Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

'De Tostifabriek' - 12-9-2013

12 sep 2013
'De Tostifabriek is een levende installatie waarin de relatie tussen onszelf en ons voedsel inzichtelijk gemaakt wordt. Op een oud fabrieksterrein in Amsterdam worden alle ingredinten die nodig zijn voor een simpele  tosti van begin tot het bittere eind geproduceerd. Koeien voor de kaas, varkens voor de ham en graan voor het brood.

Het project is begonnen met zes vrienden die wel in waren voor een artistiek, agrarisch en maatschappelijk experiment. Met behulp van crowdfunding door voordekunst, bijdragen van sponsoren en adviezen van bakkers, boeren en slagers heeft een team van vrijwilligers ervoor gezorgd dat zaterdag aanstaande de eerste tosti voor 25 verkocht wordt.

Aan tafel  tostibakkers van het eerste uur Sascha Landshoff en Vera Bachrach. Alle vrijwilligers zijn ook in de studio. Wat hebben ze geleerd van het project? De slacht van de twee varkens leidde tot heftige reacties, het team werd zelfs met de dood bedreigd. Eten ze voortaan alleen nog tostis kaas?

Populair bij BNNVARA