De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Neelie Kroes over startups 28-5-2013

28-05-2013

Eurocommissaris Neelie Kroes wil het makkelijker maken om in Europa digitale ondernemingen op te zetten, en om deze uit te laten groeien tot een groot bedrijf.  

In een interview met NUtech pleit ze voor herziening van belastingregels, maar ook voor het toenemen van flexibiliteit wat betreft arbeid en faillissementen. Zo moet het makkelijker worden om na een gefaalde startup snel opnieuw te beginnnen.

Volgens Kroes moet daarom ook de Europese houding tegenover mislukte ondernemingen veranderen. Ze wil dat deze worden gezien als leermomenten en dat mensen risico's durven te nemen.

De eurocommissaris vindt ook dat te weinig Europese startups de stap weten te maken van een startende onderneming naar een groot bedrijf. Te veel bedrijven worden volgens haar opgekocht.

Kroes wil het daarom makkelijker maken voor startups om te groeien, door belastingvoordelen te bieden en het aanbod van durfkapitaal te stimuleren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.