De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Kim Spierenburg - 27-2-2014

27-02-2014
Kim Spierenburg is violiste. Al vanaf haar zesde is ze verknocht aan haar instrument. Niet alleen omdat ze een passie voor muziek heeft, maar ook omdat het haar fysiek helpt. Ze heeft een zeldzame auto-immuun ziekte, waarschijnlijk ontstaan door de ziekte van Pfeiffer, waardoor ze veel pijn heeft en extreem moe is. Gelukkig is de ziekte niet progresief of zelfs terminaal.

Ze ontdekte dat de trillingen van een viool heel prettig voelden, het verlichtte de pijn. Haar fysiek reagaarde erg goed op een zuivere noot, ook mentaal voelde ze zich er beter bij. Ze besteedt al haar tijd aan muziek en zit dankzij haar enorme doorzettingsvermogen nu in het derde jaar van het Conservatorium.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.