De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Jasper Krabbé bezocht tentoonstelling George Stubbs

19-02-2020

In 1762 portretteerde de Engelse schilder George Stubbs één van de beroemdste Britse renpaarden van de achttiende eeuw: de Arabische volbloed Whistlejacket. Hij werd levensgroot geschilderd, op een manier waarop voorheen alleen koningen werden afgebeeld. Normaal gesproken hangt Whistlejacket op een ereplekje in de National Gallery in Londen, maar bij hoge uitzondering is het schilderij nu uitgeleend aan het Mauritshuis in Den Haag, samen met 23 andere werken van Stubbs. Hiermee is de tentoonstelling, getiteld 'De man, het paard, de obsessie' de allereerste Stubbs-tentoonstelling die in Nederland te zien is: Kunstenaar Jasper Krabbé mocht gisteren al een kijkje nemen.  

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.