Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag om 19 uur opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Tour de France VS Giro d’Italia

1 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
tour of giro
Giro of Tour? Op welke wedstrijd moet Tom Dumoulin all-in gas geven? Beide races doen kan, maar beiden winnen is zo goed als onmogelijk. Te zwaar. Hij moet echt kiezen dus, en daarmee lijkt een nieuwe sportdiscussie geboren. Aan tafel nemen we vanavond een voorschotje met Thijs Zonneveld, Henk Lubberding en Mart Smeets, maar zijn benieuwd wat jij vindt? Vul beneden de poll in.
Tour de France
De Tour de France is de klassieke meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste deel door Frankrijk voert. De Tour heeft diverse uitdagingen. Behalve de strijd om het eindklassement (gele trui) strijden de renners en wielerploegen om de punten die er iedere etappe te verdienen zijn. De renner met het hoogste totaal aantal punten in een bepaald klassement mag de volgende etappe in de trui rijden met een bepaalde kleur of print. Dit jaar was de 105e editie van de wedstrijd. Er werden 21 etappes gereden met een totale afstand van 3349 KM en een gemiddelde snelheid van maar liefst 40,206km/u. Onze eigen Tom Dumoulin eindigde op de tweede plaats dit jaar. De Grand Départ van de 106e editie is op 6 juli 2019 op de Grote Markt in Brussel. De laatste rit is op zondag 28 juli, en vindt traditioneel plaats op de Champs-Élysées in Parijs.
Giro d’Italia
De Giro d’Italia is een meerdaagse wielerwedstrijd in en rond Italië. De etappekoers werd voor het eerst verreden in 1909 en dit jaar vond de editie 101 plaats. De wielrenners strijden om vier verschillende truien voor de vier klassementen in de Giro. De bekendste en belangrijkste is de 'Maglia rosa', de roze trui, voor de leider in het algemeen klassement. De paarse trui is voor de leider in het puntenklassement en de blauwe trui is voor de beste klimmer. Voor de beste jongere renner (
Nu zijn wij natuurlijk benieuwd op welke wielrenwedstrijd jullie stemmen! Vul hier de pol in:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!