Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Gijzeldrama's Frankrijk - 9-1-2015

9 jan 2015
Een bizarre dag in Frankrijk. Twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo, Chrif en Said Kouachi, hadden zich verschanst in een drukkerij in het dorpje Dammartin-en-Goele, vlak bij Parijs, en hielden 1 persoon gegijzeld. De politie heeft contact met hen gehad, ze zouden hebben gezegd te willen sterven als martelaars. Ook vandaag begon een andere gijzelingsactie in Parijs: Amedy Coulibaly, de man die gister een agent doodschoot, hield minstens vijf mensen gegijzeld in een Joodse supermarkt in de Parijse voorstad Vincennes. De gijzelnemers op beide locaties kennen elkaar en hadden wellicht telefonisch contact. Rond 17:15 begon de Franse politie een aanval, de gijzeldrama's werden beindigd.

Het blad Charlie Hebdo heeft zich ondertussen gevestigd in het zwaarbewaakte pand van de krant Liberation. Ze zijn benoemd tot ereburger van Parijs.

Hoe nu verder? Hoe groot is de druk op Charlie Hebdo? Zullen de aangekondigde protesten doorgaan? We bespreken het met Prem Radhakishun, Frnk van der Linden en Frits Barend.

Populair bij BNNVARA