Sfeerfoto van Groen Licht

Groen Licht

Was elke maandag om 19.20 uur te zien opnpo2

Tips, tricks en nog veel meer groens!
Groen Licht

Internet Portret Marieke Havermans en de 100% duurzame uitvaartkist “De kist komt van de natuur en gaat weer terug naar de natuur”

26 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
groene uitvaartkist
Deze week gaat Elena op stap met Marieke Havermans en zij wandelen samen op natuurbegraafplaats Reiderwolde in Oost-Groningen. 
Marieke was verpakkingsontwikkelaar bij Heinz. Daar ontwikkelde ze innovatieve en duurzame verpakkingen voor de producten van Heinz. Die vaste baan heeft ze in 2012 opgezegd om zich helemaal te storten op het ontwikkelen van een duurzame uitvaartkist.
Dat was een weg van vallen en opstaan maar het resulteerde in 2016 wél in een 100% duurzame uitvaartkist , gemaakt van bioplastics. Zie hier: 
De belangrijkste grondstoffen van de kist zijn mais en hennepvezels. De kist is 100% afbreekbaar. De hennepvezels komen uit de fabriek Hempflax . Ook worden in deze fabriek het matras, kussen en binnenbekleding gemaakt voor de Onora uitvaartkist.
De kist is nu een jaar op de markt en op dit moment richt Marieke zich op het veroveren van een plekje op de markt. En dat is niet eenvoudig omdat de uitvaartmarkt erg conservatief is. Daarom is Marieke blij dat Ron Bavelaar - directievoorzitter van Yarden  - wel toekomst ziet voor haar duurzame uitvaartkist. En Yarden de Onora kist in het standaardassortiment heeft opgenomen.