De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Speelfilm 'Son of Saul': Hlne Petter en Natascha van Weezel

06-11-2015
Nog een speelfilm over Auschwitz, was dat mogelijk? Ja, bewijst de film Son of Saul van de Hongaarse regisseur Laszlo Nemes. Jubelende recensies in binnen en buitenland, in Cannes won de film de grote juryprijs. Een rauwe en beklemmende film over de verschrikkingen in het vernietigingskamp, zonder sprankje hoop of avontuur.

Hlne Petter verloor een groot deel van haar familie in Auschwitz. Natascha van Weezel maakte een documentaire over de holocaust en schreef het boek De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust. Zij hebben vandaag de film gezien en vertellen hoe zij de holocaustfilm die nog gemaakt moest worden hebben ervaren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.