlijk slecht geïsoleerd. 
Jaarlijks worden er 40.000 tot 50.000 huizen in Nederland geïsoleerd. 4 miljoen woningen zijn nog niet geïsoleerd. Ongeveer 3 miljoen woningen daarvan kunnen worden geïsoleerd. 1 miljoen huizen kan niet worden geïsoleerd, bijvoorbeeld omdat dit hele oude huizen betreft.
Het isoleren van je huis levert naast warmte ook geld op, in de vorm van besparing.  De spouwmuur isoleren is niet al te prijzig ( rond de 750 euro) en levert bespaart je meer dan 2000 euro per jaar.  Met het isoleren van je dak bespaar je uiteindelijk meer maar daar zitten wel weer hogere kosten aan verbonden. Hetzelfde geldt voor vloerisolatie. Na 8 jaar heb je de investering van rond de 1200 euro terugverdiend.
Ook eens de ThermoCard proberen? Je vraagt de kaart gratis aan via Slimwoner.