De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nobelprijs voor de Economie: Mathijs Bouman - 15-10-2012

15-10-2012
De Nobelprijs voor de Economie gaat dit jaar naar de Amerikanen Alvin Roth (60) en Lloyd Shapley (89). Ze krijgen de prijs voor hun onderzoek naar de manier waarop allerlei dingen in de economie worden gematcht, bijvoorbeeld welke arbeider welke baan krijgt. Of welke studenten naar welke school gaan. En van de basisprincipes van de economie is de wet van vraag en aanbod: is ergens veel vraag naar, dan wordt het schaars en duur. In sommige situaties leidt het blind volgen van die economische wet tot (ethische) problemen. Zo zou voor goede scholen of organen enorm veel geld moeten worden neergeteld. Het was de vraag hoe de economie in dit soort situaties werkt. Aan tafel: Mathijs Bouman en Pieter Gautier.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.