De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Debat levenseinde: Pechtold - Segers

03-03-2017
Enkele maanden geleden diende D66 een wetsvoorstel in: het moet mogelijk zijn om ouderen vanaf 75 jaar, die hun leven als voltooid ervaren, onder strenge voorwaarden te helpen uit het leven te stappen. Ook als zij niet lijden aan een ondraaglijke ziekte.

In een veelbesproken fragment van Nieuwsuur is te zien hoe de 57-jarige Martin Kock D66-leider Pechtold confronteert met de vraag waarom hij nog 18 jaar moet wachten voor hij hulp kan krijgen om uit het leven te stappen. Pechtold reageerde op persoonlijke titel: hij vindt dat levensbeendiging bij 'voltooid leven' ook op vroegere leeftijd zou mogelijk moeten zijn. CDA,SGP en ChristenUnie reageerden geschokt. Pechtold gaat aan tafel in discussie met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.