De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Antisemitisme in Europa - Jessica Durlacher, Frits Barend en Natascha van Weezel

16-02-2015

En weer was het raak. Na Frankrijk en Belgi nu een aanslag in Denemarken. Maar niet geheel onverwacht. Sinds de Deense krant Jyllands-Posten in 2005 voor moslims grievende cartoons publiceerde, zijn er in het land diverse (onsuccesvolle) incidenten geweest. Maar de aanslagen op een cartoonist en een synagoge dit weekend leverden twee doden en vijf gewonden op. De vermoedelijke dader werd zondagmorgen door de politie doodgeschoten. Veel Europeanen voelen zich onveilig, voornamelijk Joodse inwoners lijken gehoor te geven aan de oproep van Netanyahu om nu naar Isral te emigreren. Aan tafel: Jessica Durlacher, Frits Barend en Natascha van Weezel.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.