Tips, tricks en nog veel meer groens!

Op het bord van Nienke de la Rive Box (vegetarische wijn)

30-11-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
Nienke de la Rive Box
Nienke de la Rive Box, presentator bij 3 op Reis BNNVara, maakte voor ons item Op je Bord, zelf pizza’s.
Hieronder volgen een  paar recepten van haar, want ze maakte er meerdere met verschillende ingrediënten:
Pizza met blauwe kaas, peren en walnoten:
1 pizza bodem ( je kan een kant en klare bodem kopen als je geen tijd hebt om die zelf klaar te maken).
Doe je het wel zelf dan maak die van bloem, water, gist en olijfolie.
Ingrediënten op de pizza:
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Dijon mosterd
2 takjes verse rozemarijn, fijn gehakt
60 m witte wijnazijn
120 ml olijfolie
40 gram verkruimelde blauwe kaas
Snufje zout en peper naar smaak
30 gram geraspte mozzarella
2 peren, geschild, geboord en in schijfjes gesneden
40 gram geroosterde walnoten, in stukjes gehakt
Alternatieve pizza’s bedacht door Nienke zelf:
·         Een met venkel, artisjokhart, olijven en mozzarella.
·        Een met cherrytomaatjes, tuinkers en hummus.
In het item zagen we  wijnboer Stan Beurskens van Wijngaard St.Martinus in Vijlen, Zuid-Limburg. U kunt zijn wijngaard bezoeken en er zelfs rondleidingen krijgen en er uiteraard wijn kopen.
Stan noemt zichzelf in plaats van een biologische wijnboer, liever een natuurlijke duurzame wijnboer, omdat hij geen natuuronvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. www.wijngaardmartinus.nl.
Ook legt Huib Edixhoven, wijndeskundige en eigenaar van wijnwinkel Vindict Wine in Amsterdam, op de Elandsgracht 113, uit wat vegetarische en veganistische wijn is en hoe je het kan zien op het etiket op de wijnfles.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.