Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wat vind jij: gele hesjes

3 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
thumb-gelehesjes2
In onze 'Wat vind jij'-rubriek vragen wij jouw mening naar aanleiding van het nieuws. 
Het leek afgelopen weekend alsof er een burgeroorlog had gewoed in Parijs. Uitgebrande auto’s, geplunderde winkels, een beschadigde Arc de Triomphe, meer dan 130 gewonden en meer dan 400 arrestaties. Aanstichters zijn ‘de gele hesjes’, een zeer diverse en ongrijpbare beweging, niet verbonden aan vakbonden of andere ouderwetse instituten, die al weken protesteert in Frankrijk en nu een voorzichtig vervolg krijgt in België en Nederland. Niet alle gele hesjes zijn relschoppers, velen protesteren geweldloos. 
Grootste reden voor de protesten in Frankrijk: gestegen prijzen, voornamelijk de verhoogde dieselprijs. In Frankrijk rijdt 62% van de automobilisten een dieselauto. Deze brandstof werd in heel Europa duurder, maar Macron wilde een verdere CO2-taks invoeren die diesel wel 30 cent per liter duurder zou maken. Door de aanhoudende demonstraties van de gele hesjes, heeft Macron besloten deze extra taks tot nader order uit te stellen. Verder is de belastingdruk in Frankrijk enorm hoog, deels veroorzaakt door de lage pensioenleeftijd van 60,5 jaar.
Wij zijn benieuwd: wat vind jij?

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!