Tips, tricks en nog veel meer groens!

Op het bord van Monique Collignon

28-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Op het bord van Monique Collignon
Modeontwerpster Monique Collignon zet zich binnen de fashionwereld in voor een duurzame wereld. Zij is de eerste couturier die stoffen van gerecyclede PET-flessen heeft verwerkt in haar mode. Zij werkt daarvoor samen met de mensen van Waste2Wear, die zorgdragen voor de recycling van plastic. “Je kunt het je nauwelijks voorstellen hoe van weggesmeten materiaal dat onze aarde verstopt en vervuilt fantastische stoffen gemaakt kunnen worden," zegt Monique.
In haar zogenaamde Couture Light-productie is al voor 70% gerecycled materiaal verwerkt. Ze heeft in de waslabels van haar ontworpen kledingstukken aangegeven hoeveel plastic flesjes er daadwerkelijk in de stoffen verwerkt zijn.” Ik merk aan mijn klanten dat ze er open voor staan en het steunen”. Ik wil in de nabije toekomst ook meer Cradle to cradle gaan werken. Dat houdt in dat mensen hun jurken die ze bij mij gekocht hebben weer kunnen inleveren en dan gaan we de stoffen recyclen, er dus nieuwe garens van maken. Daar kunnen we dan vervolgens weer nieuwe jurken van maken.”
Monique is dol op champagne en drinkt graag en regelmatig een glaasje. Door haar initialen MC heeft ze een warm contact opgebouwd met het champagnehuis M oët C handon. Nu vraagt zij zich af, zeker nu ze steeds duurzamer bezig is met haar mode, of champagne wel duurzaam is.
Voor Groen Licht heeft Monique Collignon een rijke, luchtige salade gemaakt.
Ingrediënten:
Groene salade
Geitenkaas
Peertjes
Witte druiven
Voor de dressing:
Witte wijn azijn/balsamico
Mosterd
Olijfolie
Peter en zout

Snijd de geitenkaas en peertjes in schijfjes en strooi dat samen met de witte druiven door de salade. Meng wat mosterd met witte wijn azijn en voeg er langzaam wat olijfolie aan toe totdat het een glad mengsel is. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe. Vermeng de dressing met de salade en serveer er naast een heerlijk glas champagne een paar stukjes stokbrood bij.
Voor het antwoord op de vraag van Monique of champagne duurzaam is, gingen we naar Hinke de Jong, champagne-ambassadeur Nederland (2015-2016). Zij legde ons uit dat alle champagnehuizen steeds duurzamer worden. De flessen worden lichter gemaakt, wat een goed effect heeft op de algehele transport, het afvalwater dat gebruikt wordt bij de productie van champagne wordt hergebruikt, en de druivenschillen worden verwerkt in de kartonnen verpakkingen rondom champagneflessen.
Voor meer informatie zie www.brouzje.nl  en  www.hinkedejong.nl
Voor meer informatie over Monque Collignon:  www.moniquecollignon.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.