Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag om 19 uur opnpo1

DWDD is natuurlijk de talkshow die gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk, over politiek, cultuur, wetenschap, sport en media. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Gasten archief DWDD

Robbert Dijkgraaf

Professor Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het prestigieuze Institute for Advanced Study (IAS) in Princeton. In totaal huisvestte het Amerikaanse instituut 27 Nobelprijswinnaars en 38 winnaars van de Fields-medaille (de hoogste onderscheiding in de wiskunde). Einstein was er 22 jaar lid en Oppenheimer bedacht er de atoombom. Niet zelden ontstonden er briljante ideeën op het IAS, zoals de uitvinding van computers, de speltheorie, de astrofysica en de meteorologie.
Daarnaast is Dijkgraaf, sinds 2005, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Tot juni 2012 was hij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
Robbert Dijkgraaf was de eerste die college gaf in onze spin-off 'DWDD University'. Al zijn colleges zijn hier verzameld.
Lees hier alles over DWDD University.

(foto: Andrea Kane)

Artikelen

Videos

Sfeerbeeld BNNVARA programma's