Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag om 19 uur opnpo1

DWDD is natuurlijk de talkshow die gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk, over politiek, cultuur, wetenschap, sport en media. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Wat vind jij: moet de overheid ingrijpen en tabak verbieden?

6 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuut
wvj-sigaretten
In onze 'Wat vind jij'-rubriek vragen wij jouw mening naar aanleiding van het nieuws. 
Al 2,5 jaar heeft advocate Bénédicte Ficq één missie: de tabaksindustrie achter de tralies krijgen wegens poging tot moord of doodslag. Vandaag kwam de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag: het Openbaar Ministerie hoeft de tabaksindustrie niet te vervolgen voor poging tot moord. Hiermee is de strafzaak van Ficq tegen de tabaksindustrie definitief van de baan. 
Met een zogenoemde artikel-12-procedure probeerde Ficq het OM te dwingen om in actie te komen tegen de tabaksindustrie. Ze vindt dat de vier grote tabaksproducenten zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot moord, mishandeling en valsheid in geschrifte. Het hof vindt dat de producenten niets illegaals doen en ziet geen reden voor vervolging. Het is aan de politiek om de regels te veranderen als dat nodig is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's