Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Vrouwenarts Denis Mukwege wint de Sacharovprijs

25 nov 2014
Gynaecoloog en mensenrechtenactivist Denis Mukwege helpt, opereert en beschermt verkrachte vrouwen in Oost-Congo. Voor zijn werk kreeg de arts al verscheidene prijzen, en vanaf morgen mag hij de Sacharovprijs aan dat rijtje toevoegen. Wat maakt hem zo bijzonder? Die vraag leggen we voor aan Stichting Vluchteling-directeur Tineke Ceelen, die Mukwege al vaak heeft mogen ontmoeten. Ook bellen we met de Congolese vrouwenarts zelf: hoeveel waarde hecht hij aan de prijs die wordt uitgereikt door het Europees Parlement?

Ceelen is erg blij dat Denis Mukwege de Sacharovprijs krijgt. Aandacht voor zijn hulp aan verkrachte vrouwen in Oost Congo is broodnodig, zegt ze in De Nieuws BV. Mukwege is fan van Ceelen en roemt haar inzet, maar volgens Ceelen valt haar inzet in het niet bij de inspanningen van de zwaarbeveiligde Congolees. Mukwege doet z'n werk voor verkrachte vrouwen in Congo met gevaar voor eigen leven. Hij is hier de held, aldus Ceelen.