Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Pozieweek: Adriaan van Dis en ons Jongerenparlement - 30-1-2014

30 jan 2014
Lees meer over de tweede editie van 'Hier is.. Adriaan van Dis' in DWDD op 6 maart.

Vandaag is de Pozieweek begonnen! Een week lang dichtkunst in de spotlights. Honderden scholen, bibliotheken, uitgeverijen en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen organiseren activiteiten om pozie onder de aandacht te brengen. In deze tweede editie is het centrale thema Verwondering.

De Pozieweek trapt vandaag af met de Gedichtendag, die onder meer op Twitter gevierd werd. Op 5 februari wordt het evenement afgesloten met het Gedichtenbal in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. K. Schippers schreef voor deze editie het poziekado Buiten Beeld, dat lezers gratis krijgen bij de aanschaf van minstens 12,50 euro aan gedichtenbundels. Adriaan van Dis geeft een college over de dichtkunst aan ons tienerparlement: Janne Igbuwe (17 jr), Mischa Dols (17 jr), Geoffrey Ruis (16 jr) en Lotte Wilmink (17 jr).

Populair bij BNNVARA