De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 13-4-2015

13-04-2015

Bekijk onze versie van #AGreatDayInHarlem hier.


Onze uitzending van maandag 13 april staat helemaal in het teken van jazz. Alle gasten en het gehele publiek zullen bestaan uit meer dan 100 van de beste Nederlandse jazzmusici op dit moment, zoals Boy Edgarprijs winaars Eric Vloeimans, Anton Goudsmit  en Yuri Honing, en reuzen van de Nederlandse jazz zoals pianist Louis van Dijk, drummer John Engels en saxofonist Hans Dulfer. De tafeldame in deze jazz-special is Radio 6 presentatrice Mijke van Wijk.

Aanleiding voor de uitzending is een remake van de foto A Great Day in Harlem, een van de beroemdste fotos uit de jazzgeschiedenis.  De foto is een groepsportret van de belangrijkste Amerikaanse jazzmuzikanten uit 1958. Voor deze Nederlandse remake nodigde De Wereld Draait Door meer dan 100 Nederlandse jazzmusici uit. Op maandagochtend zullen zij op het Westergasterrein gefotografeerd worden door Merlijn Doomernik. s Avonds zijn ze allemaal aanwezig in de studio van De Wereld Draait Door en zal de foto worden onthuld.

Naast gesprekken over de succesvolle Nederlandse jazz-scene van nu en de geschiedenis van de jazzmuziek in Nederland zal in de uitzending vooral veel live muziek worden gemaakt. Zo zijn er optredens van onder anderen Eric Vloeimans, Bruut!, Anton Goudsmit, Ruben Hein, Wouter Hamel, Fay Claassen, Ntjam Rosie, Teus Nobel, Louis van Dijk en John Engels.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.